Problemen met de Xbox draadloze adapter voor Windows oplossen

Op deze pagina

De automatische installatie van de adapter is niet voltooid

De stuurprogramma's voor de Xbox draadloze adapter voor Windows maken deel uit van het besturingssysteem Windows 10. Daarom zou de adapter automatisch moeten worden geïnstalleerd. Als dat niet werkt, probeer dan de volgende oplossingen:

• Zorg ervoor dat uw Windows 10-apparaat is verbonden met internet.
  • Zorg dat uw Windows 10-apparaat up-to-date is. Ga hiervoor naar Windows Update op uw apparaat en controleer of er updates beschikbaar zijn.
  • Start het apparaat opnieuw op en probeer het nogmaals.
  • Controleer in Apparaatbeheer of de USB-poorten niet zijn uitgeschakeld.
  • Probeer een andere USB 2.0- of 3.0-poort.
  • Probeer de stuurprogramma's opnieuw te installeren als ze slechts gedeeltelijk zijn geïnstalleerd. Daarvoor moet u de stuurprogramma's verwijderen. Volg deze stappen om deze procedure te voltooien:
    1. Ga naar Apparaatbeheer.
    2. Zoek Xbox draadloze adapter voor Windows in het deel Netwerkadapters.
    3. Klik op Xbox draadloze adapter voor Windows om het venster Eigenschappen te openen.
    4. Klik op het tabblad Stuurprogramma.
    5. Klik op de knop Verwijderen op het tabblad Stuurprogramma.
    6. Selecteer De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen in het bevestigingsvenster.
    7. Koppel de Xbox draadloze adapter voor Windows los en start uw Windows 10-apparaat opnieuw op. Sluit de adapter aan nadat het apparaat weer is opgestart.
    8. Als de Xbox draadloze adapter voor Windows nog steeds niet wordt geïnstalleerd, volgt u alle bovenstaande stappen nog één keer nauwgezet. Als dat niet werkt, moet uw adapter worden vervangen. Zie Hoe u uw Xbox draadloze adapter voor Windows kunt laten repareren.

De adapter werkte maar reageert nu niet meer

Als uw adapter was geïnstalleerd en werkte, maar niet meer reageert nadat u uw computer hebt geactiveerd vanuit de slaapstand, is de functie Activeren op draadloos mogelijk niet standaard ingeschakeld. U kunt deze functie meestal beheren via het stuurprogramma van de USB-controller.

Er zijn twee oplossingen voor dit probleem:

1. Koppel het apparaat los en sluit het weer aan terwijl uw Windows 10-apparaat is ingeschakeld.
  2. Als dat niet werkte, kunt u de eigenschappen aanpassen om Activeren op draadloos in te schakelen. Zorg dat u Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen hebt geselecteerd in het venster Eigenschappen van de Xbox draadloze adapter voor Windows. Volg hiervoor deze stappen:
    1. Ga naar Apparaatbeheer.
    2. Selecteer Draadloze adapter voor Windows in het deel Netwerkadapters.
    3. Klik op Xbox draadloze adapter voor Windows om het venster Eigenschappen te openen.
    4. Klik op het tabblad Energiebeheer.
    5. Selecteer Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen en selecteer OK.

De controller koppelt niet met de adapter

Probeer de volgende oplossingen als de instructies voor koppelen niet werken:

• Zorg dat u zich binnen het bereik van de adapter (maximaal 6 meter) en in het zicht van de controller bevindt.
  • Als u een Xbox-controller hebt, probeer uw controller dan opnieuw te koppelen met de console. Druk hiervoor op de verbindingsknop op de console en daarna op de verbindingsknop op de controller. De lampjes knipperen en blijven branden wanneer het koppelen is geslaagd. Als uw controller niet wordt gekoppeld, ligt het probleem bij de draadloze adapter voor Windows. Zie De Xbox draadloze adapter voor Windows instellen als uw controller niet koppelt met uw console.
  • Koppel de adapter los, start uw apparaat opnieuw, sluit de adapter weer aan (indien mogelijk op een andere poort) en probeer het opnieuw.

Problemen met geluid van headset via de controller

Als u problemen met geluid ervaart met uw controller die is gekoppeld met uw Xbox draadloze adapter voor Windows, probeer dan de volgende oplossingen:
  • Zorg dat u zich binnen het bereik van de adapter (maximaal 6 meter) en in het zicht van de controller bevindt.
  • Controleer of uw controller is bijgewerkt:
    • Op een Xbox One-console: Ga naar Instellingen en daarna naar Accessoires. Selecteer uw controleer en kijk of er een update beschikbaar is. Installeer de update als deze beschikbaar is. Zie Uw Xbox One-controller updaten voor meer informatie.
    • Op een Windows 10-apparaat: (beschikbaar vanaf 12 november 2015) Download de app 'Xbox Accessoires' vanuit de Microsoft Store. Dit is een afzonderlijke app die losstaat van de Xbox-app. Met de app kunt u uw controller updaten.
      Opmerkingen
      • Deze app is alleen beschikbaar in Windows 10.
      • De app is beschikbaar vóór 12 november, maar de functie om controllers te updaten zal pas beschikbaar zijn vanaf 12 november.
    • Zorg dat er geen draadloze interferentie is. Interferentie kan uw draadloze signaal verzwakken, wat de prestaties voor geluid kan beïnvloeden.

De verbinding tussen de controller en de adapter wordt vaak verbroken

Als de verbinding tussen uw controller en de Xbox draadloze adapter voor Windows vaak wordt verbroken, is dat meestal te wijten aan problemen in de omgeving, zoals geen goed zicht (tussen de controller en de adapter) of veel interferentie, bijvoorbeeld van metalen voorwerpen. Probeer deze suggesties om de verbinding tussen uw controller en adapter te verbeteren:

• Zorg dat u zich binnen het optimale bereik van de adapter bevindt (maximaal 6 meter).
  • Gebruik de USB-extender om de adapter dichter bij uw controller te plaatsen.
  • Zorg voor een goede zichtlijn tussen de adapter en de controller. Gebruik zo nodig de USB-extender. Deze twee apparaten kunnen alleen goed communiceren als ze er zo min mogelijk belemmeringen zijn.
  • Verplaats de adapter uit de buurt van metaal en plaats deze niet direct op een metalen oppervlak.

Andere problemen met controllers

Zie Xbox One draadloze controller werkt niet goed als uw probleem met de controller niet in de bovenstaande lijst staat.