Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren

Meld u eerst hieronder aan en selecteer Apparaat registreren. Wanneer u geregistreerd bent, ziet u de garantiestatus voor uw apparaat. Als uw apparaat nog binnen de garantie valt, zijn reparaties gratis. Als uw apparaat niet meer binnen de garantie valt, worden u reparatiekosten aangerekend.

Mijn Xbox-apparaten Orderstatus van reparatie controleren Meld je aan om een apparaat te registreren of om de status van een garantie of reparatie te controleren.
Apparaatnaam Geen
Status van order Geen orders
Status van garantie Geen
Serienummer Geen
Registratie van dit apparaat opheffen Als je de registratie van dit apparaat opheft, heb je geen toegang meer tot de status van een order en de garantiegegevens. Weet je zeker dat je de registratie wil opheffen?

OK
*Verplichte gegevens
Voornaam * Ongeldig voornaam
Achternaam * Ongeldig achternaam
Telefoonnummer * Ongeldig telefoonnummer
Land/regio * Ongeldig land/regio
Serienummer * Ongeldig serienummer
Registratie van dit apparaat opheffen Als je de registratie van dit apparaat opheft, heb je geen toegang meer tot de status van een order en de garantiegegevens. Weet je zeker dat je de registratie wil opheffen?

OK
Orderstatus van reparatie controleren
Ordernummer * Ongeldig ordernummer
Postcode * Ongeldig postcode

Een serviceorder aanvragen

Volg deze stappen nadat u uw apparaten hebt geregistreerd:

1. Meld u met uw Microsoft-accountgegevens aan op de pagina Apparaat repareren.
  2. Selecteer in het gedeelte Overzicht van de pagina Apparaat repareren de optie Mijn apparaat repareren.
  3. Volg de stappen op het scherm om de aanvraag van uw serviceorder te voltooien.

Nadat Apparaat repareren uw aanvraag heeft ontvangen, ontvangt u per e-mail een serviceaanvraagnummer en een orderbevestiging met instructies voor verzending of aflevering.

Stuur uw apparaat zo snel mogelijk op. Als u het apparaat niet binnen 30 dagen verzendt, wordt uw serviceorder geannuleerd en is het verzendetiket niet meer geldig. In landen of regio's waar omruiling wordt aangeboden, moet u naar het omruilcentrum gaan binnen 7 dagen nadat u het order hebt aangemaakt.

Als u na 24 uur nog geen e-mail met de bevestiging hebt ontvangen, kijkt u in de map Ongewenst of de spamfilter van uw e-mailprogramma. Als u de e-mail ook niet vindt in de map Ongewenst of bij de spamberichten, neemt u contact op met Xbox Support.

Als u het bericht ontvangt dat uw telefoonnummer of e-mailadres ongeldig is, raadpleegt u Hoe u het e-mailadres gekoppeld aan uw Microsoft-account kunt wijzigen om uw Microsoft-accountgegevens bij te werken.

Uw apparaat verpakken en verzenden

In de e-mail ter bevestiging van uw serviceaanvraag staan instructies voor verpakking en verzending. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor verpakken voor verzending voor verpakkingsinstructies met illustraties.

Verwijder alle accessoires van de Xbox-console of Kinect-sensor en verwijder eventuele discs uit de Xbox-harddisk. Als u die mee opstuurt, krijgt u ze waarschijnlijk niet terug.

Wanneer uw apparaat is verpakt, kunt u uw verzendetiket afdrukken. Kleef het op uw verpakking en volg de verzendinstructies in de e-mail met bevestiging.

De status van de reparatie traceren

Nadat we uw console of sensor hebben ontvangen in ons servicecentrum, is de gemiddelde reparatietijd 14 tot 21 dagen, inclusief verzending.

U kunt uw orderstatus op elk moment controleren door te klikken op Orderstatus in het vak bovenaan op deze pagina.

Zie Hulp met uw bestaande Xbox- of Kinect-serviceorder voor meer informatie.

Vervangende accessoires

Als u een Microsoft-accessoire voor de Xbox in de afgelopen 30 dagen hebt gekocht, brengt u het terug naar de winkel. Neem de oorspronkelijke aankoopbon mee. Als u het accessoire langer dan 30 dagen geleden hebt gekocht, maar het nog binnen de garantieperiode voor accessoires valt, kunt u een vervangend accessoire bestellen via Apparaat repareren (registratie van de console is vereist). Zorg dat u klikt op Een accessoire vervangen en niet op "Mijn apparaat repareren". Volg de instructies op het scherm om een order te plaatsen.

Advance Exchange

Via de serviceoptie Advanced Exchange kunt u een vervangend product ontvangen voordat u uw niet-werkend product opstuurt. Neem contact op met Xbox Support om te zien of u in aanmerking komt voor Advance Exchange.

Er zijn wat belangrijke dingen die u moet weten over Advance Exchange:

• Deze service is op dit moment alleen beschikbaar in de volgende landen/regio's:
    • Verenigde Staten
    • Canada
    • Oostenrijk
    • België
    • Tsjechië
    • Denemarken
    • Finland
    • Frankrijk
    • Duitsland
    • Griekenland
    • Hongarije
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Slowakije
    • Spanje
    • Zweden
    • Zwitserland
    • Verenigd Koninkrijk
  • Er zijn servicekosten van toepassing.
  • U moet uw creditcardgegevens opgeven voor Advance Exchange. We zetten een bedrag ter waarde van het product vast op uw creditcard.
  • Voor deze procedure is een hogere mate van controle ter beveiliging nodig. We vragen u specifieke informatie te geven over uw account en het apparaat dat u wilt laten repareren.
  • U bent ervoor verantwoordelijk het niet-werkende product op te sturen binnen 14 dagen nadat u het vervangende product hebt ontvangen. Zo voorkomt u dat de kosten worden afgeschreven van uw creditcard.