Veelgestelde vragen over Sunset Overdrive

Heb je een vraag over Sunset Overdrive? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Op deze pagina

Is Sunset Overdrive een Xbox Play Anywhere-game?

Sunset Overdrive is geen Xbox Play Anywhere-game. Je kunt afzonderlijke aankopen doen voor Sunset Overdrive op de volgende locaties:

Is Sunset Overdrive opgenomen in de Xbox Game Pass?

Sunset Overdrive is opgenomen in Xbox Game Pass voor alleen de Xbox One-console. Als je Sunset Overdrive wilt spelen op Windows 10, moet je de game kopen in de Microsoft Store.

Heeft Sunset Overdrive online multiplayer?

Sunset Overdrive voor Xbox One heeft verschillende online mogelijkheden, inclusief online multiplayer/co-op. Deze functies zijn echter niet opgenomen in Sunset Overdrive voor Windows 10.

Ik werd gevraagd om mijn Windows-apparaat te upgraden om Sunset Overdrive te kunnen spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als je Sunset Overdrive wilt downloaden en installeren op Windows 10, heb je een apparaat nodig met versie 1703, build 15063.0 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als je een 32-bits versie hebt, kun je Sunset Overdrive niet spelen.

Zo kun je zien of je de juiste versie van Windows op je apparaat gebruikt:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem > Info.
  2. Kijk bij Editie op welke versie en editie van Windows je pc draait. Controleer of dit minimaal 1703 is.
  3. Controleer bij Build van besturingssysteem of deze ten minste 15063.0 is.
  4. Controleer bij Type systeem of je de 32-bits of de 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als je versie niet in de lijst staat, moet je een update uitvoeren voordat je de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
    Opmerking als je de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijg je de laatste update niet meteen. Dat is om je de mogelijkheid te bieden terug te gaan naar je vorige versie van Windows als je dat wilt. Wanneer er 31 dagen zijn verstreken, zal de laatste update automatisch worden gedownload.
  • Zie de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als je je apparaat wilt bijwerken naar de meest recente update van Windows 10.

Als je versie KN van Windows 10 gebruikt, moet je misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar Media Feature Pack voor Windows 10 N en Windows 10 KN edities (november 2015).

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Sunset Overdrive variëren als je op Xbox of Windows 10 speelt. Ga naar de pagina met productgegevens voor elk platform voor het bepalen van de grootte van de game, de systeemvereisten (met name voor Windows 10-apparaten) en eventuele aanvullende informatie over de game.

Xbox

Voor de systeemvereisten voor Xbox ga je u naar de pagina met productdetails van Sunset Overdrive.

Ga als volgt te werk om te bepalen of je Xbox voldoende schijfruimte beschikbaar heeft om Sunset Overdrive te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen, ga vervolgens naar Mijn games en apps druk op de A-knop en selecteer Alle weergeven.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als je onvoldoende ruimte hebt, moet je enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan je console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat met uw console gebruikt en de standaard installatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 ga je naar de pagina met productdetails van Sunset Overdrive. In het gedeelte 'Aanvullende informatie' wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als je niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) je hebt, kun je dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Met Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Zie Controleren of een game werkt op je apparaat met Windows 10 voor meer informatie over hoe je je apparaat controleert.

Ga als volgt te werk om te bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op je Windows 10-apparaat en om de locatie te wijzigen waar de game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van je pc voor meer informatie over hoe je een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik Sunset Overdrive download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden je aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of je apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als je de game al hebt gedownload, kun je de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen.

Hoe lang duurt het om Sunset Overdrive te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van je internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 uur om 40 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Voer de stappen uit in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop u de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van je Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid Bestand van 30 GB Bestand van 40 GB Bestand van 50 GB Bestand van 60 GB Bestand van 70 GB
2 MB/s 33,3 uur 44,4 uur 55,6 uur 66,7 uur 77,8 uur
5 MB/s 13,3 uur 17,8 uur 22,2 uur 26,7 uur 31,1 uur
10 MB/s 6,7 uur 8,9 uur 11,1 uur 13,3 uur 15,6 uur
20 MB/s 3,3 uur 4,4 uur 5,6 uur 6,7 uur 7,8 uur
50 MB/s 1,3 uur 1,8 uur 2,2 uur 2,7 uur 3,1 uur
50 MB/s 0,7 uur 0,9 uur 1,1 uur 1,3 uur 1,6 uur
100 MB/s 0,3 uur 0,4 uur 0,6 uur 0,7 uur 0,8 uur

Voorbeeld

Als u een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en uw verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan zou het nog ongeveer 3,4 uur duren om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl je de game downloadt, mag je het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram Sunset Overdrive wordt weergegeven in de lijst Mijn Games & apps op Xbox en in Mijn bibliotheek op je Windows 10-apparaat.

Opmerking: je moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer je de game downloadt.

Als je het idee hebt dat de game langzaam wordt gedownload, ga je naar Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen of Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor aanvullende stappen om problemen op te lossen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als je speelt op Windows 10, controleer je de systeeminformatie om te zien of je apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten. Zie de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven voor meer informatie hierover.

Je kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van je apparaat prioriteit te geven voor gameplay. Bezoek Game-modus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Wat voor accessoire heb ik nodig om Sunset Overdrive op Windows 10 te besturen?

Je kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (een Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als je een Xbox One-controller gebruikt, heb je een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op je apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows. Xbox draadloze adapter voor Windows 10.

Je kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met je apparaat verbinden via Bluetooth. Zie voor meer informatie Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Als u ergens in de game vastzit, als u advies nodig hebt van andere spelers over wat u moet doen of als u anderen hints en tips wilt geven op basis van uw eigen ervaring, kunt u op verschillende locaties terecht.

• Voor hulp bij technische problemen met je platform of als je met andere Xbox-spelers wilt praten, ga je naar Xbox-forums. Xbox-forums.
  • Voor hulp bij problemen in de game of om met fans en experts over de game te praten, ga je naar Insomniac Games Subreddit voor nadere informatie.

Hoe meld ik problemen bij het spelen van Sunset Overdrive?

Als je Sunset Overdrive hebt gekocht via Xbox Game Pass speelt (alleen Xbox One), raadpleeg je Insomniac Games Subreddit voor meer hulp bij het oplossen van problemen in de game.

Als je de Feedback-hub op je Windows 10-apparaat hebt geïnstalleerd, kun je feedback geven over problemen die te maken hebben met downloaden, installeren of spelen van Sunset Overdrive op Windows 10. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Selecteer het Windows-pictogram en voer "Feedback-hub" in.
  2. Zodra de app wordt geopend, selecteer je het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Selecteer de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Voer je opmerkingen in de tekstvakken in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Gaming en Xbox voor het eerste vak en de juiste optie voor het tweede vak.
  6. Voer eventuele aanvullende informatie in die je wilt opnemen.
  7. Selecteer Verzenden om je feedback te sturen.

Als je de Xbox Insider-hub hebt geïnstalleerd op Xbox One en problemen hebt met het spelen van Sunset Overdrive:

• Terwijl het probleem zich voordoet, houd je de Xbox-knop op de controller ingedrukt en selecteer je Een probleem melden.
  • Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteer je Nieuw probleem toevoegen.
  • Selecteer de categorie Games en selecteer vervolgens Sunset Overdrive.
  • Voer een gedetailleerde beschrijving in van het probleem en geef vervolgens aan of je een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  • Als je klaar bent, selecteer je Gereed om je feedback te verzenden.

Opmerking: voor zowel de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvang je mogelijk niet direct een antwoord van het team dat het probleem onderzoekt.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Sunset Overdrive te spelen?

Ja, je moet een Microsoft-account hebben om Sunset Overdrive op Xbox One of Windows 10 te spelen. Als je al games speelt op een Xbox-console, kun je het account dat je voor die games gebruikt, ook gebruiken om in Windows 10 te spelen. Zie voor meer informatie Veelgestelde vragen over Microsoft-account op de Xbox-console.

Opmerking: je hoeft niet te beschikken over een Microsoft-account als je Sunset Overdrive op Windows 10 speelt en je de game via Steam hebt gekocht.

Moet ik online zijn of verbonden met internet om Sunset Overdrive te spelen?

Als je weet dat je langere tijd zult verblijven in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kun je jouw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat je Sunset Overdrive offline kunt spelen.

Zie voor meer informatie over het configureren van je Windows 10-apparaat om offline te spelen Games offline spelen in Windows 10 met de offlinemodus.

Als je offline speelt, zijn sommige functies niet beschikbaar, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer je offline bent.

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kun je niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? hieronder voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Sunset Overdrive installeren?

Als je Xbox gebruikt, kun je Sunset Overdrive installeren en offline spelen op je thuisconsole, maar ook op de consoles van je vrienden als je je aanmeldt bij Xbox Live voordat je gaat spelen.

Als je Windows 10 gebruikt, kun je Sunset Overdrive installeren en offline spelen op het hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop je de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als je je bij Xbox Live aanmeldt voordat je gaat spelen.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Als je Sunset Overdrive verbindt met de Xbox Live-service, biedt dit de volgende voordelen wanneer je op je apparaat met Windows 10 speelt.

Opmerking: je moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Sunset Overdrive te starten. Zie Moet ik online zijn of verbonden met internet om Sunset Overdrive te spelen? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Je opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar je gestopt bent.
  • Spelen met je Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Je kunt als volgt je meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR:

Verwante problemen

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Sunset Overdrive" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?