Veelgestelde vragen over Microsoft Solitaire Collection

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Microsoft Solitaire Collection op Windows 10 of Windows 8.1.

Ik word gevraagd om over te schakelen naar een Microsoft-account of om mijn Xbox Live-gegevens te updaten. Wat is er aan de hand?

U hebt een Microsoft-account nodig, zodat Microsoft Solitaire Collection uw voortgang in de game kan opslaan in de cloud. Bij een Microsoft-account krijgt u automatisch een Xbox Live-account, waar uw gamegegevens worden opgeslagen.

Ik heb een probleem met het spelen van Microsoft Solitaire Collection. Hoe kan ik dit oplossen?

Probeer de volgende oplossingen.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Oplossing 2: Start uw pc/tablet opnieuw op

Opmerking Sla uw werk op en sluit eventuele geopende apps voordat u het apparaat opnieuw opstart.

Als er een Aan/uit-pictogram op uw Startscherm staat, tik of klik er dan op en selecteer Opnieuw opstarten. Anders doet u het volgende:

1. Swipe vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen. (Als u een muis gebruikt, wijst u de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer omhoog en klikt u op Instellingen.)
  2. Selecteer Aan/uit en vervolgens Opnieuw opstarten.

Oplossing 3: Controleer op updates

Windows 10

Als u automatische updates gebruikt, hoeft u niet te controleren of er belangrijke en aanbevolen updates zijn. Windows Update controleert op deze updates en installeert ze wanneer ze klaar zijn.

Als u automatische updates niet gebruikt, moet u zelf minstens wekelijks controleren of er updates zijn. We brengen meestal eens per maand belangrijke updates uit. Updates kunnen echter op elk moment worden uitgebracht.

Ongeacht uw instellingen worden sommige updates niet automatisch geïnstalleerd. Dit zijn optionele updates en updates waarvoor u nieuwe Gebruiksvoorwaarden moet accepteren. Wanneer deze updates beschikbaar zijn, meldt Windows Update u dat ze klaar zijn voor installatie.

1. Open Windows Update door te swipen vanaf de rechterrand van het scherm (of, als u een muis gebruikt, door de rechterbenedenhoek van het scherm aan te wijzen en de muisaanwijzer omhoog te verplaatsen) en selecteer achtereenvolgens Instellingen, Pc-instellingen wijzigen en Bijwerken en herstellen.
  2. Selecteer Nu controleren en wacht even terwijl Windows de recentste updates voor uw apparaat zoekt.
  3. Als er updates gevonden zijn, selecteert u Updates installeren.
  4. Lees en accepteer de licentievoorwaarden en selecteer indien nodig Voltooien.
    Opmerking U moet uw apparaat wellicht opnieuw starten om de installatie van sommige updates te voltooien. Sla uw gegevens op en sluit al uw bestanden en apps voordat u het apparaat opnieuw opstart, zodat u niets verliest.

Windows 8.1

Volg deze stappen om te controleren of er updates voor Windows zijn:

1. Klik op de Startknop. Typ Update in het zoekvak en selecteer Windows Update in de lijst met resultaten.
  2. Selecteer Controleren op updates in het deelvenster links en wacht even terwijl Windows de meest recente updates voor uw computer zoekt.
  3. Als er updates zijn gevonden, selecteert u Updates installeren.

Als het probleem niet is opgelost door Windows bij te werken, verwijdert u Microsoft Solitaire Collection en installeert u de game daarna opnieuw.

Oplossing 4: Verwijder Microsoft Solitaire Collection en installeer het opnieuw

Opmerking Als u zich niet eerst bij Solitaire aanmeldt, worden al uw games en uw voortgang verwijderd wanneer u de app verwijdert. Als u zich wel bij Solitaire aanmeldt voordat u dit verwijdert, worden al uw gegevens in de cloud opgeslagen. Uw opgeslagen games blijven dan bewaard wanneer u Microsoft Solitaire Collection verwijdert en opnieuw installeert. U kunt gewoon verdergaan waar u was gestopt in de game die u op dat moment speelt.

1. Swipe op het Startscherm vanaf de rechterrand (of, als u een muis gebruikt, wijs de rechterbenedenhoek van het scherm aan en beweeg de muisaanwijzer omhoog), selecteer Zoeken en voer Microsoft Solitaire Collection in het zoekvak in.
  2. Houd de apptegel ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop) en selecteer Verwijderen.
  3. Start het apparaat opnieuw op.
  4. Druk op de Windows-toets + R.
  5. In het vak Openen typt u wsreset.exe, waarna u op Enter drukt. De Microsoft Store wordt geopend, zodat u Microsoft Solitaire Collection opnieuw kunt installeren.

Oplossing 5: Zorg dat de app niet wordt geblokkeerd door uw firewall/antivirusprogramma

Zie Windows Firewall van begin tot einde voor Windows Firewall op Windows 10 of Windows 8.1.

Welke stappen u moet uitvoeren om de game Microsoft Solitaire Collection (of een andere app met toegang tot Xbox Live) te deblokkeren, hangen af van de antivirus- of firewallsoftware die u gebruikt. Raadpleeg de documentatie voor uw antivirus- of firewallsoftware om de instellingen te openen en te zorgen dat de software de app niet blokkeert. Als uw antivirusprogramma of firewall een lijst met goedgekeurde apps heeft, moet u zorgen dat uw Xbox Live-games op deze lijst staan.

Hulpmiddelen voor probleemoplossing

Probeer de volgende online hulpmiddelen als u meer hulp nodig hebt om problemen met Microsoft Solitaire Collection op te lossen:

Voor Windows 10: Gebruik de probleemoplosser voor Windows-apps

Voor Windows 8.1: Problemen met een app oplossen

Wanneer ik de game start, kan ik me niet aanmelden bij Xbox Live. Maakt dat uit?

In dat geval hebt u geen toegang tot uw achievements, voortgang in games en andere gamegegevens. Al deze gegevens worden opgeslagen in de cloud op uw Xbox Live-account en als u zich niet kunt aanmelden bij Xbox via de game, kunt u uw achievements en voortgang in de game niet opslaan. Zie Verbinding maken met Xbox Live vanaf een pc voor procedures om problemen op te lossen.

Ik heb problemen wanneer ik items wilt kopen in de Microsoft Store. Wat moet ik doen?

Ga naar de ondersteuningspagina van de Microsoft Store: Help van Microsoft Store. Op deze pagina vindt u hulp bij algemene problemen met de Microsoft Store en vindt u koppelingen waarmee u hulp kunt vragen.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Microsoft Solitaire Collection" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?