Uw opgeslagen games opslaan in de cloud

Een opgeslagen game op meerdere consoles spelen

Als u meer dan een Xbox 360-console hebt of u wilt gamen bij een vriend thuis, kunt u uw opgeslagen games opslaan in de cloud (op onze Xbox LIVE-servers). Omdat uw opgeslagen game wordt opgeslagen in de cloud, kunt u een game blijven spelen op een andere console, te beginnen van waar u gestopt bent.

Opmerkingen

• Om een game die is opgeslagen in de cloud op een console te openen moet de console verbonden zijn met Xbox LIVE. Games die zijn opgeslagen in de cloud kunnen niet worden gespeeld zonder internetverbinding.
  • Uw Xbox LIVE-profiel moet worden gedownload naar elke console waarop u een game die is opgeslagen in de cloud wilt spelen. Voor informatie over hoe u uw Xbox LIVE-profiel naar een andere console kunt downloaden, zie Uw Xbox LIVE-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen.

Cloud Saved Games

Opslag in de cloud instellen voor opgeslagen games

Om opslag in de cloud te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

• Een Xbox LIVE Gold-lidmaatschap
  • Een console die verbonden is met Xbox LIVE
  • Minstens 514 MB vrije opslagruimte op uw console (lokale cache)

Stap 1: Schakel Cloud Saved Games in (voor een console)

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage en selecteer Cloud Saved Games.
  3. Selecteer Enable Cloud Saved Games.

Er wordt een lokale cache gereserveerd op uw console en u kunt nu opgeslagen games opslaan in of verplaatsen naar de cloud. Zie Wanneer wordt mijn game geüpload naar de cloud hieronder voor meer informatie over deze cache.

Zie Problemen met opgeslagen games in de cloud oplossen als u een foutmelding krijgt wanneer u opslag in de cloud inschakelt.

Stap 2: Een opgeslagen game opslaan in of verplaatsen naar de cloud

• Nieuwe game: Wanneer u een nieuwe game start, vraagt de game u meestal waar u de voortgang van de game wilt opslaan. Als u Cloud Saved Games hebt ingeschakeld (stap 1), selecteert u Cloud Saved Games als opslagapparaat. Telkens wanneer u zich nu aanmeldt bij uw Xbox LIVE-profiel en de game speelt, wordt uw opgeslagen game automatisch opgeslagen in de cloud.
  • Bestaande games opslaan: Als u een bestaande game hebt die u wilt opslaan in de cloud, dan kunt u de opgeslagen game verplaatsen naar de cloud. Dat doet u als volgt:
  1. Meld u aan bij uw Xbox LIVE-profiel.
  2. Ga naar Settings en selecteer System.
  3. Selecteer Storage.
  4. Selecteer het opslagapparaat waarop de opgeslagen game staat die u wilt verplaatsen naar de cloud.
  5. Selecteer Games.
  6. Selecteer de game met uw opgeslagen game.
  7. Selecteer uw opgeslagen game.
  8. Selecteer Move.
  9. Selecteer Cloud Saved Games.

U kunt games die zijn opgeslagen in de cloud kopiëren, verplaatsen of verwijderen, net zoals u items op uw harddisk kunt kopiëren, verplaatsen of verwijderen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor meer informatie.

Een game die is opgeslagen in de cloud gebruiken op een andere console

1. Meld u aan bij uw Xbox LIVE-profiel.
  2. Schakel Cloud Saved Games in (zie Stap 1: Schakel Cloud Saved Games in hierboven).
  3. Start de game die is opgeslagen in de cloud.
  4. Kies Cloud Saved Games als uw opslagapparaat wanneer dit wordt gevraagd.

Nu kunt u op de andere console gamen, te beginnen waar u gestopt bent. Wanneer u klaar bent met gamen, wordt de voortgang van uw game opgeslagen in de cloud.

Wanneer wordt mijn opgeslagen game geüpload naar de cloud?

Terwijl u een game speelt, wordt de voortgang van uw game lokaal opgeslagen op uw console. Wanneer u de game afsluit, wordt de voortgang van uw game automatisch verplaatst naar de cloud. U hoeft daarvoor niets te doen (behalve de twee stappen voor configuratie hierboven). Als u uw lijst met Active Downloads bekijkt, kunt u de status van de voortgang van uw game zien die wordt geüpload naar de cloud (om uw actieve downloads te zien, drukt u op de Guide-knop op de controller, gaat u naar Games & Apps en selecteert u Active Downloads).

Bent u gehaast om de console uit te zetten?

Geen probleem! U kunt de console uitzetten voor de voortgang van een game geüpload is naar de cloud. Wanneer u de console uitzet, blijft de console in de spaarstand tot de voortgang van de game geüpload is naar de cloud (op voorwaarde dat de stroomvoorziening naar de console niet is onderbroken en de verbinding met het internet niet is verbroken).

Belangrijk Als u de stroomvoorziening naar de console uitschakelt of de verbinding van uw console met het internet verbreekt, wordt de upload van de voortgang van de game gepauzeerd tot de volgende keer dat de console verbinding maakt met Xbox LIVE. Als dit gebeurt, kunt u de voortgang van de game niet gebruiken op andere consoles. Zie Problemen met opgeslagen games in de cloud oplossen als u een foutmelding krijgt over games opgeslagen in de cloud.

Opslag in de cloud uitschakelen voor opgeslagen games

Er zijn twee opties om opslag in de cloud voor de voortgang van games uit te schakelen:

1. Opgeslagen games uit de cloud verplaatsen en opslag in de cloud uitschakelen
  2. Eerst moet u de opgeslagen games uit de cloud verplaatsen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor de stappen om content naar een ander opslagapparaat te verplaatsen (bijvoorbeeld van opslag in de cloud naar harddisk).

Wanneer u hiermee klaar bent, kunt u opslag in de cloud uitschakelen. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox 360 Dashboard naar Settings en selecteer System.
    2. Selecteer Storage.
    3. Markeer Cloud Saved Games en druk op Y.
    4. Selecteer Disable Cloud Saved Games.
  3. Opgeslagen games in de cloud behouden en opslag in de cloud uitschakelen
  4. U kunt opslag in de cloud uitschakelen voor een enkele console en uw opgeslagen games in de cloud behouden voor gebruik op een andere console. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer System.
    2. Selecteer Storage en selecteer het primaire opslagapparaat.
    3. Selecteer System Items en selecteer vervolgens Cloud Storage Console Copy.
    4. Selecteer Delete.

Opmerking U wordt gevraagd te bevestigen dat u wilt dat uw opgeslagen games in de cloud blijven behouden en dat toekomstige updates voor uw opgeslagen games niet worden gesynchroniseerd met deze console.