Halo Wars 2 installeren vanaf een Windows 10-schijf

Als u Halo Wars 2 op een Windows 10-schijf hebt aangeschaft, kunt u de game installeren op uw Windows 10-apparaat zonder het installatiebestand uit de Microsoft Store te hoeven ophalen, met andere woorden: u kunt offline installeren. Tijdens het proces moet u zich wel bij de Microsoft Store aanmelden met uw Microsoft-account om een licentie voor uw account te krijgen en te kunnen spelen. Op deze pagina wordt u begeleid door de procedure om uw digitale versie van de game in te wisselen, zodat u ook op Xbox One kunt spelen.

Als u de Xbox One-schijf hebt, gaat u naar Games op Xbox One installeren voor meer informatie.

Opmerking De Windows 10-schijf kan alleen in Europa worden gekocht.

Op deze pagina

Halo Wars 2 installeren in Windows 10 vanaf de schijf

Voordat u met de installatie begint, controleert u of uw Windows 10-apparaat voldoet aan de systeemvereisten voor de game. Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van uw apparaat. Ook wordt aangeraden dat u alle andere niet-essentiële toepassingen afsluit voordat u begint met de installatie van Halo Wars 2. Dit omvat ook antivirus- en antispamsoftware die het installatieproces kan verstoren.

Beginnen met de installatie van Halo Wars 2:

1. Plaats de dvd met het label DISC 1 in uw dvd-station.
    Als de functie Autorun op uw apparaat is ingeschakeld, wordt automatisch met de installatie begonnen nadat u de dvd hebt geplaatst.
    Als de functie Autorun op uw pc is uitgeschakeld:
    1. Klik op uw Windows 10-bureaublad naast de Start-knop op het Cortana-zoekvak en typ "Run". Druk vervolgens op Enter.
    2. Typ de letter van uw dvd-station gevolgd door "Setup.exe" (bijvoorbeeld D:\Setup.exe) en druk op Enter.

OF

3. Klik op uw Windows 10-bureaublad met de rechtermuisknop op de Start-knop van Windows 10 en selecteer Verkenner.
    4. Dubbelklik op het dvd-station waarin DISC 1 is geplaatst en dubbelklik vervolgens op het toepassingsbestand Setup.exe om het installatieprogramma te starten.
  2. Klik op het installatiescherm op Volgende om verder te gaan.
  3. Klik op het scherm Redeem Licensing Token (Licentietoken inwisselen) op de knop Redeem Licensing Token. Hiermee gaat u naar uw Microsoft-account.
  4. Meld u desgevraagd aan bij uw account. Gebruik voor uw aanmelding dezelfde account die u gebruikt voor het spelen op Xbox. Dit is belangrijk, omdat de digitale versie van de game aan die account in licentie is gegeven.
    1. Als u al bent aangemeld, controleert u of de account waarmee u bent aangemeld dezelfde is als de account die u gebruikt voor Xbox. U kunt dit controleren door de muiswijzer te bewegen over het fotopictogram in de rechterbovenhoek van de pagina.
  5. Vind uw 25-cijferige code op de doos met de Halo Wars 2-schijf en voer de code in op het scherm Code of geschenkbon inwisselen. Controleer extra goed of het e-mailadres boven het inwisselvak juist is.
  6. Ga door met de installatie door te klikken op Volgende in het scherm Redeem Licensing Token (Licentietoken inwisselen).
  7. Zodra de installatie is voltooid, kunt u de game starten.

Halo Wars 2 installeren op Xbox One

Zodra u zich hebt aangemeld bij uw Microsoft-account en uw digitale code voor Halo Wars 2 hebt ingewisseld, wordt uw exemplaar van Halo Wars 2 automatisch weergegeven in Mijn games en apps op uw Xbox One. Als u geen een Xbox One hebt, is de game beschikbaar als u er later een hebt gekocht.

Halo Wars 2 installeren op Xbox One:

1. Meld u aan bij uw account. Deze account moet dezelfde zijn als de account die u gebruikte toen u Halo Wars 2 installeerde in Windows 10.
  2. Ga naar Mijn games en apps.
  3. In het gedeelte Klaar om te installeren vindt u de tegel voor Halo Wars 2.
  4. Selecteer de tegel en het downloaden naar uw console begint.
  5. Zodra de installatie is voltooid, kunt u de game spelen vanuit het gedeelte Installed games (Geïnstalleerde games).

Installatieproblemen oplossen

U kunt een van de volgende problemen tegenkomen tijdens het installeren vanaf de schijf:

• License Unverified (Licentie ongecontroleerd) - u hebt mogelijk een nieuwe Microsoft-account gemaakt om de code die u hebt gekregen in te wisselen.
  • In dat geval raden we u aan de volgende stappen uit te voeren:
    • Voltooi de installatie van Halo Wars 2.
    • Start uw Windows 10-apparaat opnieuw.
    • Open de Microsoft Store en meld u aan met de Microsoft-account die u gebruikte toen u uw code inwisselde.
    • Ga naar Mijn bibliotheek.
    • Bevestig dat Halo Wars 2 is toegevoegd aan Games.
    • Als u Halo Wars 2 in de bibliotheek ziet, kunt u de game starten en spelen ondanks de voorafgaande fout.
    • Als u Halo Wars 2 niet in uw lijst met games ziet staan, controleert u of u zich met de juiste Microsoft-account hebt aangemeld bij de Microsoft Store.
    • Als u zeker weet u dat u dezelfde Microsoft-account gebruikt en Halo Wars 2 nog steeds niet in de bibliotheek is te zien, gaat u naar de ondersteuningssite van THQ Nordic.
  • Target Drive error (Doelstationfout) - dit kan gebeuren als er een probleem is met de installatieschijf of als er een probleem is met het doelstation waarop u de game probeert te installeren.
  • Als dit gebeurt, raden we u aan de volgende stappen uit te voeren:
    • Zorg ervoor dat de installatieschijf geen krassen of defecten heeft die uw mediastation zouden kunnen hinderen om gegevens te lezen.
    • Controleer het doelstation waarop u probeert de game te installeren, zodat u zeker weet dat er niets aan de hand is met het station en er geen problemen zijn met het schrijven van gegevens naar het station.
    • Als u deze beide stappen hebt uitgevoerd en geen problemen met de installatieschijf of het doelstation kunt ontdekken, start u uw Windows 10-apparaat opnieuw en probeert u het installatieproces opnieuw uit te voeren.
    • Als u deze fout opnieuw ziet en Halo Wars 2 niet kunt installeren, gaat u naar de ondersteuningssite van THQ Nordic.
  • De installatie is mislukt - deze fout treedt soms op als u probeert Halo Wars 2 te installeren terwijl andere of niet-essentiële toepassingen op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • Als dit gebeurt, raden we u aan de volgende stappen uit te voeren:
    • Sluit de toepassing die wordt vermeld in het foutbericht en probeer de installatie opnieuw.
    • Als deze fout opnieuw optreedt, start u uw Windows 10-apparaat opnieuw.
    • Sluit alle niet-essentiële toepassingen, ook de toepassing die wordt vermeld in het foutbericht.
    • Start het installatieproces opnieuw.
    • Als u deze fout opnieuw ziet en Halo Wars 2 niet kunt installeren, gaat u naar de ondersteuningssite van THQ Nordic.
  • You don’t have enough storage on your device (U hebt niet genoeg vrije ruimte op uw apparaat) – installeer in een station met minstens 40 GB vrije ruimte. Ga naar Meer informatie over de opslagruimte van uw pc om de opslagruimte op uw pc te beheren.
  • U kunt zich niet aanmelden bij uw Microsoft-account - er is mogelijk een netwerkprobleem of een probleem op uw lokale apparaat waardoor u geen onlineverbinding kunt maken. Kijk op de pagina Xbox Live-status voor meer informatie over de service. Ga naar Ondersteuning voor Mijn account u een probleem ondervindt met de toegang tot uw Microsoft-account.

Voor andere problemen betreffende de schijf zelf, evenals installatieproblemen vanwege een schijfprobleem, gaat u naar de ondersteuningssite van THQ Nordic.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Halo Wars 2 installeren vanaf een Windows 10-schijf" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?