Een nieuwe Xbox-update ophalen

Zie deze tips en stappen voor bijwerken

De Xbox 360-consolesoftware wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies. Als u een van de volgende problemen ondervindt, wordt het probleem mogelijk opgelost als u de consolesoftware bijwerkt:

• Dashboardthema's worden niet weergegeven.
  • Avatars ontbreken.
  • De Kinect-sensor werkt niet (het lampje van de sensor knippert groen of rood).

Opmerking De versie van de consolesoftware die hier beschikbaar is, dateert van 04/01/2014.

Consolesoftware bijwerken

Installeren vanaf Xbox Live

De eenvoudigste manier om de consolesoftware bij te werken, is verbinding te maken met Xbox Live. U hebt alleen een internetverbinding nodig om uw console bij te werken via Xbox Live.

Verbind de Xbox 360-console met internet. Meer informatie hierover vindt u bij Draadloze verbinding of Bedrade verbinding.

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
picture
  1. Selecteer Yes als u wordt gevraagd de consolesoftware bij te werken.

Als u een verbindingsfout krijgt, probeert u de Oplossing voor verbinding maken met Xbox Live.

Is installatie van de console-update niet gelukt?

Installeren vanaf een gameschijf

Als u al een tijdje geen verbinding meer hebt gemaakt met Xbox Live, moet uw consolesoftware mogelijk worden bijgewerkt. Indien een gameschijf een nieuwere versie van de consolesoftware bevat dan de software die u op dat moment gebruikt, wordt u gevraagd om de update te installeren wanneer u de game start.

Opmerking Als u ervoor kiest om de consolesoftware niet bij te werken, wordt u de volgende keer dat u de game start, gevraagd om de software bij te werken. Bij sommige Kinect-games is een update van de consolesoftware vereist voor een goede werking.

Kopiëren naar een USB-flashstation

Als u met de Xbox 360-console geen verbinding met internet kunt krijgen, kunt u de console-update van de computer naar een USB-flashstation kopiëren en de kopie op de console installeren.

Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
  2. Download het updatebestand.
  3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update .zip op de computer op te slaan.
  4. Pak het bestand uit. Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het flashstation.
  6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
  7. Sluit het flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
  8. Start de console opnieuw.
  9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.

Branden op een cd of dvd

U kunt de software van de Xbox 360-console bijwerken door de update vanaf Xbox.com naar de computer te downloaden, de update op een cd of dvd te branden en vervolgens op de console te installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
  2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update .zip op de computer op te slaan.
  3. Pak het bestand uit. Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
    • Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
    • Als u met een oudere versie van Windows werkt, hebt u een speciaal programma nodig (bijvoorbeeld WinZip) om het bestand uit te pakken.
  4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
  5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van de cd of dvd en geef op dat u de bestanden naar de cd wilt schrijven (branden).
  6. Wanneer de bestanden op schijf zijn gebrand, haalt u de schijf uit de computer en plaatst u de schijf in het schijfstation van de Xbox 360-console.
  7. Start de console opnieuw.
  8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.

Veelgestelde vragen

Wat kost de update?
Niets. Deze is gratis.

Hoe weet ik of mijn consolesoftware is bijgewerkt?
Als uw console is verbonden met Xbox Live, hebt u de nieuwste consolesoftware. Wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, wordt u automatisch gevraagd om de software bij te werken indien er een update beschikbaar is.

Moet ik de update installeren?
Nee. Als u echter wilt gamen of communiceren op Xbox Live, hebt u wel de meest recente consolesoftware nodig. Voor nieuwe games is de update misschien ook nodig.

Kinect-games werken wellicht niet goed als uw consolesoftware niet actueel is.

Kan ik teruggaan naar de oude softwareversie als ik van gedachten verander?
Nee. Als de update eenmaal is uitgevoerd, is dat permanent.

Ik kan geen verbinding maken met Xbox Live. Wat moet ik doen?
Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, probeert u onze Oplossing voor verbinding maken met Xbox Live.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.