Game loopt vast of reageert niet meer op een apparaat met Windows 10

Overzicht

Het is frustrerend als je problemen hebt met prestaties of stabiliteit wanneer je games speelt op je apparaat met Windows 10. Een game kan bijvoorbeeld vastlopen of onverwacht niet meer reageren. De oplossingen op deze pagina kunnen helpen om problemen op te lossen die kunnen optreden tijdens het spelen op je apparaat met Windows 10.

Oplossingen voor problemen

Oplossing 1: sluit de game en start de game opnieuw

Soms kan een game vastlopen of niet meer reageren door een tijdelijk probleem dat je kunt oplossen door de game af te sluiten en weer te starten.

Opmerking Als je game vastloopt of niet reageert tijdens het opstarten, kun je deze oplossing overslaan.

Druk in de game zelf op de X rechtsboven in het venster om de game te sluiten en start de game daarna opnieuw.

Oplossing 2: start je apparaat opnieuw

Als je je apparaat met Windows 10 opnieuw start, vindt er een reset plaats van alles wat in het geheugen wordt uitgevoerd en ervoor kan zorgen dat de game kan vastlopen of niet meer reageert. Voer de volgende stappen uit om je apparaat met Windows 10 opnieuw te starten.

Opmerking Zorg dat er niets openstaat en dat alles is opgeslagen voordat je doorgaat. Tijdens deze procedure worden alle geopende apps immers automatisch gesloten.

1. Druk op de Windows-toets op je apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Aan/uit en selecteer vervolgens Opnieuw starten.

Wanneer je apparaat met Windows 10 opnieuw is gestart, kun je je weer aanmelden en je game opnieuw starten.

Oplossing 3: controleer of er updates voor Windows-software en stuurprogramma's voor je apparaat zijn

Als je game vastloopt of niet reageert, kan er een update beschikbaar zijn voor de hardware van je apparaat met Windows 10.

Zie Hoe je updates voor software en stuurprogramma's kunt krijgen voor Windows 10 voor meer informatie om te controleren of de meest recente software-updates, inclusief stuurprogramma's voor video, zijn geïnstalleerd op je apparaat.

Oplossing 4: controleer de systeemvereisten voor de game

Sommige games hebben specifieke minimale systeemvereisten voor je apparaat met Windows 10, zodat je die games probleemloos kunt spelen. Als je game vastloopt of niet reageert, controleer dan dat de game probleemloos kan worden uitgevoerd op het apparaat dat je gebruikt.

Zie Ontdekken of een game werkt op je apparaat met Windows 10 voor meer informatie om de systeemvereisten voor je game te controleren.

Oplossing 5: controleer je netwerkverbinding

Als er voor je game een online verbinding nodig is, kan het verbreken van de verbinding tijdens de game problemen veroorzaken tijdens het spelen. Meestal zal de game je vertellen dat de netwerkverbinding is verbroken.

Zo kun je controleren of je nog steeds bent verbonden:

1. Druk op de Windows-knop op je apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen en selecteer Netwerk en internet.
  3. Controleer of het netwerk waarmee je verbonden bent wordt weergegeven als Verbonden.

Als je netwerk niet wordt weergegeven als Verbonden of als je verbindingsproblemen hebt, ga dan omlaag op de pagina en selecteer Netwerkcentrum. Selecteer dan Problemen oplossen en volg de instructies.

Oplossing 6: meld je aan als een andere gebruiker

Soms kunnen de prestaties en stabiliteit van de game worden beïnvloed door beschadigde profielgegevens op je apparaat met Windows 10. Probeer de game te spelen met een andere account om je profielgegevens te controleren. Dit doe je als volgt:

1. Druk op de Windows-knop op je apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Kies de naam van je account linksboven in het menu en selecteer Ander account.
  3. Meld je aan met een andere account dan de account die je gebruikte.
  4. Start de game opnieuw om te zien of alles goed werkt.

Oplossing 7: repareer of installeer de game opnieuw

Soms worden gamebestanden beschadigd of gewijzigd, vooral als je malware hebt gehad of een gewijzigde game op je apparaat wordt uitgevoerd. Als je game vastloopt of niet reageert, worden de bestanden van de game verwijderd en vervangen als je de game verwijdert en opnieuw installeert.

Volg de stappen in Een game op Windows 10 verwijderen en opnieuw installeren voor informatie om games te verwijderen en opnieuw te installeren, en probeer de game daarna opnieuw te spelen.

Oplossing 8: controleer of je account is geblokkeerd voor een game

Ontwikkelaars van games kunnen gamespecifieke beveiliging in hun games bouwen en hun beleid afdwingen om te garanderen dat games op een eerlijke en respectvolle manier worden gespeeld. Als je geen toegang meer hebt tot een bepaalde game, kan dat het gevolg zijn van een specifieke blokkering voor die game. Elke game is anders en de manier waarop je wordt geïnformeerd over een gameblokkering varieert per ontwikkelaar. Neem contact op met de ontwikkelaar of uitgever van een game voor specifieke informatie over een gameblokkering.

Ga naar de pagina Gametitels voor een lijst met alle gametitels als je game nog steeds vastloopt of niet meer reageert. Als dit een game is die door Microsoft is uitgegeven, kun je specifieke informatie over de game raadplegen, evenals links naar de pagina's van de community, voor bekende serviceonderbrekingen of problemen met aanmelden. Als deze game is uitgegeven door een andere uitgever, vind je rechtstreekse links naar pagina's voor service en de community van de uitgever.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Game loopt vast of reageert niet meer op een apparaat met Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?