Een gastcode en beperkingen instellen op uw Xbox One-console

U kunt een gastcode instellen om toegang te verlenen tot content op uw Xbox One-console wanneer niemand is aangemeld, en beperkingen instellen voor de content die kan worden bekeken op uw Xbox One.

U kunt de beperkingen pas instellen nadat u de gastcode hebt gemaakt. De gastcode is een code van 6 cijfers die u instelt op de console. Alleen personen die de gastcode hebben, kunnen wijzigingen aanbrengen.

U wilt misschien dat bepaalde mensen deze beperkingen kunnen omzeilen, bijvoorbeeld degene die op uw huis past wanneer u op vakantie bent. Als deze persoon geen eigen Xbox Live-account heeft, kunt u de gastcode doorgeven.

Een gastcode aanmaken

U kunt gemakkelijk een gastcode aanmaken op de Xbox One. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
Het scherm Xbox One Home met de Guide weergegeven
  1. Selecteer Instellingen.
Het pictogram Instellingen in de Guide is geselecteerd en het menu Instellingen wordt weergegeven.
  1. Selecteer Alle instellingen.
De Guide wordt weergegeven op het scherm Xbox One Home, het menu Instellingen wordt weergegeven en de optie 'Alle instellingen' is gemarkeerd.
  1. Selecteer Systeem > Contentrestricties voor gasten.
Het scherm Alle instellingen op Xbox One, met de optie 'Restricties afgemelde console' gemarkeerd
  1. Selecteer Een gastcode maken.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Een gastcode aanmaken' gemarkeerd
  1. Maak een wachtwoordcode van 6 cijfers met uw controller. Probeer een code te gebruiken die u kunt onthouden, maar die niet gemakkelijk door anderen kan worden geraden.
Het scherm 'Wachtwoordcode instellen', met een numeriek toetsenbord

Toegang verlenen tot content en apps

Nadat u een gastcode hebt gemaakt, kunt u instellen welke content kan worden bekeken op uw Xbox One wanneer niemand is aangemeld. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Toegang tot content en apps.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Toegang tot content' gemarkeerd.
  1. Schuif omlaag om een contentniveau op basis van leeftijd te selecteren dat uw gasten mogen gebruiken. Leeftijdratings worden bepaald door uw locatie. Rechts op het scherm wordt een beschrijving weergegeven van wat beschikbaar is op elk leeftijdsniveau. Druk op B op uw controller wanneer u klaar bent.
Instellingen voor Leeftijdscategorie zijn weergegeven, met de optie 'Geschikt voor 14 jaar en ouder' gemarkeerd.
  1. Voor andere instellingen dan 'Onbeperkt' kunt u kiezen of voor de leeftijd ongepaste vermeldingen in zoekresultaten voor apps en content of in de Microsoft Store moeten worden verborgen. Druk op B op uw controller wanneer u klaar bent.
Het scherm 'Gasttoegang tot content en apps', met de optie 'Lijsten in zoeken, winkels en apps verbergen' gemarkeerd
  1. Expliciete tv is standaard geblokkeerd. Als u deze instelling wilt wijzigen, selecteert u Expliciete tv deblokkeren en drukt u op B op uw controller wanneer u klaar bent.
Het bevestigingsscherm 'Expliciete tv deblokkeren?' met de opties 'Expliciete tv deblokkeren' en 'Annuleren', wat gemarkeerd is.
  1. Standaard is het toegestaan nieuwe accounts te downloaden of te maken wanneer niemand is aangemeld bij de console. Als u deze functie wilt blokkeren, zorgt u dat de optie Gasten mogen downloaden en accounts aanmaken niet is geselecteerd.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Gasten mogen downloaden en accounts aanmaken' gemarkeerd maar het selectievakje uitgeschakeld