Persoonlijke gegevens verwijderen die zijn gekoppeld aan je Xbox-profiel en Microsoft-account

Je Xbox-profiel is gekoppeld aan een Microsoft-account. Dit is een vereiste om content en services van Xbox Live te kunnen gebruiken. Hier lees je hoe je persoonlijke gegevens kunt verwijderen die zijn gekoppeld aan zowel je Xbox-profiel als je Microsoft-account.

Als je je Xbox-profiel wilt verwijderen en afstand wilt doen van je gamertag, moet je je Microsoft-account sluiten. Je kunt je account niet sluiten en je Xbox-profiel of gamertag behouden. Zie Uw Microsoft-account sluiten voor instructies en gerelateerde overwegingen.

Je persoonlijke gegevens verwijderen

Doe het volgende als je de informatie wilt verwijderen die aan je Xbox-profiel en Microsoft-account is gekoppeld, maar je gamertag en Microsoft-account wilt behouden.

• Verwijder je vrienden:
    1. Meld je in een webbrowser aan op de pagina Xbox-vrienden.
    2. Selecteer de vriend die je wilt verwijderen.
    3. Selecteer Verwijderen.
    4. Selecteer Ja.
    5. Herhaal dit voor alle vrienden.

Je kunt ook vrienden verwijderen via de vriendenlijst op de Xbox.

• Wis je profielgegevens:
    1. Meld je aan bij je Xbox-profiel.
    2. Selecteer Profiel aanpassen.
    3. Wis de aangepaste velden en selecteer Opslaan.
  • Wijzig de naam in je contactgegevens voor facturering:
    1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    2. Selecteer Betaling en facturering.
    3. Selecteer Factuurgegevens en selecteer Profiel bewerken.
    4. Breng de wijzigingen aan en selecteer Opslaan.
  • Verwijder je betalingsopties:
    1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    2. Selecteer Betaling en facturering.
    3. Kies Betalingsopties.
    4. Selecteer de gewenste betalingsoptie en selecteer Verwijderen.
  • Stel je voorkeuren voor contactgegevens in:
    1. Meld je in een webbrowser aan bij het Profielencentrum.
    2. Selecteer Mijn profiel > Mijn persoonlijke gegevens als je gegevens wilt instellen of verwijderen.
    3. Selecteer Mijn contactvoorkeuren om contactvoorkeuren in te stellen of te verwijderen.

Zie Account beheren voor meer informatie over het beheren van je Xbox-profiel en aspecten van je Microsoft-account.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Persoonlijke gegevens verwijderen die zijn gekoppeld aan je Xbox-profiel en Microsoft-account" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?