Je games op andere Xbox One-consoles spelen

Overzicht

Met Xbox One kun je je games gewoon meenemen wanneer je op bezoek gaat bij vrienden en familie.

De Xbox One-console en -controller

Fysieke schijven

Je kunt games die je op disc hebt, spelen op elke Xbox One-console. Plaats gewoon de disc, installeer de game en geniet ervan.

Als je problemen hebt om een disc af te spelen op je Xbox One, probeer dan eerst de stappen in Hoe je problemen met afspelen van een disc op je Xbox One oplost om het probleem op te lossen.

Digitale games

Games die je digitaal hebt gekocht via de Microsoft Store, kun je op elke Xbox One-console spelen. Dat doe je als volgt.

Opmerking Je moet steeds aangemeld zijn bij en verbonden zijn met Xbox Live om digitale games te spelen.

1. Meld je op een willekeurige Xbox One-console aan met je Microsoft-account en maak verbinding met Xbox Live.
  2. Ga naar Mijn games en apps > Games.
  3. Blader door je verzameling en zoek de game die je wilt spelen. (Niet-geïnstalleerde games worden getoond op het tabblad Klaar om te installeren. Je wordt gevraagd het spel te installeren voordat je het gaat spelen.)
  4. Als de game is geïnstalleerd, selecteer je de game in je collectie en selecteer je vervolgens Spelen.

Volg de stappen in Problemen met downloaden van een game of app op Xbox One als je problemen hebt om een digitale game te downloaden.

Opmerkingen

• Je kunt een game wel geïnstalleerd laten op de console van de andere persoon, maar die kan de game alleen spelen als hij of zij de game ook heeft. Anders wordt die persoon gevraagd de schijf te plaatsen of een digitaal exemplaar te kopen.
  • In sommige gevallen kunnen er regionale beperkingen van toepassing zijn, aangezien niet alle games in elk land beschikbaar zijn. Zie Veelgestelde vragen over landinstellingen van Xbox One voor meer informatie.
  • Op elke Xbox One-console moet een digitaal of fysiek exemplaar van een game staan. Als je thuis bijvoorbeeld andere Xbox One-consoles hebt en andere personen samen met je dezelfde game willen spelen op die andere consoles, dan moet er een exemplaar van de game op elke console staan.
  • Als je multiplayergames online wilt spelen, heb je een Xbox Live Gold-abonnement nodig.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je games op andere Xbox One-consoles spelen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?