Een fout in Minecraft rapporteren

Als je alle beschikbare probleemoplossingen voor je versie van Minecraft hebt gevolgd en nog steeds een probleem hebt, heb je mogelijk een fout gevonden. Je dient als volgt een fout in zodat het team van Minecraft deze kan onderzoeken.

Op deze pagina

Controleren op bekende problemen

Als je een probleem ondervindt, is het zeer waarschijnlijk dat iemand anders dit al heeft gemeld. Voor een overzicht van bugs die zijn ingediend en actief worden onderzocht, typ je het probleem in de zoekbalk boven aan de pagina op bugs.mojang.com. Probeer zo gedetailleerd mogelijk te zijn, vermeld eventuele foutcodes en ook de versie van de game waarin je het probleem ziet.

Als je probleem al is ingediend, kun je aanvullende informatie over de voortgang van die fout bekijken en als of wanneer deze wordt opgelost. Als je je probleem niet ziet, kun je Een nieuwe account maken of Aanmelden bij je account.

Meer informatie over het indienen van een fout in Minecraft vind je in de 4 richtlijnen voor melden van fouten. Je vindt deze onder de sectie Inleiding:

• Minecraft (pc-/Java-versie)
  • Minecraft Pocket Edition (meest mobiele versies)
    • Raadpleeg de helpinformatie hier voordat je doorgaat
  • Minecraft Console Edition (Xbox-, PlayStation- en Nintendo-versies)
  • Minecraft Realms

Een nieuwe account aanmaken

Als je een fout wilt indienen, moet je een account maken. Als je al een account hebt, raadpleeg je de sectie Aanmelden bij je account hieronder.

Opmerking Dit is niet hetzelfde als je bestaande Mojang of Microsoft-account. Als je nog niet eerder een fout hebt ingediend, heb je geen bestaande account.

1. Ga naar bugs.mojang.com en selecteer de koppeling Sign up for an account.
  1. Op de aanmeldpagina voer je je e-mailadres, volledige naam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Voer ter verificatie de afgebeelde letters in en selecteer vervolgens Signup om aan te melden.
  1. Je ontvangt een e-mail op het adres dat je hebt opgegeven, met een koppeling voor verificatie. Selecteer deze koppeling of kopieer en plak deze in je webbrowser om je account te bevestigen.

Aanmelden bij je account

Als je eerder een bug voordat hebt ingediend, voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in om aan te melden bij de bug-portal.

Als je problemen hebt met aanmelden, raadpleeg je de sectie Problemen met aanmelden bij je account hieronder.

Een fout indienen

Nadat je bent aangemeld, selecteer je Create boven in het scherm om een nieuwe bug te maken.

Voer in elke sectie zoveel mogelijk gegevens in:

• Project: selecteer de versie van Minecraft waarin het problemen optreedt.
  • Issue Type: stel dit in op “Bug.”
  • Summary: geef een korte beschrijving van het probleem dat zich voordoet.
  • Security Level: stel dit in op “None.”
  • Affects Version/s: selecteer de versie van de game waarop de bug van invloed is. Je kunt dit meestal vinden in het hoofdmenu van de game.
  • Omgeving: geef details over het apparaat dat je gebruikt. Als bijvoorbeeld Windows 10 is geïnstalleerd, voer je het versienummer in van het besturingssysteem dat je gebruikt, en informatie over je pc (merk en model)
  • Beschrijving: hier geef je een volledige beschrijving van het probleem, en waarom je denkt dat dit een bug is. Geeft zo veel mogelijk informatie over hoe de fout kan worden gereproduceerd of wanneer deze optreedt.
  • Bijlage: als je een schermopname of een afbeelding hebt om het probleem toe te lichten, kun je deze hier koppelen.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, selecteer je Create om het in te dienen bij het team Minecraft. Je kunt de voortgang bijhouden door je profiel te selecteren in de rechterbovenhoek van de pagina. Je actieve bugs worden weergegeven onder Activity Stream, waar je de status van door jou ingediende bugs kunt zien.

Problemen met aanmelden bij je account

Als je problemen hebt met aanmelden bij je account, selecteer je 'Geen toegang tot je account?' op het aanmeldingsscherm.

Opmerking Dit is niet hetzelfde als je bestaande Mojang of Microsoft-account. Als je nog niet eerder een fout hebt ingediend, heb je geen bestaande account.

Op het scherm “Heb je geen toegang tot je account?”:

• Als je je wachtwoord bent vergeten, voer je je gebruikersnaam in en selecteer je Verzenden.
  • Als je je gebruikersnaam bent vergeten, voer je je e-mailadres in en selecteer je Verzenden.

Op het geregistreerde e-mailadres ontvang je een e-mail met instructies om weer toegang te krijgen tot je account.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een fout in Minecraft rapporteren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?