Contentbeperkingen Xbox One gebruiken wanneer niemand is aangemeld

Al u een gastaccount instelt of gebruikmaakt van een gastcode, kunt u beperken wat gasten kunnen zien en doen op uw Xbox One-console wanneer niemand is aangemeld. Deze instellingen kunnen worden gewijzigd door elke volwassene die is aangemeld op de console.

U kunt de volgende beveiligingsinstellingen uitvoeren voor het beheren van de games en apps die uw gasten kunnen gebruiken wanneer niemand is aangemeld bij de Xbox Live-service:

• Toegang tot ongeschikte content beperken
  • Expliciete tv blokkeren
  • De mogelijkheid om accounts te maken of toe te voegen aan de console beperken

Opmerking Gasten kunnen geen games en apps gebruiken waarvoor aanmelding is vereist.

Gastcodes

Xbox One staat het gebruik van een gastcode toe om beperkingen van een gastaccount te negeren. Als een gast games en apps probeert te openen met een hogere rating dan de instellingen van de gastaccount toestaan, zal de console de gastcode vragen, waarmee uw gast deze beperkingen kan negeren als u de code hebt gegeven.

Gastcodes kunnen nuttig zijn in de volgende situaties:

• U wilt niet dat uw kinderen of tieners zich kunnen afmelden en content kunnen gebruiken die niet geschikt is voor hun leeftijd en die u niet hebt goedgekeurd.
  • U wilt er zeker van zijn dat de babysitter de kinderen geen games laat spelen die niet geschikt zijn voor hun leeftijd.
  • U wilt niet dat uw huisgenoten zich aanmelden op uw console wanneer u niet thuis bent.

Als u deze beperkingen wilt beheren, moet u een gastcode aanmaken. De gastcode is een code van 6 cijfers die u instelt op uw console. Alleen personen met de gastcode kunnen wijzigingen aanbrengen.

Opmerking Gastcodes kunnen alleen worden beheerd door een volwassene en alleen op de Xbox One-console.

Toegang verlenen tot content en apps

Nadat u een gastcode hebt gemaakt, kunt u instellen welke content kan worden bekeken op uw Xbox One wanneer niemand is aangemeld.

1. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Contentrestricties voor gasten.
  2. Selecteer Toegang tot content.
  3. Open de vervolgkeuzelijst Toegang tot content en apps en schuif omlaag om het contentniveau in te stellen dat geschikt is voor de leeftijd van uw gasten. Leeftijdratings worden bepaald door uw locatie. Rechts op het scherm wordt een beschrijving weergegeven van wat beschikbaar is op elk leeftijdsniveau. Druk op de B-knop op de controller wanneer u klaar bent.

Standaard is het toegestaan nieuwe accounts te downloaden of te maken wanneer niemand is aangemeld bij de console. U kunt deze functie als volgt blokkeren:

1. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Contentrestricties voor gasten.
  2. Selecteer Toegang tot content.
  3. Zorg dat de optie Gasten mogen downloaden en accounts aanmaken niet is geselecteerd.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Contentbeperkingen Xbox One gebruiken wanneer niemand is aangemeld" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?