Je Xbox 360-console verbinden met Xbox Live via een Mac-computer in plaats van een router

Overzicht

Als je de console met Xbox Live wilt verbinden maar je geen router hebt, kun je de console met een Mac verbinden en de internetverbinding van de Mac delen.

Opmerking Als je een bekabelde of een draadloze router hebt, lees je Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox 360.

Op deze pagina

Mac OS X Snow Leopard: je internetverbinding delen

Als je Mac een internetverbinding heeft en voorzien is van een AirPort-kaart en een Ethernet-poort, kun je de internetverbinding van de Mac met de Xbox 360-console delen. In dit artikel wordt beschreven hoe je je Mac in plaats van een router kunt gebruiken om via je Xbox 360-console verbinding te maken met Xbox Live.

Stap 1 – Sluit een netwerkkabel aan en schakel internet delen in

1. Steek een uiteinde van een netwerkkabel in de achterkant van de Xbox 360-console.
  2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een Ethernet-poort op de Mac.
  3. Kies Apple, klik op System Preferences en klik op Sharing op de Mac.
  4. Selecteer Internet Sharing.
  5. Selecteer in de lijst Share your connection from de optie AirPort.
  6. Selecteer in de lijst To computers using de optie Ethernet Adaptor (en2).
Het keuzevakje 'Internet Sharing' is geselecteerd op het scherm Sharing in Mac OS X.

Stap 2 – Haal het DNS-serveradres van je Mac op

De volgende stap is het DNS-serveradres van je Mac ophalen. Dat doe je als volgt:

1. Kies Apple, klik op System Preferences en klik op Network op de Mac.
  2. Selecteer Wi-Fi.
  3. Klik op DNS en noteer de lijst met cijfers die onder "DNS servers" staan.
Op het tabblad DNS op het scherm Network in Mac OS X staan de IP-adressen van verbonden DNS-servers.
  1. Klik op OK.
  2. Selecteer Ethernet.
  3. Klik op TCP/IP en stel Configure IPv4 in op Off.
  4. Klik op Apply.
Op het scherm Network in Max OS X staat de verbindingsstatus van je computer. Links staat een lijst met verbindingstypen, zoals Ethernet, WiFi en FireWire. Onderaan staan de knoppen Apply, Revert en Assist me.

Stap 3 – Stel de netwerkinstellingen op de Xbox 360-console in

De laatste stap bestaat eruit de netwerkinstellingen op je Xbox 360-console te configureren:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network.
  4. Selecteer Configure Network.
  5. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie IP Settings.
  6. Selecteer Manual en vervolgens IP Address.
  7. Voer 192.168.2.2 in en selecteer Done.
  8. Selecteer Subnet Mask, voer 255.255.255.0 in en selecteer Done.
  9. Selecteer Gateway, voer 192.168.2.1 in en selecteer Done.
  10. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie DNS Settings.
  11. Selecteer Manual.
  12. Selecteer Primary DNS Server.
  13. Voer de getallen in die je in stap 2: Haal het DNS-serveradres op (het vorige deel) hebt genoteerd en selecteer Done.
  14. Selecteer nogmaals Done.
  15. Druk op B op de controller en selecteer Test Xbox Live Connection.

De console deelt nu de internetverbinding die je Mac gebruikt. Je Xbox 360-console kan deze gedeelde verbinding gebruiken om verbinding te maken met Xbox Live.

Als je meer hulp nodig hebt, kun je een bericht plaatsen in de Xbox-forums. Onze forums bevatten informatieve onderwerpen en contactmogelijkheden met ervaren gamers die je graag helpen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Xbox 360-console verbinden met Xbox Live via een Mac-computer in plaats van een router" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?