Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer je een Xbox One-game vanaf een disc probeert te installeren.

Als je een Xbox One-game probeert te installeren vanaf een disc en het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% kan dit worden veroorzaakt doordat je console probeert een update voor de game te downloaden terwijl de game wordt geïnstalleerd. Als je probeert een digitale game te downloaden en te installeren, ga je naar Problemen met downloaden van een game of app op Xbox One.

Opmerking Dit geldt niet voor de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem op te lossen.

Oplossing 1: wis je lokaal opgeslagen games en probeer de game opnieuw te installeren

1. Verwijder de disc uit je console.
  2. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > en vervolgens Opslag.
  4. Selecteer Lokaal opgeslagen games wissen.
    Opmerking Als je deze optie selecteert, worden games of voortgang die je hebt opgeslagen in de Xbox Live-cloud niet verwijderd. Alleen gegevens die je lokaal hebt opgeslagen, worden verwijderd.
  5. Selecteer Ja om te bevestigen.
  6. Probeer de game opnieuw te installeren wanneer je console opnieuw is gestart.

Als deze oplossing niet werkt, probeer je de volgende oplossing.

Oplossing 2: ga offline met je console en installeer de game

Ga offline met de console, annuleer de download en zet de console daarna uit en weer aan. Nadat je de game hebt geïnstalleerd, ga je online en laat je de update downloaden.

Stap 1: gebruik je console offline

Volg deze stappen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen, selecteer vervolgens Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Offline gaan.

Stap 2: annuleer de download

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer vervolgens Games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij.
  3. Markeer de game die je probeert te installeren en druk op de Menuknop  op de controller.
  4. Selecteer Annuleren.

Stap 3: werp de game-disc uit en zet de console uit en weer aan

1. Werp de game-disc uit.
  2. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop  op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten.

Stap 4: installeer de game

Wanneer de console opnieuw is gestart, plaats je de disc. Volg de stappen om de game te installeren.

Opmerking Zorg dat je dit doet voordat je weer verbinding maakt met het internet.

Stap 5: ga online en laat de update van de game installeren

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen, selecteer vervolgens Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen en selecteer vervolgens Online gaan.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer je een Xbox One-game vanaf een disc probeert te installeren." waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?