Foutbericht wanneer u een wachtwoord voor aanmelden vereist probeert te maken: "Sorry, er is een probleem opgetreden bij het vereist maken van uw wachtwoord voor aanmelden"

Probleem

U krijgt wellicht een van de volgende foutberichten te zien wanneer u probeert een wachtwoord vereist te maken voor aanmelden:

Sorry, er is een probleem opgetreden bij het vereist maken van uw wachtwoord voor aanmelden op andere consoles. Uw wachtwoord wordt nog steeds onthouden voor andere consoles. Probeer het later opnieuw of probeer een wachtwoord vereist te maken voor aanmelden via www.xbox.com. Ga naar xbox.com/security als u vermoedt dat iemand anders toegang heeft tot uw account.

Sorry, er is een probleem opgetreden bij het vereist maken van uw wachtwoord voor aanmelden op deze console. Uw wachtwoord wordt nog steeds onthouden op deze console. Probeer het later opnieuw of probeer een wachtwoord vereist te maken voor aanmelden via www.xbox.com. Ga naar xbox.com/security als u vermoedt dat iemand anders toegang heeft tot uw account.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Een wachtwoord vereist maken voor aanmelden via Xbox.com

Voer de onderstaande stappen uit om het wachtwoord van uw Microsoft-account te verwijderen, zodat zonder het wachtwoord van uw Microsoft-account geen toegang tot uw Xbox Live-profiel kan worden verkregen. Dat doet u als volgt:

Xbox.com: Profielwachtwoord vereist maken op afstand

1. Ga naar Mijn account.
  2. Onder Instellingen en voorkeuren klikt u op Xbox 360 profielbeveiliging.
  3. Meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld.

Als u uw Microsoft-account of wachtwoord vergeten bent, zie Uw Microsoft-account of wachtwoord zoeken.

4. Het aantal consoles waarvoor een wachtwoord niet vereist is voor aanmelden, wordt weergegeven.
  5. Selecteer Profiel beveiligen als u wilt dat uw profiel opnieuw wordt gedownload van Xbox Live, met uw Microsoft-account en wachtwoord, voor het kan worden gebruikt op een console. Alle bestaande kopieën van uw profiel werken niet meer en eventuele profielwijzigingen of prestaties die niet zijn opgeslagen naar Xbox Live gaan verloren.

Belangrijk Als u ervan overtuigd bent dat uw wachtwoord gekaapt is, moet u ook het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar de aanmeldpagina voor uw Microsoft-account en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Onder Accountgegevens klikt u op Wijzigen naast Wachtwoord.

Probeer de onderstaande oplossingen 2 en 3 als u er niet in slaagt een wachtwoord vereist te maken via Xbox.com.

Oplossing 2: Controleer de status van de Xbox Live-service

Controleer de status van de Xbox Live-service. Als de Xbox Live-service actief is, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: Meld u later aan bij uw profiel

Wacht en probeer het wachtwoord later nog eens vereist te maken.

Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met Xbox Support, zie Help onderaan deze pagina voor meer informatie.

Meer informatie

U kunt de toegang tot uw Xbox Live-profiel op elke console beperken door het wachtwoord van uw Microsoft-account te vragen om u aan te melden bij uw profiel. Voor informatie over hoe u uw profielwachtwoord kunt toevoegen of wijzigen, zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord.

Opmerking "Microsoft-account" is de nieuwe naam voor wat voorheen "Windows Live ID" werd genoemd. Het is het e-mailadres en wachtwoord waarmee u zich aanmeldt bij diverse services van Microsoft (inclusief Xbox Live). Op uw Xbox-console kan nog naar uw Microsoft-account worden verwezen als uw "Windows Live ID". Denk eraan dat deze twee termen hetzelfde betekenen. Uw Xbox Live-aanmeldgegevens zijn niet gewijzigd. Meer info.