Problemen met opnemen met Game DVR

In dit artikel vind je de beschrijving van een aantal problemen die sommige gebruikers hebben wanneer ze Game DVR gebruiken om gameclips op te nemen en hoe je deze problemen kunt oplossen.

Game DVR neemt een clip niet op

In sommige games is de opnamefunctie standaard uitgeschakeld. Je kunt geen clips maken van deze titels.

Een clip is korter dan verwacht

Meestal kun je met Game DVR clips van maximaal 5 minuten maken. Soms merk je dat een clip korter is dan verwacht. Dat kan een verschillende redenen hebben:

• Tijd die je buiten de game doorbrengt, is uit de clip verwijderd. Als je tijdens de opname bijvoorbeeld de game verlaat en naar het scherm Home gaat, wordt de tijd dat je op het scherm Home bent, niet opgenomen in de clip.
  • Uitgevers kunnen de opname van bepaalde gamesegmenten om diverse redenen hebben uitgeschakeld, bijvoorbeeld omwille van het volgende:
    • Informatie die de game kan bederven.
    • Weergaven van een of meer spelers in de game, gezien via hun Kinect.
  • Game DVR neemt clips op met 720p, 30 frames per seconde. Voor de meeste games resulteert deze resolutie in een clip van ongeveer 5 minuten. Clips die grafisch erg intensief zijn of die veel actie bevatten, kunnen korter zijn, omdat er meer ruimte nodig is om een opname van hoge kwaliteit te maken.

Probleemoplossing

Probeer de volgende oplossingen als je nog steeds problemen hebt.

Oplossing 1: Zet je console uit en weer aan

Soms wordt een probleem opgelost door de console uit en weer aan te zetten. Als dat niet werkt, probeer dan de volgende oplossing.

Oplossing 2: controleer of Game DVR is ingeschakeld

Zo controleer je of Game DVR op de Xbox One-console is ingeschakeld:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Ga naar Voorkeuren.
  4. Controleer onder Game DVR en streaming of Uitzendingen en opnames toestaan is ingeschakeld.

Oplossing 3: gebruik de twee vorige oplossingen

Het probleem kan soms ook worden opgelost met de volgende procedure:

1. Volg de stappen in Oplossing 2 maar schakel Uitzendingen en opnames toestaan UIT.
  2. Volg de stappen in Oplossing 1 om de console uit en weer aan te zetten.
  3. Volg de stappen in Oplossing 2 en schakel Uitzendingen en opnames toestaan IN.

Oplossing 4: verwijder oudere clips

Het probleem kan te maken hebben met gebrek aan vrije ruimte in je opslag in de cloud. Probeer wat oudere clips te verwijderen om ruimte vrij te maken:

1. Druk op de Guide-knop.
  2. Selecteer Uitzenden en vastleggen en vervolgens Vastleggen.
  3. Selecteer Opnames beheren.
  4. Selecteer de eerste vervolgkeuzelijst en selecteer Op Xbox Live.
  5. Selecteer de clip die je wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen en vervolgens Ja om te bevestigen.

Opmerking Als je de toegewezen opslagcapaciteit voor gameclips hebt overschreden, wordt het bericht Verwijder enkele opnamen weergegeven. Verwijder een paar opnames van Xbox Live om meer opnames te kunnen uploaden.

Als je 90% of meer van de toegewezen opslagcapaciteit voor gameclips hebt bereikt, verschijnt er een bericht in het scherm Opnames beheren voor het profiel dat deze opslaglimiet heeft bereikt. Volg deze stappen om te controleren of je de toegewezen capaciteit bijna hebt bereikt:

1. Druk op de Guide-knop.
  2. Selecteer Uitzenden en vastleggen en vervolgens Vastleggen.
  3. Selecteer Opnames beheren.
  4. Als de toegewezen capaciteit voor gameclips bijna is bereikt, wordt het bericht Je Xbox Live-opslag is bijna vol weergegeven. Als je ruimte tekortkomt, verwijder dan een aantal opnames om meer opnames te kunnen uploaden.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met opnemen met Game DVR" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?