Xbox Live-games op uw Windows Phone spelen

Overzicht

Op Windows Phone Store vindt u veel Xbox Live-games die u kunt downloaden en op uw telefoon spelen. Tik op Marketplace op uw telefoon (tik op Store op een Windows Phone 8) of gebruik de Zune-software op uw computer om games te zoeken en te installeren.

Uw gamerprofiel weergeven

Op uw Windows Phone kunt u uw Xbox Live-gamerprofiel, prestaties, vrienden en berichten zien, en u kunt uw avatar bewerken. Dat doet u als volgt:

1. Tik op Games op uw Windows Phone.

2. Veeg naar links totdat u uw avatar ziet en tik op uw gamertag.

3. Veeg naar links om uw prestaties, vrienden en berichten te zien.

Vrienden uitnodigen om een game met beurten te spelen

Bij games met beurten spelen gamers om beurten. Tijdens het gamen wordt gemeld wanneer het uw beurt is. Als een Xbox Live-game met beurten wordt gespeeld, kunt u andere gamers uitnodigen om op hun Windows Phone of op het web te spelen.

Vrienden uitnodigen

1. Tik op Games op uw Windows Phone.

2. Tik op de game die u wilt spelen.

3. Als de game beurtspel ondersteunt, tikt u op de optie voor multiplayer.

4. Volg de stappen om vrienden uit de contactpersonenlijst van uw telefoon uit te nodigen of voer een e-mailadres in.

Er wordt via e-mail een uitnodiging naar uw vrienden gestuurd. De uitnodiging via e-mail bevat aanwijzingen over hoe met uw game op de telefoon of het web kan worden meegedaan.

Problemen oplossen

Opmerking Als uw vraag hier niet tussen staat, kunt u verder zoeken in de forums voor Xbox Live op Windows Phone.

Waarom heb ik op mijn telefoon een andere avatar dan op mijn console?

Dit kan een van de volgende twee oorzaken hebben.

Als uw avatar niet dezelfde is als die op Xbox Live, controleert u of u op de Windows Phone bent aangemeld met de Microsoft-account die aan uw Xbox Live-gamertag is gekoppeld. Ontdek hoe u de Microsoft-account die aan uw gamertag is gekoppeld kunt wijzigen.

Als er avataritems ontbreken of als uw avatar een blauw shirt draagt, zijn er licentiebeperkingen op de content die u voor uw avatar hebt gekocht. Het blauwe shirt komt in de plaats van geblokkeerde content.

Waarom zie ik mijn nieuwe prestaties niet?

Tijdens het gamen op de Windows Phone kunt u, net als op de console, prestaties behalen. Als uw prestaties niet worden weergegeven, kan dat komen doordat er een probleem is met de mobiele of de draadloze verbinding, of doordat de Xbox Live-service tijdelijk onderbroken is. Uw Windows Phone blijft net zolang proberen uw prestaties te registreren totdat het is gelukt.

Waarom krijg ik het bericht “Attention required. Tap here” als ik een game probeer te downloaden?

Dit kan gebeuren wanneer u een grote game wilt downloaden – ongeveer 20 MB of meer – via de mobiele verbinding. Probeer de game liever via een draadloze verbinding te downloaden. Informatie over het downloaden via een draadloze verbinding.

Kan ik mijn gamertag wijzigen?

Ja. U kunt uw gamertag vanaf de console wijzigen. Informatie over het wijzigen van uw gamertag.

Ik heb problemen met een game die ik heb gedownload.

Als u problemen ondervindt bij het spelen van Xbox Live-games op de telefoon met uw vrienden, controleert u eerst de status van de Xbox Live-service. Als de Xbox Live-service niet beschikbaar is, controleert u of er een krachtige verbinding met uw mobiele of draadloze netwerk is.

Als u problemen ondervindt bij het spelen van een game, kunt u het volgende proberen:

1. Verwijder de game en installeer deze opnieuw.

2. Start de telefoon opnieuw.

Als de problemen met een game aanhouden, neemt u contact op met de leverancier van de game.

Hoe kan ik de instellingen voor Ouderlijk toezicht bekijken of wijzigen?

U kunt de instellingen voor Ouderlijk toezicht van Xbox Live niet bekijken of wijzigen vanaf de Windows Phone. Leer hoe u de instellingen voor Ouderlijk Toezicht kunt wijzigen vanaf de console.