Je Xbox 360 S of originele Xbox 360 aansluiten op een tv

De Xbox 360-console ondersteunt verschillende kabeltypen. Leer hoe je je console met verschillende kabels op een hdtv of standaard-tv of beeldscherm kunt aansluiten.

Belangrijke opmerking Dit artikel is alleen van toepassing op originele Xbox 360- en Xbox 360 S-consoles. Zie Hoe je je Xbox 360 E kunt aansluiten op een tv voor informatie over hoe je een Xbox 360 E-console kunt aansluiten op een tv.

Illustratie van een Xbox 360 HDMI-kabel
Xbox 360 HDMI-kabel
Illustratie van een Xbox 360 component HD AV-kabel
Xbox 360 component HD AV-kabel
Illustratie van een Xbox 360 VGA HD AV-kabel
Xbox 360 VGA HD AV-kabel
Illustratie van een Xbox 360 composiet AV-kabel
Xbox 360 composiet AV-kabel

Verbinden

Xbox 360 aansluiten: met de Xbox 360 HDMI-kabel

De HDMI-kabel (High-Definition Multimedia Interface) is de meestgebruikte kabel voor hdtv's en hd-beeldschermen. Niet alle originele Xbox 360-consoles zijn voorzien van een HDMI-poort.

Een illustratie toont het ene uiteinde van de Xbox 360 HDMI-kabel dat is aangesloten op de achterkant van een Xbox 360-console en het andere uiteinde dat is aangesloten op een tv.
  1. Sluit de HDMI-kabel op de HDMI-poort aan.
  2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-ingang op de hdtv of beeldscherm.
  3. Zet de tv en de console aan.

Opmerkingen

• Als je het Xbox Dashboard niet ziet wanneer je de tv en console inschakelt, moet je misschien de video-ingang selecteren.
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als je de beeldweergave wilt verbeteren, kun je op de console de instellingen wijzigen.

Xbox 360 aansluiten: met de Xbox 360 component HD AV-kabel

De Xbox 360 component HD AV-kabel wordt bij sommige Xbox 360-consolebundels meegeleverd. Deze werkt met zowel met hdtv's als standaard-tv's en beeldschermen.

Illustratie van een Xbox 360 component HD AV-kabel
  1. Stel de schakelaar op de AV-stekker voor je tv of beeldscherm in:
    • High definition: instellen op HDTV.
    • Standaard: instellen op TV.

Opmerking Zet de schakelaar alleen op HDTV als je tv of beeldscherm een schermresolutie van 480p of hoger ondersteunt.

Een illustratie toont het ene uiteinde van de Xbox 360 component HD AV-kabel dat is aangesloten op een Xbox 360-console en het andere uiteinde dat is aangesloten op de overeenkomstige ingangsaansluitingen van een tv.
  1. Steek de stekkers van de component HD AV-kabel in de ingangen met dezelfde kleur op de tv. Gebruik de gele RCA-composiet videostekker van een hdtv niet: laat deze vrij.

Opmerking Als je een standaard-tv wilt aansluiten, gebruik dan alleen de gele, rode en witte stekker. Gebruik de andere stekkers niet.

2. Steek de AV-stekker van de component HD AV-kabel in de AV-poort op de console.
  3. Zet de tv en de console aan.

Opmerkingen

• Als je het Xbox Dashboard niet ziet wanneer je de tv en console inschakelt, moet je misschien de video-ingang selecteren.
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als je de beeldweergave wilt verbeteren, kun je op de console de instellingen wijzigen.

Xbox 360 aansluiten: met de Xbox 360 VGA HD AV-kabel

De Xbox 360 VGA HD AV-kabel wordt meestal niet bij Xbox 360-consolebundels meegeleverd. Als je beeldscherm deze kabel nodig heeft, moet je deze los kopen. Als je de kabel al hebt gekocht maar het scherm niet van een VGA-poort is voorzien, kun je een adapter aanschaffen.

Een illustratie toont het ene uiteinde van een Xbox 360 VGA HD AV-kabel dat is aangesloten op een Xbox 360-console en het andere uiteinde dat is aangesloten op de overeenkomstige poorten van een tv.
  1. Sluit de AV-stekker op de VGA-kabel aan op de AV-aansluiting van de console.
  2. Sluit de VGA-stekker op de VGA-kabel aan op de VGA-poort van de hdtv of monitor.
  3. Sluit de linker- en rechteraudiostekker (wit en rood) van de VGA-kabel aan op de audio-aansluiting op het beeldscherm.
  4. Zet de tv en de console aan.

Opmerkingen

• Als je het Xbox Dashboard niet ziet wanneer je de tv en console inschakelt, moet je misschien de video-ingang selecteren.
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als je de beeldweergave wilt verbeteren, kun je op de console de instellingen wijzigen.

Xbox 360 aansluiten: met de Xbox 360 composiet AV-kabel

Gebruik de Xbox 360 composiet AV-kabel met een standaard-tv of beeldscherm. Deze kabel ondersteunt geen high-definition beeldschermen.

Een illustratie toont het ene uiteinde van een Xbox 360 composiet AV-kabel dat is aangesloten op een Xbox 360-console en het andere uiteinde dat is aangesloten op de overeenkomstige ingangspoorten van een tv.
  1. Sluit de AV-stekker aan op de AV-poort van de console.
  2. Zoek de AV-poorten op de tv of het beeldscherm. Sluit de kleurgecodeerde stekkers op de composiet AV-kabel als volgt aan op de aansluitingen met dezelfde kleur op de tv:

Geel = composiet video
    Rood = analoge audio rechterkanaal
    Wit = analoge audio linkerkanaal

Opmerking Mono-tv's hebben maar één audio-aansluiting. Sluit de rode of witte stekker aan op de tv.

3. Zet de tv en de console aan.

SCART-adapter (voor het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland)

Illustratie van een SCART-adapter
  1. Steek de AV-stekkers in de bijbehorende kleurgecodeerde poorten op de SCART-adapter.
  2. Steek de AV-kabel en de SCART-adapter in een beschikbare SCART-aansluiting.
  3. Zet de tv of de console aan.

Opmerkingen

• Als je het Xbox Dashboard niet ziet wanneer je de tv en console inschakelt, moet je misschien de video-ingang selecteren.
  • De console gebruikt automatisch de standaardinstellingen voor het beeldscherm. Als je de beeldweergave wilt verbeteren, kun je op de console de instellingen wijzigen.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Xbox 360 S of originele Xbox 360 aansluiten op een tv" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?