Minecraft-update 'Better Together'

De Minecraft-update 'Better Together' is nu beschikbaar. Deze update bevat veel verbeteringen in de game. De belangrijkste verbetering is dat je nu kunt profiteren van Realms, Marketplace en online kunt gamen op je Xbox One-consoles. Deze versie is nu bekend als 'Minecraft' op de volgende apparaten:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inclusief Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition voor iPhone, iPad, iPod
  • Minecraft: Pocket Edition voor Android
  • Minecraft: Pocket Edition voor Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Als je Minecraft al speelt op een van de hierboven genoemde apparaten, kun je nu online gamen met Xbox One-spelers en je werelden vanaf deze consoles synchroniseren naar je andere apparaten.

Opmerking Er zijn geen updates of wijzigingen in de versies van Minecraft voor Xbox 360, pc/Java, Mac of PlayStation/PS Vita of Nintendo Wii U/Switch/3DS.

Installatie

Als je al een digitale uitgave hebt van Minecraft: Xbox One Edition, komt de nieuwe versie van Minecraft automatisch beschikbaar in de sectie Mijn games en apps op je console. Voor installatie ga je naar Mijn games en apps > Games en zoek je onder Klaar om te installeren naar Minecraft.

Na installatie zijn beide versies van de game beschikbaar. In de tabel hieronder zie je het verschil tussen de versies op je console:

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

De nieuwe versie van Minecraft zit boordevol nieuwe functies en mogelijkheden, zoals onder andere:

• Oneindige werelden
  • Integratie met Realms, Marketplace en Servers
  • Grof vuil
  • Transparante ijsblokken
  • Hogere spelerslimieten op meer geavanceerde apparaten
  • Skin wisselen vanuit pauzemenu

* Als je Minecraft: Xbox One Edition vanaf een schijf wilt spelen, moet je het installeren met je Xbox One in de offlinemodus. Start de game na de installatie, voordat je weer verbinding maakt met Xbox Live. Hierna kun je Minecraft: Xbox One Edition vanaf die schijf spelen, of je nu online of offline bent.

Ga naar minecraft.net/article/better-together-update-here voor meer informatie.

De oorspronkelijke versie vergeleken met de nieuwe

Je kunt de oorspronkelijke versies van Minecraft: Xbox One Edition blijven spelen naast de nieuwe Minecraft op je console. Hieronder zie je welke de functies beschikbaar zijn op elke versie:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Opslaan naar de cloud
Achievements verdienen ✓ * ✓ *
Gamen met vrienden.
Samen spelen met andere platforms
Realms
Marketplace
Mini-games (Battle/Glide)
Opslaan migreren van Xbox One Edition naar Minecraft
Opslaan migreren van Minecraft naar Xbox One Edition
Ondersteuning voor servers van derden in Marketplace

* Achievements verschillen van versie tot versie

Je Xbox One Edition-werelden afspelen op andere apparaten

Als je de nieuwe Minecraft speelt op je Xbox One-console, kun je je bestaande werelden synchroniseren vanaf de Xbox One Edition. Als je daarnaast een abonnement hebt op Realms, worden je realms ook weergegeven op je Windows 10-, iOS-, Android-, Kindle- of Gear VR-apparaten weergegeven (als je de eigenaar bent).

Je werelden van de Xbox One Edition synchroniseren naar Minecraft:

1. Meld aan bij je console met de account waarmee je eerder je Xbox One Edition hebt opgeslagen.
  2. Start Minecraft en selecteer Spelen in het hoofdmenu.
  3. Selecteer op het tabblad Werelden Oude werelden synchroniseren als je bestaande games nog niet zijn gemigreerd.
  4. Selecteer de wereld die je wilt migreren, en wacht totdat de conversie is voltooid.
  5. Je wereld wordt nu gesynchroniseerd naar de nieuwe Minecraft wanneer je je aanmeldt.

Naast de synchronisatie van werelden zijn bepaalde skin packs, patroon packs en mash-up packs die je hebt aangeschaft op de console, ook beschikbaar wanneer je de nieuwe Minecraft speelt en op je andere apparaten.

Marketplace en Minecraft-munten

De nieuwe versie van Minecraft geeft toegang tot Marketplace waar je Minecraft-munten kunt kopen om te betalen voor skin packs, patroon packs, werelden en mash-up packs.

Als je Minecraft al speelt op een draagbaar apparaat en je content van Marketplace of Minecraft-munten hebt, zijn deze nu ook beschikbaar in de nieuwe versie van Minecraft. Daarnaast worden alle aankopen op Marketplace die je doet vanaf de console, automatisch weergegeven op je draagbare apparaten.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke versie van Minecraft welke is?

De oorspronkelijke versie van Minecraft heet 'Minecraft: Xbox One Edition'. De nieuwe versie heet gewoon 'Minecraft'. Je ziet de naam van het spel op het welkomstscherm wanneer je het start.

Ik heb aankopen gedaan op de oorspronkelijke console-edities van de game, hoe kan ik deze zien in de nieuwe versie en op mijn draagbare apparaten?

De meeste content items worden overgedragen. Ga naar minecraft.net/article/better-together-update-here voor meer informatie over welke items wel en welke niet worden overgedragen.

Hoe koop ik een abonnement op Realms en hoe krijg ik toegang tot de Marketplace op mijn console?

Als je een abonnement op Realms of content van Marketplace wilt aanschaffen, moet je de nieuwe Minecraft-versie van de game op je console starten. Dit werkt niet met Minecraft: Xbox One Edition. Als je doorgaat met spelen op de Xbox One Edition, kun je deelnemen aan Realms-werelden als je vrienden je uitnodigen om te spelen.

Heb ik een Xbox Live Gold-abonnement nodig om Minecraft online te spelen?

Je hebt een Xbox Live Gold-abonnement (afzonderlijk verkrijgbaar) nodig om de volgende online functies in Minecraft te gebruiken:

• Realms
  • Verbinding maken met servers
  • Spelen op meerdere platformen

Voor lokaal multiplayer heb je geen Xbox Live Gold-abonnement nodig.

Hoe speel ik mini-games?

Mini-games zijn alleen beschikbaar in Minecraft: Xbox One Edition. Als je ze wilt blijven spelen, kun je de de Xbox One Edition van de game starten en spelen tegen andere personen op je console. Sommige online servers bieden ervaringen die vergelijkbaar zijn met mini-games, die je kunt spelen in de nieuwe versie van Minecraft.

Ik heb Minecraft: Windows 10 Edition al. Betekent dit dat ik Minecraft kan spelen op Xbox One?

Minecraft is niet een titel van Xbox Play Anywhere. Als je wilt spelen op Xbox One, moet je Minecraft apart aanschaffen. Ga naar de pagina van Minecraft voor meer informatie over het aanschaffen op Xbox One.

Ik heb Minecraft: Xbox One Edition op schijf en heb minimaal 5 uur gespeeld of een aankoop gedaan binnen de genoemde periode. Waar is mijn game?

Als je in aanmerking komt vanwege je aankopen of gameplay, zie je dat er een kopie van Minecraft beschikbaar is in Klaar om te installeren onder Games en apps. Als de game niet wordt weergegeven, ben je mogelijk aangemeld met een andere account dan waarmee je hebt gespeeld of content aangeschaft.

Ik heb achievements verdiend toen ik speelde met de oorspronkelijke consoleversies van Minecraft. Houd ik die achievements?

Ja – alle achievements die je al hebt verdiend, worden weergeven in je Xbox-account. Je kunt zelfs de oorspronkelijke consoleversie blijven spelen om ontbrekende achievement te verdienen. Bij het spelen van de nieuwe versie van Minecraft verdien je extra achievements.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Minecraft-update 'Better Together'" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?