Veelgestelde vragen over Rise of Nations: Extended Edition

Hebt u een vraag over Rise of Nations: Extended Edition? Hier vindt u antwoorden op algemene vragen.

Deze ondersteuningspagina is voor de Windows 10-versie van de game. Als u Rise of Nations: Extended Edition op Steam speelt, gaat u naar www.riseofnations.com.

Op deze pagina

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Rise of Nations: Extended Edition te spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als u Rise of Nations: Extended Edition wilt downloaden en installeren in Windows 10, hebt u een apparaat nodig met versie 1703, build 15063 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op uw apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Rise of Nations: Extended Edition niet spelen.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of u de juiste versie van Windows op uw apparaat hebt.

Ik ben aangemeld voor het Windows Insider-programma: kan ik Rise of Nations: Extended Edition spelen?

Als u deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als u een apparaat hebt met een versie hoger dan 1703, kunt u een aantal problemen ervaren bij het downloaden en installeren van Rise of Nations: Extended Edition op uw apparaat. We raden u aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer het pictogram van Windows en voer 'Feedback-Hub' in of druk op de Windows-toets + F.
  2. Als de app wordt geopend, selecteert u het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer wat gegevens in de tekstvakken eronder in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-fora en ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om uw feedback te sturen.

Opmerking U ontvangt mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Heb ik extra software nodig om Rise of Nations: Extended Edition te spelen?

Ja, DirectX 11 of recenter moet geïnstalleerd zijn om Rise of Nations: Extended Edition te kunnen spelen.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren welke versie van DirectX op uw apparaat is geïnstalleerd.

Wat zijn de hardwarevereisten?

Ga naar de pagina met productgegevens voor het bepalen van de grootte van de game, de systeemvereisten en eventuele aanvullende informatie over de game.

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de pagina met productgegevens van Rise of Nations: Extended Edition.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 om te controleren of er voldoende vrije ruimte beschikbaar is op uw apparaat met Windows 10, om te weten te komen welke grafische kaart is geïnstalleerd en andere belangrijke informatie over uw apparaat te bekijken.

Wat gebeurt er als ik Rise of Nations: Extended Edition download op een apparaat dat niet voldoet aan de hardwarevereisten?

We raden je aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of je apparaat voldoet aan de minimale vereisten. Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie.

Als u de game al hebt gedownload, kunt u de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen. Dat gaat als volgt:

1. Selecteer Opties en profielen in het hoofdmenu.
  2. Vanuit het menu Opties en profielen selecteert u Grafische weergave.
  3. In het scherm Grafische elementen bij Elementen renderen, selecteert u de knop Laag om alle grafische elementen met lage prestatiefuncties te laten uitvoeren.
  4. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.
    Opmerking Als dit wordt gevraagd, start u de game opnieuw om de instellingen toe te passen.

Wat betekent Cross-Network Play?

Standaard is Cross-Network Play ingeschakeld voor multiplayer-spellen, zodat u tegen andere spelers op Windows 10 en Steam kunt spelen. Als u alleen tegen andere spelers op Windows 10 wilt spelen, kunt u Cross-Network Play uitschakelen door het volgende te doen:

1. Selecteer Opties en profielen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer onder Game 'Cross-Network Play uitschakelen'.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als je speelt op Windows 10, controleer je in Systeeminformatie of je apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten voor de game. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten hiervoor voor meer informatie.

U kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van uw apparaat prioriteit te geven voor gameplay. Zie Game-modus gebruiken tijdens gaming op uw pc voor meer informatie.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Rise of Nations: Extended Edition te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Rise of Nations: Extended Edition te spelen. Als u al games speelt op Xbox One of Xbox 360, kunt u hetzelfde account dat u voor die games gebruikt ook gebruiken om op Windows 10 te spelen. Zie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om Rise of Nations: Extended Edition te spelen op een Windows 10-apparaat?

Als u weet dat u langere tijd zult verblijven in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Rise of Nations: Extended Edition offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Als je offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer je offline bent.

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kun je niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Rise of Nations: Extended Edition installeren?

U kunt Rise of Nations: Extended Edition installeren en spelen op elke pc, op voorwaarde dat u zich aanmeldt en online blijft. Als u offline wilt spelen, moet u uw hoofdapparaat met Windows 10 gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een hoofdapparaat met Windows 10 deelt met anderen en u aanmeldt bij de Store met uw Microsoft-account om Rise of Nations: Extended Edition te downloaden, kunt u de game delen met één andere gebruiker. Die gebruiker kan zich met zijn of haar Microsoft-account aanmelden en zijn of haar eigen voortgang en achievements in de game behouden, op voorwaarde dat die persoon zich aanmeldt voordat hij of zij begint te spelen.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Rise of Nations: Extended Edition verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw Xbox of Windows 10-apparaat speelt.

Opmerking U moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Rise of Nations: Extended Edition op Windows 10 te starten. Zie Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om Rise of Nations: Extended Edition te spelen op een Windows 10-apparaat? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Je opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar je gestopt bent.
  • Spelen met je Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Uw meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR. Alle gameclips die u opneemt terwijl u Rise of Nations: Extended Edition speelt in Windows 10, zijn toegankelijk via de Xbox-app. Zie Voordelen van het gebruik van de Xbox-app wanneer u een game speelt in Windows 10 voor meer informatie. Voor Xbox One raadpleeg je Gameclips opnemen met Game DVR.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Rise of Nations: Extended Edition" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?