Media streamen met Films en tv of Windows Media Player met Xbox 360

U kunt met behulp van Windows Media Player of Films en tv muziek, afbeeldingen en video streamen tussen uw computer en uw Xbox 360-console.

Opmerking Voor meer informatie over het gebruik van Windows Media Center om content van uw computer naar de console te streamen, raadpleegt u Ondersteuning Windows Media Center Xbox 360.

Stap 1: verbind uw console met uw thuisnetwerk (als u nog niet verbonden bent)

Als u de console al met uw netwerk hebt verbonden, kunt u hieronder naar "Stap 2: stel Windows Media Player in" gaan. Als dat niet het geval is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanaf Xbox Home naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Kabelnetwerk of Draadloos netwerk.
  4. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.
Het scherm Netwerkinstellingen op de Xbox 360, met de optie Xbox Live-verbinding testen gemarkeerd

Ga hieronder naar Stap 2 als de netwerkstatus Verbonden is. Als dat niet het geval is, selecteert u Meer info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: stel Windows Media Player in

Windows Media Player ophalen.

Welke versie wilt u gebruiken?

• Windows Media Player 12 (Windows 7)
    1. Ga in Windows Media Player naar het menu Streamen en selecteer Mediastreaming inschakelen.
    2. Selecteer Mediastreaming inschakelen op de pagina die wordt geopend.
    3. Geef uw mediabibliotheek een naam en selecteer OK.
  • Windows Media Player 11 (Windows Vista)
    1. Klik in Windows Media Player met de rechtermuisknop op Bibliotheek en selecteer vervolgens Media delen.
    2. Selecteer Mijn mediabestanden delen en vervolgens OK.
    3. Zoek de Xbox 360 in Instellingen Delen.
    4. Selecteer Xbox 360, Toestaan en vervolgens OK.
    5. Selecteer Instellingen als u meer opties wilt opgeven.
    6. Selecteer OK als u klaar bent.

Stap 3: speel muziek af of bekijk video's

Muziek afspelen

1. Ga vanuit Xbox Home naar Muziek en selecteer Groove Muziek.
De tegel Groove Muziek is gemarkeerd op het Xbox 360 Dashboard
  1. Selecteer de playlist van nummers die u wilt afspelen.

Video's afspelen

1. Ga vanuit Xbox Home naar Films en tv en selecteer Microsoft Films en tv.
De tegel Microsoft Films en tv op het Xbox 360 Dashboard
  1. Selecteer de video die u wilt afspelen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Media streamen met Films en tv of Windows Media Player met Xbox 360" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?