Problemen met achievements en uitdagingen op Xbox One

Wanneer je achievements en uitdagingen hebt uitgevoerd op je Xbox One, kun je beloningen verdienen en je gamerscore verhogen. Om achievements en uitdagingen te ontgrendelen, moet je ervoor zorgen dat aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• Je hebt alle vereiste elementen voltooid om de achievement te ontgrendelen.
    Opmerking Je moet wellicht een combinatie van achievements ontgrendelen.
  • Je console moet zijn verbonden met Xbox Live. Als je uitdagingen wilt voltooien en achievements wilt ontgrendelen, kan je Xbox One-console niet offline zijn.

Uitdagingen moeten worden voltooid binnen een bepaalde tijd. Je hebt weken, maanden of slechts uren om een uitdaging te voltooien. Als je een uitdaging niet binnen een bepaalde tijd voltooit, ontvang je geen beloning.

Je kunt app-achievements verdienen door een app gewoon te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld achievements verdienen door een film te bekijken op Netflix. De ontwikkelaar van de app beslist over deze achievements. App-achievements hebben geen invloed op je gamerscore, maar ze kunnen wel andere beloningen in apps opleveren.

Voltooide prestaties die wachten op bevestiging op Xbox Live, worden weergegeven als 'Voltooid. Ontgrendelen.' Dit betekent dat de achievement wordt verwerkt in de volgorde waarin deze is verzonden naar de Xbox Live-service. Het kan even duren voordat de achievement wordt bevestigd.

Probeer de onderstaande oplossingen als je aan de vereisten voldoet om de achievement of uitdaging te voltooien, maar het pictogram van een "toast" niet ziet of de achievement niet in de lijst staat.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer of je bent verbonden met Xbox Live

Als een voltooide achievement na 72 uur nog niet online is verschenen, dan is je console wellicht niet verbonden met Xbox Live. Als je een achievement of uitdaging hebt voltooid terwijl je offline was, ontvang je gekoppelde berichten of beloningen pas wanneer je verbinding maakt met Xbox Live. Nadat je verbinding hebt gemaakt met Xbox Live, probeer je de achievement nogmaals te ontgrendelen.

Oplossing 2: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier statuswaarschuwingen van de Xbox Live-service ziet, wacht je totdat de service weer werkt voordat je probeert de achievement opnieuw te ontgrendelen:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2018-10-24T03:14:29.5057042+00:00
Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2018-10-24T03:14:29.5057042+00:00

Oplossing 3: Controleer de voortgang van je achievements op je console

Als je een achievement ontgrendelt, krijg je misschien niet meteen een melding of bijgewerkte gamerscore te zien. De Xbox Live-service valideert je achievement, wat een korte vertraging kan veroorzaken.

Als je gamerscore online niet wordt bijgewerkt, moet je controleren dat deze score lokaal op je Xbox One-console wordt geüpdatet. Wanneer je gamerscore is geüpdatet op je console, moet je controleren dat de wijzigingen worden gesynchroniseerd met Xbox Live.

Je achievements op je console zien:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Achievements > Mijn achievements tonen.

Kies de game waarin je de achievement hebt ontgrendeld en bekijk de lijst met ontgrendelde achievements.

Als je aan de vereisten hebt voldaan om de achievement te ontgrendelen op je console maar deze niet wordt weergegeven, is dit wellicht nog niet gesynchroniseerd met Xbox Live. Het kan tot 72 uur duren om deze synchronisatie uit te voeren.

Oplossing 4: Controleer de voortgang van je achievements online

Je kunt de voortgang van je achievement online controleren om te verifiëren dat je console is gesynchroniseerd met Xbox Live.

Je achievements online bekijken:

1. Meld je aan bij xbox.com.
  2. Selecteer je profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Profiel.
  3. Selecteer Achievements of tik erop.
  4. Selecteer de titel van de achievement die je probeert te ontgrendelen.
  5. Als de achievement verschijnt onder Achievements, is de achievement al ontgrendeld.

Als de achievement verschijnt onder 'Vergrendelde achievements', is de achievement nog niet ontgrendeld of is de console nog niet gesynchroniseerd met Xbox Live. Het kan tot 72 uur duren om deze synchronisatie uit te voeren. Als de achievement na 72 uur nog niet is verschenen, probeer je de achievement nogmaals te ontgrendelen.

Oplossing 5: Start je console opnieuw op

Als je je console opnieuw start, zorg je ervoor dat eventuele achievements die nog moeten worden gesynchroniseerd op de console opnieuw worden verzonden naar Xbox Live. Zie Hoe je je Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten.

Wanneer je de console opnieuw hebt gestart, kan het tot 72 uur duren voordat de synchronisatie wordt uitgevoerd.

Als je je voltooide achievement of uitdaging nog steeds niet ziet, ga dan naar de Xbox Support Forums om te zien wat andere gebruikers te zeggen hebben over deze onderwerpen, of om zelf vragen te stellen:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met achievements en uitdagingen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?