Beveiligingsinstellingen voor Xbox-berichten

Met onze berichtfilters kunt u bepalen wat u wilt bekijken en wat niet. De keuze is aan u.

Instellingen voor berichtfilters werken verschillend, afhankelijk van de inhoud van een bericht. Hier volgt meer informatie over elke instelling.

Sms-bericht

Deze instelling is van toepassing op zowel berichten als berichtaanvragen (dat wil zeggen: berichten van mensen die nog niet in uw vriendenlijst voorkomen). U hebt altijd al aanstootgevende berichten kunnen rapporteren, maar u hebt nu ook de mogelijkheid om dergelijke berichten er volledig uit te filteren.

Vriendelijk

Op dit niveau detecteert en blokkeert het filter zoveel mogelijk aanstootgevende content, zonder discussies te verstoren over thema's die bij games en in het normale spraakgebruik door de meeste mensen als normaal worden beschouwd. We doen ons best om veelvoorkomende vulgaire woorden, pesten, alles wat verband houdt met seks en alle schadelijke content te filteren en om discriminatie op basis van ras, seksuele geaardheid en nationaliteit te voorkomen.

We kunnen niet beloven dat we alles te pakken krijgen dat schadelijk kan zijn, maar de instelling Vriendelijk is onze beste optie voor mensen die zoveel mogelijk potentieel aanstootgevende content willen blokkeren.

Gemiddeld

Het tekstfilter Gemiddeld is gericht op een evenwicht tussen Vriendelijk en Volwassenen. Deze instelling herkent dat mensen vaak harde woorden gebruiken, zelfs wanneer ze geen kwade bedoelingen hebben. Daarom zijn met het filter Gemiddeld bepaalde woorden toegestaan, zolang deze woorden niet worden gebruikt om iemand te pesten, te discrimineren (bijvoorbeeld op basis van ras, seksuele geaardheid en nationaliteit) of te verwijzen naar seksuele handelingen.

We erkennen dat iedereen een eigen mening heeft over welke taal 'slecht' of 'goed' is. Hoewel we meer gepersonaliseerde beveiligingsfuncties ontwikkelen, bieden we de instelling Gemiddeld aan als een goed uitgangspunt voor mensen die redelijk veilig willen zijn zonder hun ervaringen al te veel te filteren.

Volwassenen

Ons tekstfilter Volwassenen is soepel als het gaat om vulgair taalgebruik, maar blokkeert content die we aanmerken als zwaar pesten, expliciet seksueel of sterk discriminerend ten aanzien van ras, seksuele geaardheid en nationaliteit.

De instelling Volwassenen is bedoeld voor mensen die hun medespelers over het algemeen vertrouwen en geen moeite hebben met de harde taal van die spelers.

Niet gefilterd

Met de optie Niet gefilterd is het tekstfilter uitgeschakeld. We raden deze instelling alleen aan voor privégesprekken met vrienden die u volledig vertrouwt.

Media

Deze instelling is van toepassing op afbeeldingen, video's en content met animaties in berichten en berichtaanvragen (dat wil zeggen: berichten van mensen die nog niet in uw vriendenlijst voorkomen).

Alles blokkeren

Hiermee filtert u alle media uit berichten, inclusief content die helemaal niet schadelijk is. Gebruik deze instelling om ervoor te zorgen dat u nooit aanstootgevende media in berichten ontvangt.

Gemiddeld

Deze instelling is erop gericht om alles te blokkeren dat mogelijk aanstootgevend is, met inbegrip van naaktheid en de meeste seksueel suggestieve en seksueel expliciete content.

Volwassenen

Met Volwassenen zijn dingen toegestaan die sommige mensen aanstootgevend vinden, zoals seksueel suggestieve content, terwijl naaktheid en content worden geblokkeerd die door onze filters worden geïdentificeerd als expliciet seksueel.

Niet gefilterd

Als u de optie Niet gefilterd kiest, wordt het mediafilter uitgeschakeld. We blokkeren alleen content die we aanmerken als illegaal. We raden deze instelling alleen aan voor privégesprekken met vrienden die u volledig vertrouwt.

Webkoppelingen

Deze instelling is van toepassing op zowel berichten als berichtaanvragen (dat wil zeggen: berichten van mensen die nog niet in uw vriendenlijst voorkomen).

Alles blokkeren

Hiermee voorkomt u dat u webkoppelingen opent die naar u worden verzonden. Dit is handig voor het blokkeren van de toegang tot alle webcontent die in Xbox-berichten wordt ontvangen. Dit kan nuttig zijn voor ouders die willen beperken waartoe hun kinderen online toegang hebben.

Volwassenen

Met onze instelling Volwassenen worden websites geblokkeerd die door onze filters zijn aangemerkt als sites met seksuele of kwaadaardige content. Internet is een zeer groot web van netwerken en we kunnen niet alles detecteren wat mogelijk slecht is. We houden onze filters zo goed mogelijk up-to-date, maar onthoud dat u zelfs voor sites die niet zijn geblokkeerd, alleen koppelingen moet openen die u vertrouwt.

Niet gefilterd

Met de optie Niet gefilterd is het webfilter uitgeschakeld. Alleen content die ons filter aanmerkt als illegaal of beslist schadelijk, wordt geblokkeerd. We raden deze instelling alleen aan voor privégesprekken met vrienden die u volledig vertrouwt. Selecteer alleen koppelingen van online bronnen die u vertrouwt, zelfs wanneer ze door vertrouwde vrienden zijn gestuurd.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Beveiligingsinstellingen voor Xbox-berichten" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?