Veelgestelde vragen over Forza Horizon 4

Hebt u een vraag over Forza Horizon 4? Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Op deze pagina

Forza Horizon 4 is een Xbox Play Anywhere-titel. Wat betekent dit?

Wanneer je een Xbox Play Anywhere-titel digitaal koopt, kunt u de game op zowel Xbox als Windows 10 spelen. Je hoeft de game slechts eenmalig te kopen via de Microsoft Store op uw Xbox of Windows 10-apparaat en daarna verschijnt deze in je bibliotheek met games wanneer je je aanmeldt.

Als u de game of content op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op een Windows 10-apparaat, meld je je aan op je Windows 10-apparaat. Als de game al op uw apparaat is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met apps. Anders kunt u de game installeren door de Microsoft Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren. Mijn bibliotheek.

Als u de game of content in Windows 10 hebt gekocht en die op uw Xbox-console wilt spelen, dan meld je je aan op je console en gaat u naar Mijn games en apps. Mijn games en apps. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met games. Zo niet, dan vindt u de game in het gedeelte Klaar om te installeren. Het tabblad Klaar om te installeren.

Voor meer informatie over Xbox Play Anywhere en om te kijken welke games worden ondersteund, gaat u naar de website Xbox Play Anywhere. Je kunt ook een bezoek brengen aan Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen als je problemen ondervindt met het vinden van Forza Horizon 4 of content op uw Xbox One of Windows 10-apparaat.

Forza Horizon 4 ondersteunt ook cross play tussen Xbox en Windows 10 tijdens multiplayer-games.

Zie Cross play op Windows 10 en Xbox One voor meer informatie.

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Forza Horizon 4 te kunnen spelen. Welke versie van Windows heb ik nodig?

Als u Forza Horizon 4 wilt downloaden en installeren in Windows 10, heb je een apparaat nodig met OS-versie 1703, build 15063.0 of hoger.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Forza Horizon 4 niet spelen.

Zo kunt u zien of je de juiste versie van Windows op uw apparaat gebruikt:

1. Ga naar Start, voer Informatie over uw pc in en selecteer vervolgens Informatie over uw pc.
  2. Zoek onder PC naar Editie om te zien welke versie en editie van Windows op uw pc worden uitgevoerd. Controleer of dit minimaal 1703 is.
  3. Zoek onder Pc naar Build van besturingssysteem en controleer of deze ten minste 15063,0 is
  4. Zoek naar Pc naar Type systeem om te zien of u de 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als uw versie niet in de lijst staat, moet u een update uitvoeren voordat u de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
  • Zie de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als u uw apparaat wilt bijwerken naar de meest recente update van Windows 10.

Als u versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet je misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar https://support.microsoft.com/kb/3099229.

Ik ben aangemeld bij het Windows Insider- en/of het Xbox Insider-programma. Kan ik Forza Horizon 4 spelen?

Als u deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als je een apparaat hebt met een versie hoger dan 1703, kunt u een aantal problemen ervaren bij het downloaden en installeren van Forza Horizon 4 op uw apparaat. We raden je aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doe je als volgt:

1. Selecteer de Windows-logotoets en voer "Feedback-hub" in.
  2. Zodra de app wordt geopend, selecteert u het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer wat gegevens in de tekstvakken eronder in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-forums en -ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om uw feedback te sturen.

Als u deelneemt aan het Xbox Insider-programma en problemen ondervindt bij het spelen van Forza Horizon 4:

• Terwijl het probleem zich voordoet, houdt u de Xbox-knop op de controller ingedrukt en selecteert u Een probleem melden.
  • Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteert u Nieuw probleem toevoegen.
  • Selecteer onder categorieën Games en selecteer vervolgens Forza Horizon 4.
  • Voer een gedetailleerde beschrijving in van het probleem en geef aan of je een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  • Als u klaar bent, selecteert u Gereed om je feedback te verzenden.

Opmerking Voor de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvang je mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Heb ik extra software nodig om Forza Horizon 4 te spelen?

Ja, DirectX 12 met functieniveau 11 of recenter moet zijn geïnstalleerd als je Forza Horizon 4 wilt spelen.

Als u twijfelt of DirectX 12 is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

• Druk op de Windows-logotoets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  • Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  • Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie. Versie 12 of hoger moet zijn geïnstalleerd om Forza Horizon 4 te kunnen spelen.
  • Kijk onder het tabblad Beeldscherm voor je grafische kaart onder Stuurprogramma's voor de ondersteunde Functieniveaus en controleer of 11_0 of 11_1 wordt weergegeven in de lijst.

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Forza Horizon 4 op de Xbox verschillen van die in Windows 10. Ga naar de pagina met productgegevens voor elk platform voor het bepalen van de grootte van de game, de systeemvereisten (met name voor Windows 10-apparaten) en eventuele aanvullende informatie over de game.

Opmerking Omdat dit een Xbox Play Anywhere-titel is, kunt u deze digitaal kopen op Xbox of in Windows 10, waarna u beide versies van de game bezit. De productgegevenspagina's voor beide platforms worden uitsluitend ter informatie geopend. U hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Voor de installatievereisten voor Xbox gaat u naar de productgegevenspagina voor Forza Horizon 4.

Zo bepaal je of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op uw Xbox om Forza Horizon 4 te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop op je controller om naar het Home-scherm te gaan en schuif omlaag naar Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als u onvoldoende ruimte hebt, moet je enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan de console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat met je console gebruikt en de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de Forza Horizon 4-pagina met productgegevens. In het gedeelte 'Aanvullende informatie' wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als u niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) u hebt, kunt u dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van uw apparaat.

Bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op uw Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar de game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van je pc voor meer informatie over hoe u een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik Forza Horizon 4 download op een apparaat dat niet voldoet aan de hardwarevereisten?

We raden u aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als u de game al hebt gedownload, kunt u de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen.

Hoe lang duurt het om Forza Horizon 4 te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van je internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 uur om 40 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop je de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van uw Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid Bestand van 30 GB Bestand van 40 GB Bestand van 50 GB Bestand van 60 GB Bestand van 70 GB
2 MB/s 33,3 uur 44,4 uur 55,6 uur 66,7 uur 77,8 uur
5 MB/s 13,3 uur 17,8 uur 22,2 uur 26,7 uur 31,1 uur
10 MB/s 6,7 uur 8,9 uur 11,1 uur 13,3 uur 15,6 uur
20 MB/s 3,3 uur 4,4 uur 5,6 uur 6,7 uur 7,8 uur
50 MB/s 1,3 uur 1,8 uur 2,2 uur 2,7 uur 3,1 uur
100 MB/s 0,7 uur 0,9 uur 1,1 uur 1,3 uur 1,6 uur
200 MB/s 0,3 uur 0,4 uur 0,6 uur 0,7 uur 0,8 uur

Voorbeeld:

Als u een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en uw verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan zou het nog ongeveer 3,4 uur duren om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl je de game downloadt, mag je het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van Forza Horizon 4 wordt weergegeven in het gedeelte Geïnstalleerde apps in het Startmenu op de Xbox en in Mijn bibliotheek op je Windows 10-apparaat.

Opmerking Je moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer je de game downloadt.

Als u denkt dat de game langzaam wordt gedownload, gaat u naar Problemen met traag downloaden van games of apps op Xbox One oplossen of Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor aanvullende stappen om het probleem op te lossen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als u speelt op Windows 10, controleert u in Systeeminformatie of uw apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten voor de game. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten? voor meer informatie hierover.

Je kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van uw apparaat prioriteit te geven voor gameplay. Bezoek Game-modus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Wat voor accessoire heb ik nodig om Forza Horizon 4 op Windows 10 te besturen?

U kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als u een Xbox One-controller gebruikt, heb je een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows. Xbox draadloze adapter voor Windows.

U kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met uw apparaat verbinden via Bluetooth. Voor meer informatie gaat u naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Als u ergens in de game vastzit, als je advies nodig hebt van andere spelers over wat je moet doen of zelfs als je anderen hints en tips wilt geven op basis van je eigen ervaring, kunt u op verschillende locaties terecht.

• Voor hulp bij technische problemen met je platform of als je met andere Xbox-spelers wilt praten, gaat u naar Xbox-forums. Xbox-forums.
  • Voor de meest recente lijst van technische problemen in de game en veelgestelde vragen gaat u naar de pagina Ondersteuning voor Forza.
  • Voor problemen met de game of als je contact wilt hebben met fans en experts van het spel, gaat u naar het forum Forza Horizon 4.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Forza Horizon 4 te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Forza Horizon 4 te spelen. Als u al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kunt u de account die je voor die games gebruikt, ook gebruiken om in Windows 10 te spelen.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om Forza Horizon 4 te spelen?

Als u weet dat u je langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u je Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Forza Horizon 4 offline kunt spelen.

Voor meer informatie over het configureren van je Windows 10-apparaat om offline te spelen, gaat u naar Games offline spelen in Windows 10 met de offlinemodus.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer je offline bent.

Als u achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kunt u niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie het gedeelte Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Forza Horizon 4 installeren?

Op de Xbox kunt u Forza Horizon 4 installeren en offline spelen op je thuisconsole. Je kunt de game ook installeren en spelen op de consoles van je vrienden als je je bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

Als u Windows 10 gebruikt, kunt u Forza Horizon 4 installeren en offline spelen op je hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop je de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als je je aanmeldt bij Xbox Live voordat u gaat spelen.

Je kunt slechts op één plaats tegelijk zijn aangemeld wanneer je Forza Horizon 4 speelt of een andere titel die Xbox Play Anywhere ondersteunt.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Als u via Forza Horizon 4 verbinding maakt met de Xbox Live-service, biedt dit de volgende voordelen wanneer je op uw apparaat met Windows 10 speelt.

Opmerking Je moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Forza Horizon 4 te starten. Zie Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Uw opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar u gestopt bent.
  • Spelen met uw Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Je kunt als volgt je meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR:

Verwante problemen

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Forza Horizon 4" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?