Prestaties bij streamen van games via de Xbox Console Companion-app voor Windows 10 verbeteren

Als je een paar aanpassingen maakt aan je thuisnetwerk, kun je de audio- en videokwaliteit verbeteren bij het streamen van games. Probeer de suggesties op deze pagina om de prestaties bij het streamen van games te verbeteren wanneer je de Xbox Console Companion-app in Windows 10 gebruikt.

Op deze pagina

Gebruik indien mogelijk een bekabeld netwerk

Je krijgt altijd video van de hoogste kwaliteit, met de laagste latentie, en de minste interferentie bij het streamen via een bekabeld Ethernet-netwerk. Verbind indien mogelijk zowel je pc met Windows 10 als je Xbox One-console met je thuisnetwerk via Ethernet-kabels.

Opmerking Als je geen bekabelde verbinding kunt maken door de afstand tussen je console en je thuisnetwerkapparaat, kunnen de volgende twee opties wellicht helpen. Overweeg een investering in één van deze adapters om gebruik te maken van de bestaande kabels in je woning:

• Netwerkadapters via het stroomnet. Via deze adapters kun je de bestaande elektriciteitskabels van je woning gebruiken als snel bekabeld netwerk.
  • Multimedia over Coax (MoCA). Via deze adapters kun je de bestaande coaxiale kabels van je woning gebruiken als snel bekabeld netwerk.

Als je een draadloos netwerk gebruikt, gebruik dan indien mogelijk een 5 GHz 802.11 AC- of N-netwerk

Met recentere draadloze technologie krijg je de beste draadloze ervaring bij het streamen van games van je Xbox One-console naar je pc met Windows 10.

Sommige draadloze routers zenden twee SSID's (netwerknamen) uit: de ene als 5 GHz-netwerk en de andere als 2,4 GHz-netwerk .

5 GHz-netwerken zijn minder vatbaar voor interferentie van toestellen zoals draadloze telefoons en magnetrons. Hoewel signalen van 5 GHz, in tegenstelling tot signalen van 2,4 GHz, niet door wanden met hoge dichtheid kunnen dringen, is het steeds beter de bandbreedte van 5 GHz van je netwerk te gebruiken voordat je de bandbreedte van 2,4 GHz gebruikt.

Plaats je Xbox One-console of pc dichter bij je draadloze router

Hoe dichter je Xbox One-console en pc bij de router staan, hoe beter de verbinding zal zijn. Kies een centrale plaats voor de draadloze router. Muren, vloeren en metalen voorwerpen kunnen interferentie veroorzaken.

Beperk draadloze interferentie

Tal van draadloze elektronische apparaten zoals draadloze telefoons, magnetrons, babymonitors en garagepoortopeners maken gebruik van de bandbreedte van 2,4 GHz.

Door de bandbreedte van 5 GHz van het draadloze netwerk te gebruiken, voorkom je deze interferentie.

Soorten interferentie die je signaal kunnen verzwakken:

Actieve interferentie
Actieve interferentie wordt veroorzaakt wanneer andere elektronische apparaten een draadloos signaal of een andere vorm van elektromagnetische interferentie uitzenden. Gebruikelijke oorzaken van actieve interferentie zijn magnetrons, ovens, airconditioners, CRT-tv's, draadloze hoofdtelefoons, babymonitors, andere draadloze netwerken, draadloze telefoonsystemen en draadloze luidsprekers.

Opmerking Tal van andere elektronische apparaten kunnen ook interferentie veroorzaken. Probeer potentiële interferentie te minimaliseren door alle elektronische apparaten tussen je Xbox-console en je draadloze router te verwijderen.

Passieve interferentie
Passieve interferentie treedt op wanneer een draadloos signaal door voorwerpen heen gaat. Dit zorgt ervoor dat het draadloze signaal zwakker en gebroken wordt. Materialen die passieve interferentie kunnen veroorzaken, zijn onder meer beton, glas, loden en koperen buizen, isolatie, spiegels, wapenkluizen, dossierkasten, tegels en gips. Het draadloze signaal verliest ook aan sterkte naarmate de afstand langer wordt. Interferentie is ook mogelijk wanneer de console te dicht bij de draadloze router staat. De ideale afstand tussen de draadloze router en de Xbox One-console is 1,5 tot 15 meter.

Demping
Demping is een natuurlijk fenomeen in draadloze signalen. Het betekent dat een draadloos signaal over een afstand verzwakt, waardoor zogenaamde "bereikproblemen" ontstaan. Routers hebben een beperkt zendbereik, hoewel dit van apparaat tot apparaat verschilt. Het bereik van een apparaat wordt beperkt wanneer het signaal door vaste voorwerpen gaat (zie "Passieve interferentie" hierboven).

Gezichtslijn
Een belangrijk onderdeel bij actieve of passieve interferentie is de gezichtslijn. Trek een denkbeeldige rechte lijn van de router naar je Xbox One-console en kijk of je langs die lijn apparaten die interferentie kunnen veroorzaken, kunt uitschakelen of verplaatsen.

Je kunt de console of router ook verplaatsen om passieve interferentie te minimaliseren. Draadloze signalen kunnen ook worden verbeterd door de apparaten uit het tv-meubel of bureau te halen.

Op twee soortgelijke tekeningen zie je een console, draadloze router en indicator van de signaalsterkte. Op de ene tekening staat er een kast tussen de console en de router en is de signaalsterkte veel zwakker.

Nadat je de beste opstelling voor de gezichtslijn hebt bepaald voor je apparaten en zo veel mogelijk oorzaken van interferentie hebt verwijderd, controleer je of de verbinding is verbeterd.

USB 3.0-apparaten
Sommige apparaten met USB 3.0 kunnen ook draadloze interferentie veroorzaken voor netwerken via 2,4 GHz. Als je 2,4 GHz draadloos moet gebruiken, voorkom dan zo veel mogelijk dat je USB-randapparatuur moet aansluiten op je Xbox One en pc met Windows 10.

Gebruik het minst drukke draadloze kanaal en de minste drukke bandbreedte

Elk draadloos netwerk heeft een kanaal voor communicatie. Als een draadloos netwerk in de buurt hetzelfde kanaal gebruikt, zullen de twee netwerken elkaar hinderen. Het is belangrijk dat je de draadloze router configureert om een kanaal te gebruiken dat geen interferentie van netwerken in de buurt krijgt.

Regionale beperkingen
In sommige markten, als een draadloos apparaat te veel verkeer detecteert op een specifieke draadloze bandbreedte, wordt het vermogen van het apparaat beperkt om minder verkeer op het draadloze netwerk te creëren. Dit leidt tot slechtere draadloze prestaties. Kies dus de minst drukke draadloze bandbreedte en het drukke draadloze kanaal.

Hieronder staan tips om een ander draadloos kanaal, met minder verkeer, te kiezen.

Wijzig het draadloze kanaal
Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe je het draadloze kanaal kunt wijzigen. Daar vind je informatie over hoe je je specifieke netwerkhardware kunt instellen en bijwerken. Als er geen informatie over je specifieke router in onze forums staat, kun je terecht in de documentatie bij je router of de website van de fabrikant voor informatie over hoe je het draadloze kanaal kunt wijzigen.

Opmerking Houd er rekening mee dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als je inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plak je de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Vertalen.

Selecteer het optimale kanaal

De meeste draadloze routers hebben een kanaalbreedte van 20 MHz of 40 MHz als configureerbare optie. Dit kan ook worden weergegeven als "Smal" of "Breed". De Xbox One verkiest de instelling "Smal" of 20 MHz.

Netwerken die gebruikmaken van 2,4 GHz, hebben kanalen 1 tot en met 11 (13 in Europa). Een kanaal kan interferentie veroorzaken met andere kanalen in de buurt. Kies dus altijd een kanaal dat 5 kanalen verder ligt. De beste praktijk is alleen de kanalen 1, 6 en 11 te kiezen om overlapping van kanalen te minimaliseren. Op sommige draadloze routers kun je de breedte van het kanaal configureren. Als je 20 MHz of "Smal" kiest als instelling, beperk je de interferentie met de aangrenzende kanalen.

Op netwerken van 5 GHz overlappen de kanalen elkaar niet.

Nadat je het draadloze kanaal hebt gewijzigd, controleer je of de verbinding is verbeterd.

Een minder druk draadloos kanaal zoeken

Je kunt bepalen welke kanalen niet worden gebruikt in je buurt. Probeer de volgende opties voor een lijst met de draadloze netwerken rond je computer en de kanalen die ze gebruiken.

• Gebruik een grafische tool zoals inSSIDer Wi-Fi Analyzer (Android). Deze tools zijn niet goedgekeurd door Microsoft.
  • Gebruik de opdrachtregel in Windows. Daarvoor is enige expertise met opdrachtregels vereist. Ga als volgt te werk:
    1. Druk op de Windows-toets, typ Opdrachtregel en druk op Enter.
    2. Typ netsh wlan show networks mode=bssid op de opdrachtregel en druk op de Enter-toets.
Op een scherm staan netwerkgegevens, waaronder de signaalsterkte.

Het resultaat van deze opdracht is een lijst met netwerken, met signaalsterkte en kanaal. Als je netwerk hetzelfde kanaal heeft (bij netwerken van 5 GHz) als een van deze netwerken of als het kanaal minder dan 5 kanalen van het bestaande kanaal is verwijderd (voor netwerken van 2,4 GHz), kun je de kwaliteit voor streaming verbeteren door het draadloze kanaal te wijzigen op de configuratiepagina van je router.

Update de draadloze stuurprogramma's en de firmware van je draadloze router

De meest recente draadloze stuurprogramma's en firmware gebruiken is altijd de beste optie. Ga als volgt te werk.

Update de firmware van de router en gateway

Zowel bekabelde als draadloze routers bevatten ingebouwde software, die firmware wordt genoemd. De firmware van de router omvat het netwerkprotocol, de beveiliging en de beheerfuncties. Routers met firmware waarin oudere informatie is opgeslagen, werken mogelijk niet correct.

Fabrikanten van routers brengen vaak updates uit om de prestaties, stabiliteit, beveiliging en connectiviteit te verbeteren. Als je de firmware van de router bijwerkt, lost dit mogelijk problemen met een trage of plotseling verbroken verbinding op.

Je kunt deze firmware-updates zelf downloaden en installeren. De computer moet rechtstreeks aangesloten zijn op de router via een Ethernet-kabel, zodat je het nieuwe firmwarebestand rechtstreeks naar de router kunt uploaden.

Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor meer informatie over hoe je je netwerkhardware kunt instellen en bijwerken.

Opmerking Houd er rekening mee dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als je inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plak je de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Vertalen.

Update stuurprogramma's en firmware voor je pc

Zo kun je de stuurprogramma's voor je pc zoeken en updaten:

1. Druk op de Windows-toets, typ Apparaatbeheer en druk op Enter.
  2. Selecteer Netwerkadapters om te zien welke hardware op de pc is geïnstalleerd.
  3. Klik met de rechtermuisknop op je draadloze netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma's bijwerken...
  4. Selecteer Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.
Op het scherm Apparaatbeheer staat 'Netwerkadapters' uitgeklapt en is een draadloze adapter geselecteerd.

Schakel oudere draadloze protocols op het draadloze toegangspunt uit

Sommige draadloze routers en toegangspunten kunnen worden geconfigureerd om oudere protocols zoals 802.11 a, b en g uit te schakelen. Deze instelling wordt soms "Mixed modus" genoemd. Deze oudere protocols uitschakelen en de draadloze router instellen om expliciet recentere protocols (zoals 802.11 AC/N) te gebruiken, zorgt voor een betere ervaring.

Gebruik niet dezelfde SSID (naam netwerk) voor je netwerk van 2,4 GHz en je netwerk van 5 GHz

Sommige draadloze routers gebruiken standaard een enkele naam (SSID) voor het netwerk van 2,4 GHz en dat van 5 GHz, terwijl andere draadloze routers standaard twee verschillende namen gebruiken waarmee je de frequentieband kunt identificeren.

Als je router dezelfde netwerknaam voor beide netwerken gebruikt, kun je deze configureren om elk netwerk een andere naam toe te wijzen. Door verschillende namen te creëren voor elk netwerk kun je de pc en de Xbox One expliciet configureren om een specifiek netwerk en frequentieband te gebruiken.

Als je streamt naar een laptop of tablet, zorg dan dat het apparaat is aangesloten

Sommige laptops of tablets gebruiken technieken voor energiebeheer om het stroomverbruik door de draadloze adapter op accuvermogen te beperken. Deze technieken kunnen de draadloze netwerkbandbreedte van het apparaat beperken en creëren latentie in de communicatie met de Xbox One. Door de voedingsadapter van het apparaat te gebruiken, kan de laptop of tablet de volledige capaciteit van de draadloze adapter gebruiken.

Zet alleen je apparaten voor streaming op het netwerk van 5 GHz

Als je alleen je apparaat voor streaming en je Xbox One op de bandbreedte van 5 GHz van je netwerk zet, kun je de interferentie van andere apparaten minimaliseren. Zet andere computers, telefoons, laptops en tablets op de netwerkbandbreedte van 2,4 GHz.

Overweeg apparaten die verder weg staan van de draadloze router, uit te schakelen

Apparaten die op afstand met de draadloze router proberen te communiceren of communiceren door verschillende muren, kunnen de algemene beschikbare bandbreedte op het thuisnetwerk beperken.

Overweeg deze apparaten dichter bij de draadloze router te plaatsen of uit te schakelen.

Schakel WMM (Wi-Fi Multimedia Mode) in op de draadloze router

Met WMM (Wi-Fi Multimedia Mode) kan de draadloze router prioriteit geven aan tijdgevoelig netwerkverkeer zoals streamen van games boven niet-tijdgevoelig verkeer, zoals surfen op internet. Als je dit inschakelt, krijg je een betere ervaring bij het streamen van games.

Deze instelling is te vinden in de configuratie van de draadloze router en wordt soms QoS (Quality of Service) genoemd.

Voorkom onnodig internetverkeer van je Windows 10-pc

Een openstaand browservenster kan onnodig internetverkeer veroorzaken, zelfs als dat browservenster op de achtergrond is geopend. Services voor bestandssynchronisatie zoals OneDrive en Dropbox kunnen ook bandbreedte van je computer gebruiken en het verkeer voor het streamen van games hinderen.

Voor de beste ervaring sluit je onnodige browservensters en beperk je bestandssynchronisatie en andere activiteiten die veel bandbreedte in beslag nemen terwijl je games streamt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Prestaties bij streamen van games via de Xbox Console Companion-app voor Windows 10 verbeteren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?