Fout 0x8000FFFF treedt op nadat u een game hebt gestart of hebt deelgenomen aan een party op Xbox One of u hebt aangemeld bij Xbox Live op Xbox 360

Xbox One:

U krijgt het volgende foutbericht te zien nadat u een game hebt gestart of hebt deelgenomen aan een partychat op uw Xbox One:

We were unable to get your last saved data or we weren't able to get your messages. Please try again later

Status code: 0x8000FFFF

Xbox 360:

U krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien nadat u zich hebt aangemeld bij Xbox Live op uw Xbox 360:

Can't retrieve information from Xbox Live.

Status code: 8000FFFF

Dit kan het volgende betekenen:

• Sommige Xbox Live-functies zijn niet beschikbaar omwille van tijdelijk systeemonderhoud of een onverwacht probleem met Xbox Live.
  • U krijgt geen toegang tot Xbox Live omwille van een probleem met de netwerkconfiguratie.

Oplossingen

Voor Xbox One

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-11-20T19:38:22.8624231+00:00

Oplossing 2: start uw console opnieuw

1. Dubbeltik op de Xbox-knop op uw controller om de gids te openen.
  2. Schuif omlaag en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Opnieuw starten en selecteer vervolgens Ja om te bevestigen.
  4. Probeer u opnieuw aan te melden wanneer uw console opnieuw is gestart.
Voor Xbox 360

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-11-20T19:38:22.8624231+00:00

Oplossing 2: vernieuw de lijst met kanalen handmatig

Volg deze stappen om de lijst met kanalen handmatig te vernieuwen:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop.
  2. Houd de Rechter-trigger ingedrukt en druk op Y om terug te gaan naar het Xbox Dashboard. Wacht even. De lijst met kanalen wordt vernieuwd.

Oplossing 3: test uw verbinding

Test de Xbox Live-verbinding op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop, ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Opmerking Als de test mislukt en u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, probeert u de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout.