Lees je hoe je kunt aanmelden bij de Xbox Console Companion-app in Windows 10

Aanmelden bij de Xbox Console Companion-app gaat snel en eenvoudig, maar als Xbox nieuw is voor je of als je meerdere Microsoft-accounts hebt, hebben we een nuttige en eenvoudige ervaring voor je ontworpen.

De Xbox Console Companion-app is standaard vastgemaakt aan het Startmenu van Windows 10. Selecteer de Xbox Console Companion-app de eerste keer om het aanmeldingsproces te starten. De app wordt geopend en je ziet dat over de app een kleiner vak met verschillende avatars wordt geopend. Als u bij Windows 10 bent aangemeld met een Microsoft-account, zal uw ervaring er enigszins anders uitzien.

Op deze pagina

U bent bij Windows 10 aangemeld met een Microsoft-account

Als u bij Windows 10 bent aangemeld met uw Microsoft-account, is dat account gekoppeld aan de gebruikersaccount waarbij u bent aangemeld op de pc. Zo is het veel eenvoudiger om je aan te melden bij alle apps van Microsoft (Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, Groove Muziek, Films en tv, en nog veel meer).

Selecteer de Xbox Console Companion-app de eerste keer om het aanmeldingsproces te starten. De app wordt geopend en je ziet dat over de app een kleiner vak met verschillende avatars wordt geopend.

De Xbox Console Companion-app maakt gebruik van de Microsoft-accountgegevens die je hebt gebruikt om je aan te melden bij Windows 10 en controleert of er een gamertag aan dit account is gekoppeld.

Scenario 1: Je hebt een bestaand Xbox Live-account gekoppeld aan je Microsoft-account

Scenario 2: U ziet uw huidige Xbox Live-profiel niet

Scenario 3: U hebt geen bestaand Xbox Live-account gekoppeld aan uw Microsoft-account

Scenario 1: Je hebt een bestaand Xbox Live-account gekoppeld aan je Microsoft-account

Als er een Xbox Live-account is gekoppeld aan je Microsoft-account, zie je het scherm Welkom terug met je naam en gamerafbeelding. In de Xbox Console Companion-app verschijnt daarna het scherm Zo zie je eruit op Xbox Live.

Als jij dat bent en je die account gebruikt voor games op Xbox, selecteer je Spelen maar. Je wordt dan aangemeld en de app opent je persoonlijke Xbox-ervaring.

Scenario 2: U ziet uw huidige Xbox Live-profiel niet

Als het account op het scherm een oud account is, niet uw account is of niet het account is waarmee u momenteel games speelt, selecteer dan Meld je aan met een ander account. Het scherm accountkiezer wordt dan geopend. De accountkiezer is een nieuwe functie waarmee u makkelijk kunt wisselen tussen Microsoft-accounts, zonder dat u wachtwoorden hoeft in te voeren of uw gegevens opnieuw hoeft te verifiëren.

Volg deze stappen om een nieuw Microsoft-account toe te voegen aan de accountkiezer:

1. Selecteer Microsoft-account.
  2. De aanmeldvakken voor je Microsoft-account verschijnen. Voer hier het volgende in:
    • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Microsoft-account.
    • Het wachtwoord dat is gekoppeld aan uw Microsoft-account. Als je je wachtwoord bent vergeten, zie je onder het tekstvak een knop waarmee je dit kunt ophalen.

• Opmerking Gebruik de Oplossing voor verloren account als je het e-mailadres dat je gebruikte om je aan te melden, bent vergeten.
    • Voltooi de rest van het aanmeldingsproces om uw account te valideren. Wanneer je klaar bent, ga je terug naar het scherm Welkom terug met je naam en gamerafbeelding. In de Xbox Console Companion-app verschijnt dan het scherm Zo zie je eruit op Xbox Live, waar je Spelen maar kunt selecteren om de app te openen.
  1. Wanneer je bent aangemeld, hoef je je niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox Console Companion-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij je je afmeldt bij de Xbox Console Companion-app in het menu Instellingen van de Xbox Console Companion-app.

Scenario 3: Je hebt geen Xbox Live-account gekoppeld aan je Microsoft-account

Als er geen Xbox Live-account is gekoppeld aan de Microsoft-account die je hebt gebruikt om je aan te melden bij Windows 10, zal het systeem automatisch een nieuwe gamertag voor je genereren. Wanneer u deze accepteert, wordt er automatisch een Xbox-profiel, inclusief gamertag, toegewezen aan uw e-mailadres. De eerste 30 dagen kunt u uw gamertag gratis wijzigen. Daarna moet u hiervoor een kleine vergoeding betalen. Zie Je Xbox Live-gamertag wijzigen voor informatie over hoe je je gamertag kunt wijzigen.

Opmerking Als je het scherm Het is tijd om een alter ego voor Xbox Live te creëren (dit wordt een gamertag genoemd) te zien krijgt en je je realiseert dat je bent aangemeld met een Microsoft-account waaraan geen Xbox Live-account is gekoppeld, kun je Meld je aan met een ander account selecteren. De accountkiezer wordt dan geopend, waar u het Microsoft-account kunt toevoegen waarmee u zich aanmeldt bij Xbox Live.

U bent aangemeld bij Windows 10 met een lokaal account

Een lokaal account is iets anders dan een Microsoft-account. Gebruikers die upgraden van Windows 7 gebruiken vaak een lokaal account.

Bij de start van elke app van Microsoft, inclusief de Store, wordt u gevraagd of u zich wilt aanmelden of een Microsoft-account wilt aanmaken. Het eerste Microsoft-account dat u gebruikt om u aan te melden, wordt het standaardaccount dat uw apparaat zal gebruiken om u aan te melden bij alle Microsoft-services.

Opmerking Gebruik voor de beste ervaring maar één Microsoft-account voor alle producten en services van Microsoft. U kunt zich aan- en afmelden bij alle Microsoft-services en u kunt het standaardaccount wijzigen, maar u kunt niet twee accounts samenvoegen. Wees dus voorzichtig met het maken van nieuwe accounts.

Selecteer de Xbox Console Companion-app de eerste keer om het aanmeldingsproces te starten. De app wordt geopend en je ziet dat over de app een kleiner vak met verschillende avatars wordt geopend.

1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe zie je vakken voor aanmelding bij je Microsoft-account, waar je het volgende invoert:
    • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Microsoft-account.
    • Het wachtwoord dat is gekoppeld aan je Microsoft-account. Als je je wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.
  1. In het scherm Maak het de jouwe kunt u dit Microsoft-account toevoegen als uw primaire account. Aangezien u dit account gebruikt voor andere Microsoft-services, moet u deze optie gebruiken zodat aanmelden, instellingen en synchronisatie automatisch gebeuren voor alle andere Microsoft-services. Voltooi deze stap door uw wachtwoord opnieuw in te voeren en Volgende te selecteren.
  1. Omdat er geen Xbox Live-account was gekoppeld aan dit Microsoft-account, wordt er automatisch een nieuwe gamertag voor je gegenereerd. Maak je geen zorgen als je de door ons gemaakte gamertag niet leuk vindt, je kunt deze gamertag één keer gratis wijzigen. Zie Je Xbox Live-gamertag wijzigen voor hulp.
  1. Selecteer Spelen maar. Je wordt dan aangemeld en de app wordt met je persoonlijke Xbox-ervaring geopend.
  2. 6. Wanneer je bent aangemeld, hoef je je niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox Console Companion-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij je je afmeldt bij de Xbox Console Companion-app in het menu Instellingen van de Xbox Console Companion-app.

Scenario 2: Je hebt een Microsoft-account dat je gebruikt voor je Xbox Live-account, maar je gebruikt nog geen enkele andere Microsoft-services

1. Selecteer in het scherm Kies een account de optie Microsoft-account.
  1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe zie je vakken voor aanmelding bij je Microsoft-account, waar je het volgende invoert:
    • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan het Microsoft-account waarmee je je Xbox Live-account hebt gemaakt.
    • Het wachtwoord dat is gekoppeld aan je Microsoft-account. Als je je wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.
      Opmerking Gebruik de Oplossing voor verloren account als je het e-mailadres dat je gebruikte om je aan te melden, bent vergeten.
  1. In het scherm Maak het de jouwe kunt u dit Microsoft-account toevoegen als uw primaire account. Als u deze optie kiest, gebeuren aanmelden, instellingen en synchronisatie automatisch voor alle andere Microsoft-services. Voltooi deze stap door uw wachtwoord opnieuw in te voeren en Volgende te selecteren.
  1. Selecteer Spelen maar. Je wordt dan aangemeld en de app wordt met je persoonlijke Xbox-ervaring geopend.
  1. 5. Wanneer je bent aangemeld, hoef je je niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox Console Companion-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij je je afmeldt bij de Xbox Console Companion-app in het menu Instellingen van de Xbox Console Companion-app.

Scenario 3: Je hebt een Microsoft-account dat je gebruikt voor je Xbox Live-account, maar je hebt ook nog een ander Microsoft-account dat je gebruikt voor andere Microsoft-services

1. Selecteer in het scherm Kies een account de optie Microsoft-account.
  1. Op het scherm Voeg je Microsoft-account toe zie je vakken voor aanmelding bij je Microsoft-account, waar je het volgende invoert:
    • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan het Microsoft-account waarmee je je Xbox Live-account hebt gemaakt.
    • Het wachtwoord dat is gekoppeld aan je Microsoft-account. Als je je wachtwoord vergeten bent, is er een knop om het op te halen, net onder het tekstvak.
      Opmerking Gebruik de Oplossing voor verloren account als je het e-mailadres dat je gebruikte om je aan te melden, bent vergeten.
  1. In het scherm Maak het de jouwe kun je dit Microsoft-account toevoegen als je primaire account. Selecteer Ik wil mijn Microsoft-account later koppelen zodat deze Microsoft-account niet je primaire account wordt.
  1. Selecteer Spelen maar. Je wordt dan aangemeld en de app wordt geopend met je persoonlijke Xbox-ervaring.
  2. 5. Wanneer je bent aangemeld, hoef je je niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox Console Companion-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij je je afmeldt bij de Xbox Console Companion-app in het menu Instellingen van de Xbox Console Companion-app.

Scenario 4: Je hebt nog geen Microsoft-account, maar je wilt gebruikmaken van de Microsoft-services die worden aangeboden via Windows 10

1. Selecteer in het scherm Kies een account de optie Microsoft-account.
  1. In het scherm Voeg uw Microsoft-account toe slaat u de vakken voor aanmelding bij uw Microsoft-account over en selecteert u Maken. Vul de velden in om uw nieuwe Microsoft-account aan te maken.
  1. In het scherm Maak het de jouwe kunt u dit Microsoft-account toevoegen als uw primaire account. Gebruik deze optie zodat aanmelden, instellingen en synchronisatie automatisch gebeurt voor alle andere Microsoft-services. Voltooi deze stap door uw wachtwoord opnieuw in te voeren en Volgende te selecteren.
  1. Er wordt automatisch een nieuwe gamertag voor u gegenereerd. Een Xbox-profiel, inclusief gamertag, wordt automatisch gekoppeld aan uw e-mailadres. De eerste 30 dagen kunt u uw gamertag gratis wijzigen. Daarna moet u hiervoor een kleine vergoeding betalen. Zie Uw Xbox Live-gamertag wijzigen voor informatie over hoe u uw gamertag kunt wijzigen.
  1. Selecteer Spelen maar. Je wordt dan aangemeld en de app wordt geopend met je persoonlijke Xbox-ervaring.
  2. 6. Wanneer je bent aangemeld, hoef je je niet meer opnieuw aan te melden bij de Xbox Console Companion-app, Xbox-games of de avatar-app, tenzij je je afmeldt bij de Xbox Console Companion-app in het menu Instellingen van de Xbox Console Companion-app.

Veelgestelde vragen over aanmelden bij de Xbox Console Companion-app

Hoe kan ik me aanmelden met een andere gamertag? Wat als ik me wil aanmelden bij de Xbox Console Companion-app of een game met een ander Xbox-account dan het account dat ik oorspronkelijk heb gebruikt om me aan te melden?

• Je kunt je op elk moment afmelden bij een game of de Xbox Console Companion-app en daarna weer aanmelden met een andere gamertag.
  • Elke keer dat je je aanmeldt met een ander Xbox-account, wordt het nieuwe account opgeslagen in de accountkiezer, zodat je in de toekomst alleen nog maar het account in de lijst hoeft te selecteren om je snel weer aan te melden.
  • Je aanmelding wordt overgedragen naar alle Xbox-apps. Als je je dus met een nieuw account aanmeldt bij een game of de Xbox-app, wordt dat account ook aangemeld bij alle andere Xbox-apps totdat je je afmeldt en weer aanmeldt met een ander account.

Ga naar het scherm Instellingen in de Xbox Console Companion-app om je af te melden. Selecteer boven in het tabblad Algemeen de optie Afmelden.

Selecteer Aanmelden om je opnieuw aan te melden en selecteer Meld je aan met een ander Microsoft-account op het scherm Zo zie je eruit op Xbox Live.

Selecteer een eerder ingevoerd account in de accountkiezer of selecteer Microsoft-account als u zich wilt aanmelden als een nieuwe gebruiker. Het account van de nieuwe gebruiker wordt toegevoegd aan de accountkiezer, zodat u het later kunt gebruiken.

Waarom krijg ik een fout te zien wanneer ik me aanmeld?

Als er een fout wordt weergegeven of als je je niet kunt aanmelden, zijn er enkele veelvoorkomende problemen die daar de oorzaak van kunnen zijn:

1. Controleer dat je verbonden bent met een netwerk en dat je internettoegang hebt. Ga naar Bing.com in de browser van je pc om je verbinding te testen.
  2. Kijk of er een onderbreking van de Xbox Live-service is op Xbox Live-status.
  3. Meld je aan bij Xbox.com en controleer of er niets mis is met je account.
  4. Controleer de klok van je pc. De klok moet overeenkomen met de Xbox Live-servers om de aanmelding te voltooien. Uw datum- en tijdinstellingen voor Tijd automatisch instellen moeten zijn ingesteld op Aan.
  5. Probeer als laatste stap het Microsoft-account te verwijderen. Ga daarvoor naar Instellingen, selecteer Accounts en selecteer vervolgens Verwijderen naast het account. Voeg het account daarna weer toe vanuit de accountkiezer wanneer u zich aanmeldt bij de Xbox Console Companion-app.

Alleen voor de Verenigde Staten: Waarom word ik gevraagd 50 cent te betalen om een kinderaccount aan te maken?

Dit is het beleid voor Microsoft-accounts voor de aanmaak van alle kinderaccounts in de Verenigde Staten. Het beleid schrijft voor dat een account voor volwassenen wordt ingesteld door een ouder en dat de ouder 50 cent betaalt met een geverifieerde creditcard als bewijs dat de account een account van een volwassene is. Dit beleid strookt met de Amerikaanse Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Zie Veelgestelde vragen over kosten door Microsoft voor aanmaak van een kinderaccount voor meer informatie.

Ik heb de game gekocht als Account X maar wil spelen als Account Y. Kan dat?

Ja. Kies in de game Account wisselen (op het startscherm of waar het profiel staat). Als de game geen knop Account wisselen heeft, selecteer je in de Xbox Console Companion-app Instellingen en vervolgens Afmelden. Meld je vervolgens weer aan met het account dat je wilt gebruiken en start de game opnieuw.

U kunt zich aanmelden met elk Xbox-profiel, maar denk eraan dat het account wordt gebruikt voor alle Xbox-games totdat u weer van account wisselt.

Ik krijg het foutbericht 'You are already signed in to this game on another device'. Wat betekent dat?

Sommige games kunt u maar op één apparaat tegelijk spelen met hetzelfde Xbox-account.

Op het foutscherm heb je de keuze om je af te melden bij het account op het andere apparaat en te spelen op het apparaat dat je wilt gebruiken, of je kunt wisselen naar een ander Xbox-account.

Opmerking Je kunt bij de Xbox Console Companion-app zijn aangemeld op zo veel apparaten als je maar wilt, maar om moeilijkheden met je opgeslagen games en achievements te voorkomen, kun je je maar op één plaats tegelijk aanmelden bij een Xbox Live-game.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Lees je hoe je kunt aanmelden bij de Xbox Console Companion-app in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?