Xbox 360-netwerkpoorten en routerconfiguraties voor Xbox Live

Port Forwarding - overzicht

Als je een firewall of netwerkhardware hebt, zoals een router, moet je misschien de configuratie wijzigen, zodat je pc of Xbox 360-console kan communiceren met Xbox Live. Dit wordt soms het 'openen van poorten' of 'port forwarding' genoemd.

Voor Xbox Live moeten de volgende poorten geopend zijn:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)

Opmerking Als je niet kunt chatten via Video Kinect, moet je wellicht poort 1863 (UDP en TCP) openen.

Als je via je werkplek of school op een netwerk bent aangesloten, vraag je de netwerkbeheerder de bovenstaande poorten te openen voor Xbox Live.

Als een NAT-waarschuwing wordt weergegeven wanneer je verbinding maakt met Xbox Live, lees je de pagina Oplossing voor NAT-fouten met Xbox 360.

Port forwarding instellen voor Xbox 360

Informatie over het openen van poorten in je router kun je ook vinden op de website Port Forward. Ga naar de pagina Port Forwarding Guides for Xbox Live 360 van de site en zoek instructies voor je router.

Als je router niet op de Port Forward-website wordt vermeld, neem dan contact op met je internetprovider of de fabrikant van de router voor hulp bij het openen van netwerkpoorten.

Opmerking De website Port Forward is alleen beschikbaar in het Engels. Als je de website wilt vertalen, kopieer en plak de URL (www.portforward.com) dan in een vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Routers configureren voor Xbox 360

Ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe je compatibele netwerkhardware kunt configureren.

Opmerking De forums zijn alleen in het Engels beschikbaar. Als je de berichten in de forums wilt vertalen, kopieer en plak de URL's dan in een vertaalprogramma als Bing Translator.

Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door jouw gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende externe bedrijf worden geboden.

Microsoft verstrekt contactgegevens van andere fabrikanten om je te helpen technische ondersteuning te vinden. Deze contactgegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft staat niet in voor de juistheid van de contactgegevens van andere fabrikanten.

Xbox-forums

Daarnaast kun je onze Xbox-forums bezoeken op Xbox.com. Onze forums bieden antwoord op veelgestelde vragen, evenals contactmogelijkheden met ervaren gamers die je graag helpen.

Opmerking De forums zijn alleen in het Engels beschikbaar. Als je de berichten in de forums wilt vertalen, kopieer en plak de URL's dan in een vertaalprogramma als Bing Translator.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Xbox 360-netwerkpoorten en routerconfiguraties voor Xbox Live " waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?