Problemen oplossen met de installatie van games in Windows 10

Heb je problemen met het installeren van een game van de Xbox-app (bèta) op je pc? Probeer het volgende.

Start je pc opnieuw op.

Het lijkt heel eenvoudig maar door gewoon opnieuw op te starten, kun je veel problemen oplossen.

Foutbericht?

Als het een downloadfout is, probeer dan eerst opnieuw te downloaden.

Als de installatie blijft mislukken, verschijnt er in de meeste gevallen een foutcode met een bericht. Dit zijn doorgaans codes van tien tekens die beginnen met '0x', bijvoorbeeld 0xC03F7003.

Voor Game Pass-games controleer je de status van je abonnement

Je kunt alleen games installeren vanaf Xbox Game Pass, als je een actief abonnement hebt op Xbox Game Pass Ultimate of Xbox Game Pass voor pc (bèta).

Heb je beheerdersmachtigingen op je pc?

Voor sommige games moeten extra onderdelen worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de game goed werkt. Afhankelijk van de onderdelen die worden geïnstalleerd, word je mogelijk gevraagd om toestemming van een beheerder tijdens de installatie van de game of wanneer de game voor het eerst wordt gestart.

Zie Een lokaal gebruikers- of Administrator-account maken in Windows 10 voor meer informatie.

Heb je de pc opnieuw opgestart tijdens de installatie van de game?

Als je de pc opnieuw opstart tijdens het installeren van een game vanuit Game Pass, is de installatiestatus mogelijk niet duidelijk wanneer je de Xbox-app (bèta) of Store opnieuw opent. Maar de gedeeltelijk geïnstalleerde game is er waarschijnlijk nog steeds.

Ga als volgt door met installeren:

• Start de installatie opnieuw vanuit de detailpagina van de game. Hiermee wordt de installatie hervat waar deze was gebleven.

Installatieproblemen vanwege onvoldoende schijfruimte

• Als je te weinig opslagruimte hebt, moet je ruimte maken om de installatie te voltooien.
  • Bij het starten van de installatie van de game vanuit de Xbox-app (bèta) kun je wijzigen waar inhoud wordt opgeslagen door de harde schijf te selecteren waarop je de game wilt installeren. Als het bericht verschijnt dat de geselecteerde schijf niet is ingesteld voor het installeren van games, is de schijf niet ingericht en krijgt de installatie geen toegang. Probeer het volgende om dit te verhelpen:

• Selecteer de koppeling onder het bericht om naar Instellingen te gaan, of druk op de Windows-toets en selecteer Instellingen > Systeem > Opslag. Selecteer Wijzigen waar nieuwe inhoud wordt opgeslagen.
    • Kies in de keuzelijst Nieuwe apps worden opgeslagen op het gewenste station.

Nog steeds problemen?

Probeer gameservices opnieuw te installeren. Ga hiervoor als volgt te werk:

• Start PowerShell als beheerder en typ “get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-AppxPackage -allusers”
  • Typ in hetzelfde venster PowerShell “start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN”
  • Installeer de app op die pagina, en bevestig de vraag over Gebruikersaccountbeheer (UAC) als deze verschijnt.
  • Probeer de game opnieuw te installeren.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen oplossen met de installatie van games in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?