Uitzenden met Mixer op Xbox One

Video: Je game uitzenden op Mixer met slechts enkele selecties in de guide.

Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Uitzenden met Mixer maakt het eenvoudig om je game, of jezelf, te streamen en gebruikers te laten meekijken en in real time met je te communiceren.

Je game uitzenden met Mixer

Mixer gebruiken voor het uitzenden van een game die je speelt:

1. Start een game.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar het tabblad Uitzenden en vastleggen.
  3. Selecteer Uitzenden en selecteer vervolgens Uitzenden starten.

Opmerking: je kunt alleen uitzenden wat je ziet op het scherm wanneer je je in een game bevindt. Als je naar je dashboard gaat of van game wisselt, wordt je Mixer-uitzending onderbroken. Zie hieronder voor meer informatie over het wisselen van games zonder je uitzending te onderbreken.

Jezelf uitzenden met Mixer

Als je een Kinect-sensor of een webcam hebt ingesteld, kun je Mixer ook gebruiken om jezelf live uit te zenden. Ga als volgt te werk om uit te zenden in de schermvullende cameramodus:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar het tabblad Uitzenden en vastleggen.
  2. Selecteer Uitzenden en stel Schermvullende camera in op Aan.
  3. Selecteer Uitzending starten.

Opmerking: als je wilt schakelen tussen games terwijl je uitzendt met Mixer, schakel je over naar de schermvullende cameramodus terwijl je van games wisselt. Je stream wordt dan niet gepauzeerd of onderbroken.

Je Mixer-uitzending aanpassen

Als je je uitzending op je eigen manier wilt instellen, kun je de volgende functies en instellingen aanpassen op het tabblad Uitzenden en vastleggen.

Selecteer onder Uitzenden > Je uitzending configureren:

• Chatten: stel deze functie in op Aan als je live opmerkingen van kijkers op je uitzending wilt bekijken en erop wilt reageren.
  • Microfoon: stel deze functie in op Aan als je je uw eigen gesproken tekst wilt toevoegen aan je uitzending via de Kinect-sensor of een headset.
  • Camera: met deze functie kun je jezelf toevoegen aan je game-uitzending (of jezelf in schermvullende cameramodus uitzenden) met behulp van de Kinect-sensor of een webcam die is aangesloten op de USB-poort van de console.
  • Schermvullende camera: stel deze functie in op Aan om je camera met volledig scherm weer te geven tijdens het uitzenden. Gebruik deze functie als je jezelf wilt uitzenden of als je wilt schakelen tussen games zonder je uitzending te onderbreken.
  • Je controller delen: stel deze functie in op Aan om je controller te delen met een van de kijkers van je uitzending. Zie Je controller delen hieronder voor meer informatie over deze functie.
  • Meer opties:
    • Titel van stream wijzigen: de titel van je uitzending is standaard je gamertag. U kunt dit wijzigen en hier een meer beschrijvende titel opgeven.
    • Party-audio: schakel deze functie in als je wilt dat iedereen in de party in de stream wordt gehoord.
    • Camera-instellingen wijzigen: als je een camera voor je uitzending gebruikt, kun je de positie van het camerabeeld op het scherm wijzigen.
    • Uitzendingsoverlay verplaatsen: je kunt de locatie van de uitzendingsoverlay (waaronder uitzendingsstatistieken en het chatvenster) aanpassen en opgeven waar deze op het scherm moet worden weergegeven.

Je controller delen

Als je de functie Je controller delen inschakelt (onder Uitzenden op het tabblad Uitzenden en vastleggen), kan een van de kijkers van je uitzending de controle over je game delen. Kijkers die je controller delen, kunnen met je samenwerken of proberen je fouten te laten maken door chaos in je game te veroorzaken.

Als je drukt op de Xbox-knop  om de guide te openen (de Xbox-knop is de enige controllerfunctie die een kijker niet kan gebruiken), wordt het delen van de controller onderbroken. Je kunt de volledige controle over je game terugkrijgen door de functie Je controller delen uit te schakelen op het tabblad Uitzenden en vastleggen.

Opmerking: de functie Je controller delen is beschikbaar voor kijkers op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er kan slechts één kijker tegelijk je controller delen.

Je uitzending co-streamen

Co-streaming is een functie waarmee jij en maximaal drie vrienden jullie streams op één scherm tegelijk kunnen uitzenden. Kijkers van de co-stream kunnen kijken, luisteren en chatten met alle 4 de spelers tegelijk.

Zie voor meer informatie over het uitnodigen van vrienden om te co-streamen met jou Co-streamen met vrienden op Xbox One.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Uitzenden met Mixer op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?