Problemen oplossen met het opnemen van gameclips op Xbox One

In dit artikel worden problemen beschreven die sommige gebruikers mogelijk hebben bij het gebruik van de opnamefunctie van Xbox One bij het opnemen van clips van gameplay en hoe deze problemen kunnen worden opgelost.

Mijn clip is niet opgenomen

In sommige games is de opnamefunctie standaard uitgeschakeld. Je kunt geen clips maken van deze titels.

Mijn clip is korter dan verwacht

In de meeste gevallen kunnen met de opnamefunctie clips van maximaal 5 minuten worden gemaakt. Soms blijkt uw clip korter dan verwacht. Hiervoor bestaan verschillende redenen:

• Tijd die buiten de game is besteed wordt uit de clip verwijderd. Als u bijvoorbeeld vanuit de game teruggaat naar het Home-scherm tijdens het opnemen, wordt niet opgenomen gedurende de tijd dat het Home-scherm actief is.
  • Uitgevers kunnen het opnemen van bepaalde gamesegmenten om verschillende redenen uitschakelen. Dit zijn onder andere maar niet uitsluitend:
    • Informatie die de game kan bederven
    • Weergaven van een of meer spelers in de game, gezien via hun Kinect
  • De opname van clips op 720p, 30 frames per seconde. Bij de meeste games is bij deze resolutie een clip van circa 5 minuten mogelijk. Clips die grafisch erg intensief zijn of die veel actie bevatten, kunnen korter zijn, omdat er meer ruimte nodig is om een opname van hoge kwaliteit te maken.

Probleemoplossing

Probeer de volgende oplossingen als je nog steeds problemen hebt.

Oplossing 1: Zet je console uit en weer aan

Het uit- en weer inschakelen van de console kan een oplossing bieden voor dit probleem. Als dat niet het geval is, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: Controleer of opnemen is ingeschakeld

Controleer als volgt of Game DVR is ingeschakeld op uw Xbox One-console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Voorkeuren.
  3. Controleer onder Uitzenden en vastleggen of Gameopnames toestaan is ingeschakeld.

Oplossing 3: gebruik de vorige oplossingen

Het probleem kan soms ook worden opgelost met de volgende procedure:

1. Volg de stappen in Oplossing 2, maar schakel Gameopnames toestaan uit.
  2. Schakel de console uit en weer in.
  3. Volg de stappen in Oplossing 2 en schakel Gameopnames toestaan in.

Oplossing 4: verwijder oudere clips

Het probleem kan te maken hebben met gebrek aan vrije ruimte in je opslag in de cloud. Probeer wat oudere clips te verwijderen om ruimte vrij te maken:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Uitzenden en vastleggen en selecteer vervolgens Vastleggen.
  3. Selecteer Opnames beheren.
  4. Selecteer Op Xbox Live in de eerste vervolgkeuzelijst.
  5. Selecteer de clip die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen en vervolgens Ja om te bevestigen.

Als u de toegewezen opslagcapaciteit voor gameclips hebt overschreden, wordt het bericht Verwijder enkele opnamen weergegeven. Verwijder een paar opnames van Xbox Live om meer opnames te kunnen uploaden.

Als u 90% of meer van uw toegewezen opslagcapaciteit voor gameclips hebt overschreden, ziet u een bericht op het scherm Opnames beheren. Volg deze stappen om te controleren of u de toegewezen capaciteit bijna hebt bereikt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Uitzenden en vastleggen en selecteer vervolgens Vastleggen.
  3. Selecteer Opnames beheren.
  4. Als de toegewezen capaciteit voor gameclips bijna is bereikt, wordt het bericht Uw Xbox Live-opslag is bijna vol weergegeven. Als u ruimte tekortkomt, verwijder dan een aantal opnames om meer opnames te kunnen uploaden.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen oplossen met het opnemen van gameclips op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?