Veelgestelde vragen over The Bard’s Tale Trilogy

Als je vragen hebt over The Bard’s Tale Trilogy, raadpleeg je de onderstaande veelgestelde vragen. Ga voor meer informatie naar de website van inXile Entertainment.

Op deze pagina

Wat zijn de systeemvereisten voor pc's?

Ga naar de Microsoft Store-pagina met productgegevens voor systeemvereisten.

Welke talen zijn beschikbaar in de game?

The Bard's Tale Trilogy ondersteunt Engels, Frans, Duits, Pools, Russisch en Spaanse tekst.

Zijn er bekende problemen op Xbox One?

Ga naar de ondersteuningspagina van inXile Entertainment voor de meest recente lijst met bekende problemen en oplossingen voor de game.

Waarom werkt mijn controller niet op Windows 10?

Soms detecteert Windows 10 een controller niet als deze wordt aangesloten tijdens het laden van het spel. Als een van de triggers niet werkt, koppel je de controller los en sluit je deze weer aan terwijl de game actief is.

Hoe sla ik mijn games op?

Met de standaardfunctie "Overal opslaan" kun je toegang krijgen tot de knop Opslaan in het menu Opties evenals door F5 op je toetsenbord te gebruiken of de Menu-knop op je controller om de game snel op te slaan. Als je de optie "Verouderde modus" kiest, kun je de game opslaan in de Adventurers Guild. De functie snel opslaan is uitgeschakeld in de Verouderde Modus.

Hoe kan ik tekens die niet meer gebruikt worden toch weer in gebruik nemen?

Wanneer tekens uit gebruik zijn, moeten ze in een tempel weer in gebruik worden genomen. Houd er rekening mee dat het goud kost om tekens weer in gebruik te nemen en dat dit alleen kan met 1 HP. Je moet ze dus later opnieuw herstellen.

Hoe kan ik mijn party van één game overbrengen naar de volgende?

Nadat je het laatste gevecht in de eerste twee volumes hebt gewonnen, ga je terug naar de Adventurers Guild. Je ziet een optie voor het importeren van je party (evenals alle tekens die zijn opgeslagen in de Guild die je niet gebruikt) in het volgende volume. Je kunt maar een richting op importeren, van Bard's Tale naar Bard's Tale II naar Bard's Tale III, en niet omgekeerd.

Waarom werkt de game niet zoals in het origineel?

Elk van de oorspronkelijke Bard's Tale-games zijn op veel verschillende platforms uitgebracht. In alle versies zaten veel verschillen en fouten. Hoewel de basiscode voor de Amiga-versie was, werd er naar alle versies van de game verwezen om bepaalde elementen te helpen achterhalen en bepaalde fouten op te lossen. Het eindproduct is een herbewerking die niet alleen een oplossing biedt voor vele jaren van oude bugs, maar ook zo geprogrammeerd is dat oude versies geen invloed meer kunnen hebben.

De "Verouderde modus" in de game herstelt veel van de verschillen die zich bevonden tussen de drie games, als je van geschiedenis houdt.

Waarom werken mijn toverspreuken niet?

Je bevindt je mogelijk in een anti-magiezone als de toverspreuk is verdwenen of niet is gecast. Controleer het logboek of de schedel-indicator boven de 3D-weergave voor mogelijke redenen waarom de magie niet werkt. Je kunt ook de pictogrammen boven de partystatus voor actieve toverspreuken, duur en resterende tijd bekijken.

Is er een manier om de grafische weergave van deze versie te laten lijken op de oorspronkelijke afbeeldingen?

Nee. We hebben alle nieuwe afbeeldingen geïmplementeerd in deze versie en er is geen manier om deze terug te zetten naar de oorspronkelijke afbeeldingen (die ook van elkaar verschilden in diverse versies van de game).

Kan ik mijn tekens importeren uit de geëmuleerde versie/oorspronkelijke games?

Nee. The Bard's Tale Trilogy is een volledige revisie van alle drie games. Er zijn teveel verschillen, wat betekent dat je deze party's niet kunt meenemen.

Hoe worden opgeslagen games overgedragen tussen de Xbox- en Windows-versies?

Wanneer je het spel op Xbox of Windows afsluit terwijl je bent aangemeld bij je Microsoft-account, worden de meest recente opgeslagen games naar de cloud geüpload. Meestal duurt het ongeveer 5 minuten voordat de opslagen game op een ander apparaat beschikbaar is.

Hoe wijzig ik de taal van de game?

Voor Steam: Klik met de rechtermuisknop op de game in de bibliotheek, selecteer de optie Eigenschappen en selecteer het tabblad Taal. Daar kun je je taal selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Voor Xbox: de game wordt weergegeven in de taal die wordt getoond in de instellingen van de Xbox-console. Je kunt deze instelling bijwerken zolang de taal wordt ondersteund.

Voor Windows en GOG: de game wordt weergegeven in de taal behorend bij de regio-instelling van je computer.

Ik loop nog steeds vast, wat kan ik nog meer doen?

Ga naar https://inxile.zendesk.com voor aanvullende ondersteuning van inXile Entertainment.

Verwante problemen

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over The Bard’s Tale Trilogy" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?