Een account voor gasten instellen op Xbox One

Wanneer je een gast hebt die wil meedoen aan multiplayergames maar geen eigen Xbox Live-account of gamertag heeft, kun je een gastaccount aanmaken op je Xbox One-console voor eenmalig gebruik. Dit tijdelijke account wordt aangemaakt als een kopie van het account van de persoon die momenteel is aangemeld bij de console.

Aan het einde van de sessie, wanneer de persoon wiens account werd gebruikt om de gastaccount te maken zich afmeldt, wordt de gastaccount ook afgemeld en verwijderd van de console.

Let op Een gastaccount is iets anders dan een gastcode. Een tijdelijke gastaccount kan alleen worden aangemaakt terwijl je bent aangemeld en wordt verwijderd zodra jij of je gast zich afmeldt. Een gastcode is een herbruikbare code waarmee gasten je console kunnen gebruiken zonder dat je bent aangemeld.

Een gastaccount aanmaken op Xbox One

1. Meld je aan op de console.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Aanmelden.
  4. Selecteer Gast toevoegen.
  5. Als je de Kinect voor Xbox One wilt gebruiken, volg dan de instructies om ervoor te zorgen dat de Kinect-sensor je gast kan herkennen. Als je dat niet wilt, kun je de stappen voor Kinect overslaan.
  6. Het gastaccount wordt weergegeven als Hostnaam(1).

Als je meerdere gasten hebt die willen spelen, hoef je alleen Gast toevoegen opnieuw te selecteren om meer gastaccounts aan te maken.

Een gastaccount van je Xbox One-console verwijderen

Wanneer jij of je gast zich afmeldt, wordt het gastaccount verwijderd:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Home.
  2. Markeer de gamerafbeelding van de persoon die je wilt afmelden.
  3. Selecteer je account, druk op de A-knop op je controller en selecteer Afmelden. Afmelden.

Veelgestelde vragen

Welke instellingen voor privacy en onlineveiligheid zijn van toepassing op een gastaccount?

Als slechts één persoon is aangemeld bij de console, heeft de gastaccount dezelfde privacyinstellingen als de host.

Als meerdere gezinsleden zijn aangemeld, heeft de gastaccount dezelfde instellingen voor privacy en onlineveiligheid als het gezinslid met de meest beperkende instellingen. Als er bijvoorbeeld een kind is aangemeld, wordt de gast beperkt door de instellingen van het kind.

Kan een gast aankopen doen met de betalingsmethode van de hostaccount?

Nee, de betaalopties en abonnementen van de host worden niet toegevoegd aan de gastaccount. Met een gastaccount kunnen geen aankopen worden gedaan.

Kan ik dit gastaccount opslaan voor toekomstig gebruik?

Nee. Zodra de host of de gast zich afmeldt, wordt de gastaccount verwijderd van de console. Als uw gast van plan is in de toekomst op deze console te blijven spelen, raden we aan dat hij of zij een Microsoft-account en gamertag op de console aanmaakt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een account voor gasten instellen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?