Fout "Er is een probleem met het vereisen van je wachtwoord bij aanmelding" op Xbox 360

U krijgt de onderstaande foutberichten te zien wanneer u probeert een wachtwoord vereist te maken voor aanmelden op uw Xbox 360-console:

Sorry, er is een probleem opgetreden bij het vereist maken van uw wachtwoord voor aanmelden op andere consoles. Uw wachtwoord wordt nog steeds onthouden voor andere consoles. Probeer het later opnieuw of probeer een wachtwoord vereist te maken voor aanmelden via www.xbox.com. Ga naar xbox.com/security als u vermoedt dat iemand anders toegang heeft tot uw account.

Sorry, er is een probleem opgetreden bij het vereist maken van uw wachtwoord voor aanmelden op deze console. Uw wachtwoord wordt nog steeds onthouden op deze console. Probeer het later opnieuw of probeer een wachtwoord vereist te maken voor aanmelden via www.xbox.com. Ga naar xbox.com/security als u vermoedt dat iemand anders toegang heeft tot uw account.

Dit probleem treedt op wanneer u een wachtwoord vereist probeert te maken voor toegang tot uw profiel op andere Xbox-consoles.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2016-12-11T00:37:54.0608117+00:00

Oplossing 2: Maak het wachtwoord vereist voor aanmelden

U moet automatisch aanmelden bij uw console met het wachtwoord van uw Microsoft-account uitschakelen. U kunt deze wijziging alleen online uitvoeren op de pagina Mijn account. Volg deze stappen om het wachtwoord van uw Microsoft-account te verwijderen, zodat anderen zonder het wachtwoord geen toegang tot uw Xbox Live-profiel hebben. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Mijn Account.
  2. Meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld. Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account vergeten bent, zie de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  3. Selecteer Beveiliging, familie en forums onder Mijn account.
  4. Selecteer Xbox 360-profielbescherming rechts in Beveiliging, familie en forums.

Zo wordt het aantal consoles weergegeven waarvoor een wachtwoord niet vereist is voor aanmelden.

5. Selecteer Downloaden van profiel vereist als u wilt dat uw profiel wordt gedownload van Xbox Live, met het wachtwoord van uw Microsoft-account, voordat u uw profiel kunt gebruiken op een console. Alle bestaande kopieën van uw profiel werken niet meer en eventuele profielwijzigingen of achievements die niet zijn opgeslagen naar Xbox Live gaan verloren.

Belangrijk Als u ervan overtuigd bent dat uw wachtwoord gekaapt is, moet u ook het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar uw Microsoft-account en meld u aan met uw Microsoft-accountgegevens.
  2. Selecteer Beveiliging en wachtwoord.
  3. Selecteer Je wachtwoord wijzigen onder Wachtwoord.

Oplossing 3: Verwijder uw profiel en download het opnieuw

Als u uw profiel verwijdert van uw Xbox 360-console, worden ook oude opgeslagen wachtwoorden van de console verwijderd. Volg de stappen in Een Xbox Live-profiel van een Xbox 360-console verwijderen en verwijder alleen uw profiel. Download uw profiel daarna opnieuw:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Download Profile.
    Opmerking Ziet u Profiel downloaden niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.
  3. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
  4. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel. Als u dit niet weet, zie E-mailadres van uw Microsoft-account zoeken.
  5. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in. Als u het bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, zijn de Microsoft-accountgegevens van een volwassene nodig om het profiel te downloaden.
  6. Nadat u uw profiel hebt gedownload, wordt u gevraagd of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de console.
    • Vink de optie Wachtwoord onthouden aan als u zich wilt aanmelden zonder dat het wachtwoord telkens wordt gevraagd.
    • Laat de optie Wachtwoord onthouden afgevinkt als u wilt dat de console een wachtwoord vraagt om aan te melden bij uw account. Dit is een goed idee als anderen bij u thuis makkelijk toegang kunnen krijgen tot uw console of als u uw profiel bij een vriend thuis hebt gedownload.

Meer informatie

U kunt de toegang tot uw Xbox Live-profiel op elke console beperken door het wachtwoord van uw Microsoft-account te vragen om u aan te melden bij uw profiel. Zie Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren voor meer informatie.

Verwante problemen