Andere gamers dempen of blokkeren in de Xbox Console Companion-app in Windows 10

Je kunt bepalen hoe mensen met je communiceren terwijl je de Xbox Console Companion-app gebruikt in Windows 10. Als je specifieke gamers niet wilt horen of niet door hen wilt worden gecontacteerd, kun je ze dempen of hun berichten aan jou blokkeren.

Opmerking Als je denkt dat de gamer de Microsoft-servicesovereenkomst of Gedragscode heeft geschonden, kun je ook een klacht indienen.

Een ander gamer dempen in de Xbox Console Companion-app in Windows 10

Als een andere gamer zich grof of ongepast gedraagt in-game of in chat of spraakcommunicatie, kun je die gamer dempen. Dat voorkomt dat die gamer in-game tegen je praat. Dat doe je als volgt:

1. Ga naar Vrienden en clubs. Als de gamer geen vriend is, selecteer je Volgers of Recente spelers in de vervolgkeuzelijst om de relevante lijst te openen. Je kunt een gamer ook zoeken door zijn/haar gamertag in te voeren in de zoekbalk.
  2. Selecteer de gamertag voor de gamer die je wilt dempen.
  3. Selecteer Meer en vervolgens Dempen bij chatten.

Om het dempen van een gamer op te heffen, selecteer je de gamertag voor de gamer voor wie je het dempen wilt opheffen. Selecteer vervolgens Meer en Dempen opheffen.

Een ander gamer blokkeren in de Xbox Console Companion-app in Windows 10

Als je een andere gamer blokkeert, ontvang je geen berichten, game-uitnodigingen of party-uitnodigingen van die gamer meer. De gamer kan je online activiteit ook niet meer zien en wordt indien van toepassing verwijderd uit je vriendenlijst. Een ander gamer blokkeren in de Xbox Console Companion-app in Windows 10:

1. Ga naar Vrienden en clubs. Als de gamer geen vriend is, selecteer je Volgers of Recente spelers in de vervolgkeuzelijst om de relevante lijst te openen. Je kunt een gamer ook zoeken door zijn/haar gamertag in te voeren in de zoekbalk.
  2. Selecteer de gamertag van de gamer die je wilt blokkeren.
  3. Selecteer Meeren selecteer Blokkeren.
  4. Selecteer OK om te bevestigen.

Als je de blokkering van een gamer wilt opheffen, selecteer je de gamertag van die gamer. Selecteer vervolgens Meer en Deblokkeren, of houd de muisknop ingedrukt op het gesprek of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Deblokkeren. Je kunt een gamer ook deblokkeren door een bericht of een vriendverzoek te sturen.

Berichten van een andere gamer blokkeren in de Xbox Console Companion-app in Windows 10

Je kunt een gamer ook blokkeren nadat je een aanstootgevend of ongepast bericht hebt gekregen. Je blokkeert een gamer als volgt vanaf het tabblad Berichten:

1. Selecteer het pictogram Berichten.
  2. Klik met de rechtermuisknop of, als je een apparaat met touchscreen gebruikt, houd het gesprek met de gamer die je wilt blokkeren ingedrukt.
  3. Ga naar het bericht van de gamer en druk op de Menuknop op je controller.
  4. Selecteer Blokkeren.
  5. Selecteer OK om te bevestigen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Andere gamers dempen of blokkeren in de Xbox Console Companion-app in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?