Veelgestelde vragen over Disneyland Adventures

Hebt u een vraag over Disneyland Adventures? Hier vindt u antwoorden op algemene vragen.

Op deze pagina

Disneyland Adventures is een Xbox Play Anywhere-titel. Wat betekent dit?

Wanneer je een Xbox Play Anywhere-titel digitaal koopt, kun je de game op zowel Xbox als Windows 10 spelen. U hoeft de game slechts eenmalig te kopen via de Store op uw Xbox of Windows 10-apparaat en daarna verschijnt deze in uw bibliotheek met games wanneer u zich aanmeldt.

Als u de game of content op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op uw Windows 10-apparaat, meldt u zich aan op uw Windows 10-apparaat. Als de game al op het apparaat is geïnstalleerd, wordt de game weergegeven in de lijst met apps. U kunt de game ook installeren door de Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren.

Als je de game of content in Windows 10 hebt gekocht en die op je Xbox-console wilt spelen, meld je je aan op je console en ga je naar Mijn games en apps > Games. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met je games. Zo niet, dan vindt u de game in het gedeelte Klaar om te installeren.

Ga voor meer informatie over Xbox Play Anywhere en over de games die worden ondersteund, naar de website Xbox Play Anywhere. Je kunt ook naar Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen gaan als je Disneyland Adventures of andere content niet kunt vinden op je Xbox One of Windows 10-apparaat.

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Disneyland Adventures te kunnen spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als u Disneyland Adventures wilt downloaden en installeren in Windows 10, hebt u een apparaat nodig met versie 1607, build 14393.0 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Disneyland Adventures niet spelen.

U kunt als volgt controleren of de juiste versie van Windows op uw apparaat wordt gebruikt:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem > Info.
  2. Kijk bij Editie op welke versie en editie van Windows uw pc draait. Controleer of dit minimaal 1607 is.
  3. Controleer bij Build van besturingssysteem of deze ten minste 14393.0 is.
  4. Controleer bij Type systeem of u de 32-bits of de 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als je versie niet in de lijst staat, moet je een update uitvoeren voordat je de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
    Opmerking Als je de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijg je de update niet meteen. De reden hiervan is dat je dan de mogelijkheid hebt om terug te gaan naar je vorige versie van Windows als je dat wilt. Wanneer er 31 dagen zijn verstreken, zal de laatste update automatisch worden gedownload.
  • Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als je je apparaat wilt bijwerken naar de recentste update van Windows 10.

Als je versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet je misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar Media Feature Pack voor Windows 10 N en Windows 10 KN edities (November 2015).

Ik ben aangemeld voor het Windows Insider- en/of het Xbox Insider-programma: kan ik Disneyland Adventures spelen?

Als u deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als u een apparaat hebt met een versie hoger dan 1607, kunt u een aantal problemen tegenkomen bij het downloaden en installeren van Disneyland Adventures op uw apparaat. We raden u aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doe je als volgt:

1. Selecteer het Windows-pictogram en voer "Feedback-hub" in.
  2. Als de app wordt geopend, selecteer je het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer wat gegevens in de tekstvakken eronder in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-fora en ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om uw feedback te sturen.

Als u deelneemt aan het Xbox Insider-programma en problemen ondervindt bij het spelen van Disneyland Adventures:

1. Als het probleem zich voordoet, houd je de Xbox-knop op de controller ingedrukt en selecteer je Een probleem melden.
  2. Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteer je Nieuw probleem toevoegen.
  3. Selecteer de categorie Games en selecteer Disneyland Adventures.
  4. Voer een gedetailleerde beschrijving in van het probleem en geef vervolgens aan of je een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  5. Als je klaar bent, selecteer je Klaar om je feedback te verzenden.

Opmerking Voor de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvangt u mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Heb ik extra software nodig om Disneyland Adventures te spelen?

Ja, DirectX 11 of recenter moet zijn geïnstalleerd om Disneyland Adventures te kunnen spelen.

Als u niet zeker weet of DirectX 11 is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

1. Druk op de Windows-logotoets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie. U moet versie 11 of hoger hebben om Disneyland Adventures te kunnen spelen.

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Disneyland Adventures verschillen, afhankelijk van het feit of je op Xbox of in Windows 10 speelt. Ga voor elk platform naar de desbetreffende pagina met productgegevens van de game om na te gaan hoe groot de game is, wat de systeemvereisten zijn (met name voor Windows 10-apparaten) en om aanvullende informatie te krijgen over de game.

Opmerking Aangezien dit een Xbox Play Anywhere-titel is, kunt u deze digitaal kopen op Xbox of in Windows 10, waarna u beide versies van de game bezit. De productgegevenspagina's voor beide platforms worden uitsluitend ter informatie geopend. U hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Voor de installatievereisten voor Xbox gaat u naar de productgegevenspagina voor Disneyland Adventures.

Zo bepaalt u of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op uw Xbox om Disneyland Adventures te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer vervolgens Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als je onvoldoende ruimte hebt, moet je enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan je console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat met uw console gebruikt en de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Opslag.
  4. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de productgegevenspagina voor Disneyland Adventures. In het gedeelte Aanvullende informatie wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als je niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) je hebt, kun je dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van uw apparaat.

U kunt als volgt bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op uw Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar uw game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk. Houd er rekening mee dat de interne opslag de standaardopslaglocatie is, tenzij je de standaardopslaglocatie handmatig wijzigt.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van je pc voor meer informatie over hoe je een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik Disneyland Adventures download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden je aan om de apparaatspecificaties te bekijken voordat je de game koopt om te controleren of je apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als je de game al hebt gedownload, kun je de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen.

Hoe lang duurt het om Disneyland Adventures te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 uur om 10 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop je de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van je Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Bijvoorbeeld:

Als je een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en je verbindingssnelheid 10 Mb/s is, duurt het nog ongeveer 3,4 uur voordat het bestand is gedownload. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van Disneyland Adventures wordt weergegeven in het gedeelte Geïnstalleerde apps in het menu Start op de Xbox en in Mijn bibliotheek op uw Windows 10-apparaat.

Opmerking Je moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer je de game downloadt.

Als je het idee hebt dat de game langzaam wordt gedownload, ga je naar Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen of Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor aanvullende stappen om het probleem op te lossen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als je speelt op Windows 10, kijk je of je apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten door Systeeminformatie te controleren. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten hiervoor voor meer informatie.

Je kunt ook de Gamemodus inschakelen om de bronnen van je apparaat met prioriteit te reserveren voor de game. Ga naar Game-modus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Wat voor accessoire heb ik nodig om Disneyland Adventures op Windows 10 te besturen?

Je kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als u een Xbox One-controller gebruikt, hebt u een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Je kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met je apparaat verbinden via Bluetooth. Ga naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Zit je vast op een bepaalde plek in de game, heb je advies nodig van andere spelers over hoe je verder moet of wil je anderen tips geven op basis van je eigen ervaring, ga dan naar de Xbox-forums.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Disneyland Adventures te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Disneyland Adventures te spelen. Als je al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kun je het account die je voor die games gebruikt, ook gebruiken om in Windows 10 te spelen. Zie de pagina Veelgestelde vragen over het Microsoft-account op de Xbox-console voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om Disneyland Adventures te spelen?

Als je van plan bent ergens naartoe te gaan waar je geen verbinding hebt met internet, kun je je Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat je Disneyland Adventures offline kunt spelen.

Raadpleeg Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus voor meer informatie over het voorbereiden van uw Windows 10-apparaat op offline spelen.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd wanneer u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kun je niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Disneyland Adventures installeren?

Op de Xbox kunt u Disneyland Adventures installeren en offline spelen op uw thuisconsole. U kunt de game ook installeren en spelen op de consoles van uw vrienden als u zich bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

Als u Windows 10 gebruikt, kunt u Disneyland Adventures installeren en offline spelen op het hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop u de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als u zich bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

U kunt slechts op één plaats tegelijk zijn aangemeld wanneer u Disneyland Adventures speelt of een andere game die Xbox Play Anywhere ondersteunt.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Disneyland Adventures verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw Xbox of Windows 10-apparaat speelt.

Opmerking Je moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Disneyland Adventures te starten. Zie de vraag Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te kunnen spelen? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Je opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar je gestopt bent.
  • Spelen met je Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Je meest memorabele momenten in de game eenvoudig opnemen, van commentaar voorzien en delen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Disneyland Adventures" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?