De draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon instellen en gebruiken met een Xbox 360-console

Overzicht

Een Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth.

Met de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth kunt u chatten met vrienden op Xbox Live. Gebruik de hoofdtelefoon om op Xbox Live te chatten of schakel over naar Bluetooth-modus en gebruik de hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat, zoals een mobiele telefoon of pc.

• De hoofdtelefoon wordt geleverd met een handige micro USB-oplaadkabel, oorgels in drie maten en een oorlus
  • Biedt tot acht uur spreektijd
  • Maakt gemakkelijk overschakelen van Xbox naar Bluetooth-modus mogelijk om oproepen te beantwoorden

Opmerkingen

Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth-pakket

De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth-pakket bestaat uit de volgende items:

• Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth
  • Micro USB-oplaadkabel van 0,9 m
  • Een oorlus en drie oorgels
  • Gebruikershandleiding
De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth-pakket. De oorlus en drie oorgels voor de draadloze hoofdtelefoon.

Systeemvereisten

• Xbox 360-console (niet vereist voor gebruik met Bluetooth-apparaten)
  • Bijgewerkte Xbox Live-software - Dashboard-versie minimaal 2.0.13599.0

Installatie en gebruik

Stap 1: installeer de software voor de draadloze hoofdtelefoon

De gemakkelijkste manier om de softwarestuurprogramma's van de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon (met Bluetooth) te installeren, is verbinding te maken met Xbox Live. Als uw console verbonden is met Xbox Live, gaat u door naar stap 2.

Als de console niet verbonden is met Xbox Live, kunt u de nieuwste consolesoftware naar uw computer downloaden en deze op de Xbox 360-console installeren. Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen voor de stappen om dit te doen.

Stap 2: laad uw hoofdtelefoon op

Een illustratie van de laadkabel voor de draadloze hoofdtelefoon die wordt aangesloten op een Xbox 360 S-console. Een illustratie van de laadkabel voor de draadloze hoofdtelefoon die wordt aangesloten op een Xbox 360 E-console.

Voordat u de hoofdtelefoon kunt instellen, moet u deze mogelijk opladen. Dat doet u als volgt:

1. Sluit de oplaadkabel die met de hoofdtelefoon is meegeleverd aan op een USB-poort op de console. Er zijn twee USB-poorten aan de voorkant van de console, achter de ovale opening.
  2. Sluit het andere uiteinde van de oplaadkabel aan op de netstroomingang op de hoofdtelefoon. Dit is de kleinere aansluiting.
  3. Zet de console aan.

De lampjes op de hoofdtelefoon knipperen groen bij het opladen in Xbox-modus, en blauw in Bluetooth-modus. Nadat het opladen is voltooid, knippert het lampje niet meer.

Opmerkingen

• De hoofdtelefoon werkt niet wanneer deze op de oplaadkabel is aangesloten.
  • De hoofdtelefoon kan worden opgeladen in Bluetooth- of Xbox-modus.

In sommige limited-edition versies van de hoofdtelefoon is een oplaadhouder inbegrepen. Als de hoofdtelefoon in de oplaadhouder zit, knippert het lampje op de houder tijdens het opladen. Het lampje stopt met knipperen wanneer de hoofdtelefoon volledig opgeladen is.

Stap 3: sluit uw draadloze hoofdtelefoon aan op uw console

De eenvoudigste manier om uw hoofdtelefoon met uw console te verbinden is door de hoofdtelefoon op te laden, zoals wordt weergegeven in stap 2. Als u dit hebt gedaan, koppelt u de hoofdtelefoon los en gaat u door naar stap 4.

Een andere manier is de hoofdtelefoon draadloos met de console verbinden:

1. Zet de console aan.
  2. Zet de modusschakelaar op de draadloze hoofdtelefoon op Xbox (groen).
Een pijl die toont in welke richting de modusschakelaar op de draadloze hoofdtelefoon moet worden geplaatst.
  1. Druk gedurende twee seconden op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon. De lampjes knipperen groen.
Een pijl die wijst naar de aan/uit-knop op de draadloze hoofdtelefoon.
  1. Nadat het startgeluid op de hoofdtelefoon heeft geklonken, houdt u de verbindingsknop van de hoofdtelefoon gedurende twee seconden ingedrukt.
Een pijl die wijst naar de verbindingsknop op de draadloze hoofdtelefoon.
  1. Druk de verbindingsknop op de console binnen 20 seconden na het drukken op de verbindingsknop kort in.
Wijzende vingers die de verbindingsknop op een originele Xbox 360-, Xbox 360 S- en Xbox 360 E-console aangeven.

Wanneer de hoofdtelefoon op de console is aangesloten, knipperen de groene lampjes drie keer. De hoofdtelefoon wordt nu automatisch met de console verbonden zodra u de hoofdtelefoon in Xbox-modus inschakelt.

Opmerking Als de hoofdtelefoon niet binnen 20 seconden verbonden is, beginnen de lampjes weer langzaam te knipperen. Als dit gebeurt, herhaalt u stap 4 en 5. Het kan tot 10 seconden duren voordat de hoofdtelefoon verbinding heeft met uw console.

Op een Xbox 360 S-console krijgt de hoofdtelefoon een positie toegewezen op de lichtring rond de aan/uit-knop van de console. Elke aangesloten controller wordt aan een van de vier posities toegewezen en aan elke controller kan een hoofdtelefoon zijn gekoppeld.

Een Xbox 360-controller en een draadloze hoofdtelefoon voor een Xbox 360 S-console. Een Xbox 360-controller en een draadloze hoofdtelefoon voor een Xbox 360 E-console.

Opmerking Op een Xbox 360 E-console kunt u de toewijzing van de controller bepalen door te kijken naar de lichtring rond de Guide-knop op de controller zelf.

Als een controller is toegewezen aan de positie 1, wordt de draadloze hoofdtelefoon ook toegewezen aan positie 1. Als een andere hoofdtelefoon al is toegewezen aan positie 1, wordt uw hoofdtelefoon toegewezen aan positie 2.

Als u de hoofdtelefoon een andere positie wilt geven, drukt u op de Connect-knop of aan/uit-knop op de hoofdtelefoon om naar de gewenste positie te gaan. Als u bijvoorbeeld een hoofdtelefoon die aan positie 1 is toegewezen naar positie 3 wilt verplaatsen, drukt u tweemaal op de Connect-knop of aan/uit-knop.

Opmerking Raadpleeg voor hulp hierbij de video 'De draadloze hoofdtelefoon toewijzen aan een andere controller' in de sectie 'Instructievideo's' onder aan dit artikel.

Opmerkingen

• U kunt maximaal vier draadloze hoofdtelefoons tegelijk op een console aansluiten.
  • Voordat u de draadloze hoofdtelefoon aansluit, moet er minstens één positie op de lichtring beschikbaar (onverlicht) zijn.
  • Als u meerdere controllers en draadloze hoofdtelefoons wilt aansluiten, sluit u eerst de draadloze hoofdtelefoon aan en daarna de bijbehorende controller.
  • Een draadloze hoofdtelefoon kan niet aan een controller worden gekoppeld waarop al een hoofdtelefoon met snoer is aangesloten. Als u in plaats daarvan een draadloze hoofdtelefoon wilt gebruiken, koppelt u de hoofdtelefoon met snoer los en herhaalt u de stappen in Stap 3: sluit uw draadloze hoofdtelefoon aan op uw console.
  • De hoofdtelefoon werkt ook zonder controller met de console.
  • Uw hoofdtelefoon kan op slechts één console tegelijk draadloos worden aangesloten. U kunt op elk gewenst moment de controller op een andere console aansluiten, maar dan gaat de eerdere verbinding verloren.

Stap 4: zet uw hoofdtelefoon op

Voordat u de draadloze hoofdtelefoon gebruikt, moet u mogelijk een andere maat van oorgel plaatsen. Er zijn oorgels in drie maten meegeleverd met de hoofdtelefoon, dus er is er altijd wel een bij die comfortabel zit.

Een oorgel plaatsen

1. Verwijder de oorgel door deze zachtjes uit de luidspreker te trekken.
  2. Kies een oorgel, plaats deze midden over de luidspreker en klik de gel dan voorzichtig op zijn plaats. Het vlak van de luidspreker ligt iets onder de lip van de oorgel.

De hoofdtelefoon opzetten

1. Druk 2 seconden lang op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon om deze aan te zetten.
  2. Houd de hoofdtelefoon in een hand, met de luidspreker naar u toe.
  3. Houd met de andere hand de oorlus vast en klik deze vast aan de onderkant van de luidspreker. De oorlus kan naar beide kanten ombuigen, dus u kunt de hoofdtelefoon op uw linker- en rechteroor gebruiken.
  4. Pas de hoofdtelefoon goed over het oor zodat de oorlus over uw oor zit en de oorgel comfortabel in uw oor zit. Als de hoofdtelefoon niet comfortabel zit, neemt u deze af en probeert u een andere oorgel. De gel oor is ontworpen voor plaatsing buiten het oorkanaal.
  5. Wanneer de hoofdtelefoon comfortabel zit, past u het volume aan en kunt u de hoofdtelefoon gaan gebruiken.

Voor het beste resultaat plaatst u de hoofdtelefoon naar uw mond toe zoals op de afbeelding.

Een illustratie van een persoon die de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth draagt.

De hoofdtelefoon gebruiken

Wanneer u de instelling hebt voltooid, kunt u de hoofdtelefoon met de console gebruiken. Dat doet u als volgt:

1. Zet de console aan.
  2. Druk op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon.

De draadloze hoofdtelefoon werkt tot een afstand van 9 meter van de console. Deze afstand kan echter kleiner worden als er voorwerpen tussen de controller en de console staan.

Opmerkingen

• Als u dan nog niemand kunt horen bij game chat of privéchat, leest u Problemen met Xbox Live chat oplossen op Xbox 360.
  • Wanneer u klaar bent met de hoofdtelefoon, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt om de hoofdtelefoon uit te schakelen. Als u de console uitschakelt, wordt de hoofdtelefoon niet ook uitgeschakeld.
  • Regel het volume met de volumeknop.
  • Druk op de dempknop om het geluid in of uit te schakelen. U kunt het geluid van de hoofdtelefoon alleen in Xbox-modus dempen.
    Opmerking Als u een instructievideo wilt bekijken over het dempen van uw hoofdtelefoon, raadpleegt u de sectie 'Instructievideo's' onder aan dit artikel.
Een pijl die wijst naar de dempknop op de draadloze hoofdtelefoon.
  • Reinig de hoofdtelefoon met een droge doek. Reinigingsmiddelen kunnen de hoofdtelefoon beschadigen.
  • De hoofdtelefoon mag niet nat worden.

Onderdelen van de draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth

Een illustratie van de draadloze hoofdtelefoon met aanduidingen voor de knoppen.
  1. Action/Mute
  2. Volume +
  3. Volume -
  4. Aan/uit
  5. Connect
  6. Stroomtoevoer
  7. Xbox- (groen)/Bluetooth-modus (blauw)

Als de oplaadkabel van de hoofdtelefoon op de hoofdtelefoon is aangesloten maar de batterij wordt niet opgeladen, knipperen de eerste twee lampjes van de hoofdtelefoon na elkaar (1, 1 en 2; 1, 1 en 2; enzovoort). Laat de hoofdtelefoon een tijdje aangesloten om te zien of de accu wel normaal wordt opgeladen. Als de lampjes op de hoofdtelefoon blijven knipperen, neemt u contact op met Xbox Support, zie Help onder aan deze pagina voor meer informatie.

Een oproep beantwoorden

Wanneer u een inkomende oproep krijgt, wordt via de hoofdtelefoon het bijbehorende geluid afgespeeld en knipperen de blauwe lampjes op de hoofdtelefoon totdat u de oproep beantwoordt, weigert of de telefoon vertelt om de oproep te negeren.

Een inkomende oproep beantwoorden:

• Druk kort op de Action-knop.
  • Als de hoofdtelefoon zich in de Xbox-modus bevindt, schakelt u over naar de Bluetooth-modus, waarna de inkomende oproep automatisch wordt beantwoord (zonder dat u op de Action-knop hoeft te drukken).
  • Als de hoofdtelefoon is uitgeschakeld, wordt de inkomende oproep automatisch beantwoord wanneer u deze inschakelt (zonder dat u op de Action-knop hoeft te drukken).

Een inkomende oproep weigeren: druk op de Action-knop en houd deze twee seconden ingedrukt.

Een oproep beëindigen: druk kort op de Action-knop. (Als u naar de Xbox-modus schakelt, wordt de oproep niet beëindigd.)

Een pijl die wijst naar de dempknop op de draadloze hoofdtelefoon.

Als u tijdens een gesprek weer een inkomende oproep krijgt: druk op de Action-knop om de inkomende oproep te beantwoorden en het eerste gesprek in de wacht te zetten. (Deze functie moet wel worden ondersteund door uw Bluetooth-apparaat en uw mobiele aanbieder.)

Wanneer een gesprek in de wacht staat:

• Druk kort op de Action knop om het actieve gesprek te beëindigen.
  • Houd de Action knop twee seconden ingedrukt om van gesprek te wisselen.

Een oproep starten:

1. Zet de draadloze hoofdtelefoon aan.
  2. Als de hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat is verbonden (en er nog geen oproep aan de gang is), houdt u de Action-knop twee seconden lang ingedrukt.
  3. Voer de oproep uit met de spraakopdrachten van Bluetooth. Informatie over de spraakopdrachten van Bluetooth vindt u in de handleiding van uw Bluetooth-apparaat (bijvoorbeeld de documentatie bij uw telefoon).

Opmerking De dempknop op de draadloze hoofdtelefoon werkt alleen in de Xbox-modus. Als u de hoofdtelefoon echter met een mobiele telefoon gebruikt, kunt u de dempfunctie van de telefoon gebruiken.

Een andere bedieningsmodus kiezen

U kunt de bedieningsmodus van de hoofdtelefoon op elk gewenst moment wisselen. Als uw Bluetooth-apparaat bellen ondersteunt, kunt u van Xbox- naar Bluetooth-modus overschakelen om een inkomende oproep op de hoofdtelefoon te beantwoorden (mits u het Bluetooth-apparaat al aan de hoofdtelefoon hebt gekoppeld). Als u weer van Bluetooth- naar Xbox-modus overschakelt, gebruikt de hoofdtelefoon de instellingen die het laatst voor de Xbox-modus zijn gebruikt.

Indicaties dat de batterij bijna leeg is en levensduur van de batterij

De draadloze hoofdtelefoon is voorzien van twee indicaties wanneer de batterij bijna leeg is:

• Wanneer er nog 30 minuten resteren: lampjes knipperen ongeveer tweemaal per minuut, totdat er nog 5 minuten resteren.
  • Wanneer er nog 5 minuten resteren: lampjes knipperen continu, totdat de hoofdtelefoon uitgaat.

Probleemoplossing

Problemen met de verbinding van mobiele apparaten variëren per fabrikant. Hulp bij het oplossen van problemen met de Bluetooth-verbinding met een mobiel apparaat kunt u vinden in de producthandleiding of op de website van de fabrikant.

Zie Mijn telefoon koppelen aan een Bluetooth-accessoire voor hulp bij het verbinden van uw hoofdtelefoon met een Windows Phone.

Anderen kunnen u niet horen

Als anderen u niet kunnen horen tijdens een oproep wanneer de hoofdtelefoon in Bluetooth-modus staat:

• Voer de stappen uit waarmee u de hoofdtelefoon met een Bluetooth-apparaat verbindt.
  • Zorg dat de modusschakelaar op de hoofdtelefoon op 'Bluetooth' staat.
  • Zorg dat de microfoon naar voren gericht is.
  • Zorg dat Bluetooth-modus op uw Bluetooth-apparaat (bijvoorbeeld een telefoon) is ingeschakeld.

De lijst met Bluetooth-apparaten wissen uit de hoofdtelefoon

De hoofdtelefoon slaat koppelingsgegevens op voor de laatste acht Bluetooth-apparaten waarmee deze verbonden is. Volg deze stappen om de lijst te wissen:

1. Zet de hoofdtelefoon aan.
  2. Zet de modusschakelaar op 'Bluetooth' (het lampje op de hoofdtelefoon zal blauw knipperen).
  3. Houd de Connect-knop 10 seconden lang ingedrukt.
  4. Eerst knipperen de lampjes blauw met de wijzers van de klok mee en na 10 seconden gaan de vier lampjes samen knipperen. De hoofdtelefoon maakt ook twee keer een laag geluid.
  5. Zet de hoofdtelefoon uit.
  6. Zie 'Stap 3: sluit uw draadloze hoofdtelefoon aan op uw console' hierboven om de hoofdtelefoon opnieuw te koppelen.

Als het probleem niet is opgelost met de informatie in dit artikel, klikt u op de koppeling 'Contact' onder aan deze pagina om contact op te nemen met Xbox Support.

Instructievideo's

Opmerking De volgende instructievideo's zijn alleen in het Engels beschikbaar.

Informatie over het instellen van de draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth.

Bekijk de video De draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth instellen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw hoofdtelefoon gebruiken met andere Bluetooth-apparaten

Bekijk de video Uw hoofdtelefoon gebruiken met andere Bluetooth-apparaten. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Alle Bluetooth-apparaten wissen uit de hoofdtelefoon

Bekijk de video Alle Bluetooth-apparaten wissen uit de hoofdtelefoon. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Uw draadloze hoofdtelefoon dempen in Xbox-modus

Bekijk de video Uw draadloze hoofdtelefoon dempen in Xbox-modus. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

De draadloze hoofdtelefoon toewijzen aan een andere controller

Bekijk de video De draadloze hoofdtelefoon toewijzen aan een andere controller. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon instellen en gebruiken met een Xbox 360-console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?