Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen

Uw wachtwoord wijzigen Meld u aan bij uw Microsoft-account om uw wachtwoord te wijzigen.

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via uw Xbox 360-console of online.

Opmerking Op deze pagina vindt u geen stappen om het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in te stellen. Ga naar uw wachtwoord online opnieuw instellen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

U wordt wellicht gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als:

• U vermoedt dat iemand anders uw account gebruikt.
  • Een online winkelier waarmee u zakendoet een beveiligingsprobleem heeft gehad en u denkt dat u hetzelfde wachtwoord voor uw Microsoft-account gebruikt.
  • Het al lang geleden is dat u uw wachtwoord hebt gewijzigd en u het voor alle zekerheid wilt wijzigen.

Belangrijk Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen verschilt enigszins van het opnieuw instellen van een vergeten wachtwoord. Controleer de volgende informatie voordat u uw wachtwoord wijzigt.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen in een browser

U het wachtwoord van uw Microsoft-account als volgt wijzigen via een webbrowser.

Opmerking Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account niet kent, kunt u de volgende online stappen niet gebruiken.

1. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  2. Selecteer Wachtwoord wijzigen op de Startpagina, onder uw profielfoto en e-mailadres.
  3. U wordt wellicht gevraagd te verifiëren dat u de houder van de account bent door de veiligheidscode die u via een tekstbericht of e-mail ontvangt, op de webpagina in te voeren.
  4. Voer uw huidige wachtwoord in.
  5. Maak een nieuw wachtwoord en bevestig het.
  6. Selecteer Opslaan.

Wanneer u de wijzigingen hebt uitgevoerd, ontvangt u een melding op uw e-mailadres of telefoonnummer als bestaande "beveiligingsgegevens". Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat iemand anders de wijzigingen zou hebben uitgevoerd. Als dat gebeurt, kunt u de wijziging annuleren door de instructies in de melding te volgen.

Ga naar een van de volgende pagina's voor meer informatie als u geen melding ontvangt:

Als u uw Microsoft-account niet hebt bijgewerkt met een ander e-mailadres of andere contactgegevens om veiligheidsredenen of als u uw beveiligingsgegevens wilt wijzigen omdat ze zijn veranderd, gaat u naar een van de volgende pagina's voor meer informatie:

Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen op Xbox 360

U kunt uw wachtwoord als volgt wijzigen op uw Xbox 360-console:

1. Meld u aan op uw Xbox 360.
  2. Scrol naar rechts naar Instellingen en selecteer Account.
  3. Scrol naar rechts naar Je gegevens en selecteer Accountbeveiliging.
  4. Selecteer Wijzig wachtwoord.
  5. Voer uw huidige wachtwoord in, voer het nieuwe wachtwoord tweemaal in en selecteer Nu wijzigen.
  6. Als u het wachtwoord wilt opslaan zodat u zich hiermee kunt aanmelden bij andere Microsoft-services, selecteert u Yes wanneer dit wordt gevraagd.