Verbinding maken met Bluetooth op je Xbox One draadloze controller en problemen oplossen

Je Xbox draadloze controller ondersteunt mogelijk een verbinding met je apparaat via Bluetooth. Je controller heeft deze functie als de controller eruitziet als de controller onder in deze afbeelding:

Afbeelding van twee Xbox One draadloze controllers. De onderste controller, met het plastic rond de Xbox-knop op de voorzijde van de controller, is de controller die Bluetooth ondersteunt.

Op Bluetooth-controllers maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de voorzijde van de controller. Op controllers zonder Bluetooth maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de bovenkant, waar de bumpers zich bevinden.

Opmerkingen

• Voor Bluetooth is een pc vereist waarop de meest recente Windows-update wordt uitgevoerd.
  • Werk je controller bij voor de beste prestaties.
  • De Xbox draadloze controller kan via Bluetooth verbinding maken met veel pc's, tablets, laptops en VR/AR-headsets. De betrouwbaarheid is echter afhankelijk van de Bluetooth-kaart van het apparaat en de ervaringen kunnen variëren.
  • Bluetooth ondersteunt geen aangesloten apparaten, zoals headsets, chatpads of de Xbox-stereoheadsetadapter.
  • Het wordt aanbevolen niet meer dan één draadloze controller via Bluetooth te verbinden. Het is mogelijk om meer dan één controller via Bluetooth te verbinden met je apparaat, maar de prestaties kunnen dan afnemen, afhankelijk van je apparaat.

Op deze pagina

Je controller koppelen aan een Windows-apparaat

1. Zorg ervoor dat je je pc en controller hebt bijgewerkt.
  2. Druk op de Xbox-knop om de controller in te schakelen.
  3. Houd de verbindingsknop op de controller drie seconden ingedrukt.
Afbeelding van de verbindingsknop op de Xbox draadloze controller.
  1. Selecteer de Start-knop op je pc en selecteer vervolgens Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Zet Bluetooth op Aan zodat je pc Bluetooth-apparaten kan detecteren.
  3. Selecteer Bluetooth- of ander apparaat toevoegen.
  4. Selecteer Bluetooth op het scherm Een apparaat toevoegen en wacht tot de Xbox draadloze controller in de lijst met apparaten wordt weergegeven.
Afbeelding van de melding Een apparaat toevoegen bij het koppelen van een apparaat via Bluetooth.
  1. Selecteer de controller als deze wordt herkend. Als de controller is verbonden verschijnt de melding dat je apparaat klaar is voor gebruik.
Afbeelding van de melding Je apparaat is klaar voor gebruik bij het koppelen van een apparaat via Bluetooth.

Opmerking Als je je controller verbindt met je pc terwijl je de Xbox draadloze adapter voor Windows 10 gebruikt, moet je niet vergeten Alle overige apparaten te selecteren in stap 7. Ga vervolgens verder met stap 8.

Afbeelding van de optie Alle overige apparaten bij het koppelen van een apparaat via Bluetooth.

Je controller koppelen aan een Android-apparaat

Opmerking Als je je Xbox-controller gebruikt met een mobiel apparaat, kunnen de prestaties variëren, afhankelijk van het apparaat en de versie van het mobiele besturingssysteem.

1. Zorg ervoor dat je je controller hebt bijgewerkt.
  2. Druk op de Xbox-knop om de controller in te schakelen.
  3. Houd de verbindingsknop op de controller drie seconden ingedrukt.
Afbeelding van de verbindingsknop op de Xbox draadloze controller.
  1. Op je Android-apparaat, open Bluetooth door naar Apps > Instellingen > Verbindingen > Bluetooth > Inschakelen te gaan.
  2. In een venster op je telefoon wordt een lijst weergegeven met Bluetooth-apparaten in de buurt die actief zijn en kunnen worden gekoppeld. Selecteer Xbox draadloze controller in de lijst.
  3. Wanneer de controller is gekoppeld, verschijnt Verbonden onder de Xbox draadloze controller.

Raadpleeg de ondersteuningswebsite van de fabrikant van je apparaat als je problemen hebt met het koppelen van je Xbox draadloze controller aan je Android-apparaat of met het gebruik ervan.

Je controller koppelen aan een iOS-apparaat

Opmerking Als je je Xbox-controller gebruikt met een mobiel apparaat, kunnen de prestaties variëren, afhankelijk van het apparaat en de versie van het mobiele besturingssysteem.

Je Apple-apparaat koppelen via Bluetooth:

1. Op je Apple-apparaat, ga naar Instellingen > Bluetooth.
  2. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Druk op de Xbox-knop om je Xbox draadloze controller aan te zetten. Als de controller al aan een Xbox is gekoppeld, schakel je de controller uit en houd je de verbindingsknop enkele seconden ingedrukt.
Afbeelding van de verbindingsknop op de Xbox draadloze controller.
  1. Je beschikbare apparaten worden geladen. Selecteer Xbox draadloze controller.
  2. Wacht totdat de controller en het Apple-apparaat zijn gekoppeld.

Raadpleeg de ondersteuningswebsite van de fabrikant van je apparaat als je problemen hebt met het koppelen van je Xbox draadloze controller aan je Apple-apparaat of met het gebruik ervan.

Problemen met Bluetooth in Windows 10 oplossen

Mijn controller maakt geen verbinding of de verbinding wordt onverwacht verbroken wanneer ik Bluetooth gebruik

Opmerking Als het vermogen van je apparaat wordt gebruikt voor andere activiteiten, kan het tot 2 minuten duren voordat je apparaat de controller herkent en/of koppelt via Bluetooth. Als je merkt dat je apparaat je controller niet meteen herkent en/of verbindt via Bluetooth, wacht dan enkele minuten om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

Oplossing 1: de probleemoplosser voor Bluetooth op Windows 10 uitvoeren

1. Ga naar Start en typ 'Bluetooth' in de zoekbalk 'Instelling zoeken'.
  2. Selecteer Problemen met Bluetooth-apparaten detecteren en oplossen.
  3. Selecteer Volgende en voer de probleemoplosser uit.
Afbeelding van de Bluetooth-probleemoplosser in de Windows 10-instellingen.

Oplossing 2: je pc opnieuw starten

Selecteer de Windows-logotoets > Aan/uit > Opnieuw starten.

Oplossing 3: je controller opnieuw starten

1. Schakel de controller uit door de Xbox-knop 6 seconden ingedrukt te houden.
  2. Druk nogmaals op de Xbox-knop om de controller weer in te schakelen.

Oplossing 4: het apparaat opnieuw koppelen

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Selecteer de controller en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
  3. Druk op de verbindingsknop op je controller.
  4. Selecteer de controller en selecteer vervolgens Koppelen.

Ik kan niets horen via mijn stereo- of chatheadset

Als je controller via Bluetooth is verbonden, worden audio-apparaten niet ondersteund. Als je een headset wilt gebruiken, sluit je de controller rechtstreeks op je pc aan via een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows 10 of sluit je je audio-apparaat rechtstreeks op de pc aan.

De Xbox-knop op je controller knippert langzaam of knippert snel en voortdurend, en reageert niet wanneer je Bluetooth gebruikt

Oplossing 1: de probleemoplosser voor Bluetooth op Windows 10 uitvoeren

1. Ga naar Start en typ 'Bluetooth' in de zoekbalk 'Instelling zoeken'.
  2. Selecteer 'Problemen met Bluetooth-apparaten detecteren en oplossen'.
  3. Selecteer Volgende en voer de probleemoplosser uit.

Oplossing 2: je pc opnieuw starten

Selecteer de Windows-logotoets > Aan/uit > Opnieuw starten.

Oplossing 3: interferentie verwijderen

Ga dichter bij de pc staan en elimineer potentiële interferentie (zoals mobiele telefoons of andere Bluetooth-apparaten).

Oplossing 4: het apparaat opnieuw koppelen

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  2. Selecteer de controller en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
  3. Druk op de verbindingsknop op je controller.
  4. Selecteer de controller en selecteer vervolgens Koppelen.

Ik word gevraagd een wachtwoord in te voeren wanneer ik koppel via Bluetooth

Start je controller opnieuw om dit probleem op te lossen:

1. Schakel de controller uit door de Xbox-knop 6 seconden ingedrukt te houden.
  2. Druk nogmaals op de Xbox-knop om de controller weer in te schakelen.
  3. Verbind je controller met je pc via een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows 10.

Mijn invoer wordt niet herkend wanneer ik verbonden ben via Bluetooth

Oplossing 1: je controller controleren via een andere app

Controleer of de controller goed werkt met een andere app. Als dat het geval is, biedt de app die je probeert te gebruiken, waarschijnlijk geen ondersteuning voor Bluetooth. Raadpleeg de ontwikkelaar van de app om te bepalen of de app compatibel is met Bluetooth.

Oplossing 2: een USB-kabel gebruiken

Probeer de controller te gebruiken met een USB-kabel. Als de controller werkt, ligt het probleem bij je Bluetooth-verbinding.

Oplossing 3: opnieuw proberen verbinding te maken

Probeer je Xbox draadloze controller opnieuw te verbinden en vergeet niet op de verbindingsknop te drukken.

Problemen met Bluetooth op mobiele apparaten oplossen

Mijn controller maakt geen verbinding of de verbinding wordt onverwacht verbroken wanneer ik Bluetooth gebruik

Oplossing 1: je controller opnieuw starten

1. Schakel de controller uit door de Xbox-knop 6 seconden ingedrukt te houden.
  2. Druk nogmaals op de Xbox-knop om de controller weer in te schakelen.

Oplossing 2: het apparaat opnieuw koppelen

1. Ga naar Apps > Instellingen > Verbindingen > Bluetooth.
  2. Selecteer je controller en selecteer vervolgens het pictogram voor instellingen naast de naam van het apparaat.
  3. Er wordt een nieuw vak geopend. Selecteer Ontkoppelen. De koppeling van het Bluetooth-apparaat aan de Android telefoon wordt opgeheven.
  4. Druk op de verbindingsknop op je controller.
Afbeelding van de verbindingsknop op de Xbox draadloze controller.
  1. Selecteer de controller, selecteer vervolgens Koppelen.

Oplossing 3: je telefoon opnieuw starten

1. Ontgrendel het scherm van je apparaat door één keer op de knop Aan/uit te tikken.
  2. Houd de knop Aan/uit ingedrukt.
  3. Druk nogmaals op knop Aan/uit om de telefoon weer te starten.

Opmerking Als het vermogen van je telefoon wordt gebruikt voor andere activiteiten, kan het tot 2 minuten duren voordat je telefoon de controller herkent en/of koppelt via Bluetooth. Als je je controller niet meteen wordt herkend en/of verbinden, wacht dan 2 minuten om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

Ik kan niets horen via mijn stereo- of chatheadset

Als je controller via Bluetooth is verbonden, worden audio-apparaten die via de controller zijn verbonden, niet ondersteund. Als je een headset wilt gebruiken, sluit je deze rechtstreeks aan op je telefoon.

Ik heb een Xbox One draadloze controller verbonden met mijn telefoon via Bluetooth, maar veel knoppen lijken niet te werken

Als je controller onjuist lijkt te zijn gekoppeld en knoppen de acties van een andere knop uitvoeren (de rechter-bumper fungeert bijvoorbeeld als Menuknop), moet de controller waarschijnlijk worden bijgewerkt. Zie Je Xbox draadloze controller bijwerken als je je controller wilt bijwerken met behulp van een Xbox One-console of een Windows 10-pc.

Hoe schakel ik mijn controller uit wanneer deze via Bluetooth is verbonden met een telefoon?

Om de controller uit te schakelen, houd je de Xbox-knop 5-10 seconden ingedrukt tot de controller wordt uitgeschakeld.

Als ik op de Xbox-knop op mijn controller druk, verschijnt het startscherm van Android.

Als je controller niet is bijgewerkt naar de meest recente firmware, open je met de Xbox-knop van de controller het startscherm van Android in plaats van de Xbox Guide.

Oplossing 1: de firmware van de controller bijwerken

Controleer of firmware van de controller is bijgewerkt naar versie 4.8.1908 of hoger. Zie Je Xbox draadloze controller bijwerken voor informatie over het bijwerken van je controller.

Oplossing 2: de controller ontkoppelen en opnieuw koppelen aan het apparaat

1. Ga naar Apps > Instellingen > Verbindingen > Bluetooth.
  2. Selecteer je controller en selecteer vervolgens het pictogram voor instellingen naast de naam van het apparaat.
  3. Er wordt een nieuw vak geopend. Selecteer Ontkoppelen. De koppeling van het Bluetooth-apparaat aan de Android telefoon wordt opgeheven.
  4. Druk op de verbindingsknop op je controller.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Verbinding maken met Bluetooth op je Xbox One draadloze controller en problemen oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?