De Xbox Game Bar aanpassen in Windows 10

Let op De inhoud van dit artikel is gebaseerd op de meest recente versie van Windows 10. Download de meest recente versie.

Hier zijn enkele tips over hoe je de Xbox Game Bar aanpast en naadloos schakelt tussen je game en favoriete gamingactiviteiten.

Video: Xbox Game Bar aanpassen

Bekijk de video Xbox Game Bar aanpassen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Op deze pagina

Favorieten toevoegen

1. Druk op de Windows-logotoets + G om de Game Bar te openen en selecteer vervolgens menu Overlay.
  2. Kies in de lijst Overlays een Favoriet (het sterpictogram) of meerdere favorieten.

Uw favorieten worden weergegeven op de Home-balk voor snellere toegang.

Overlays verplaatsen, het formaat ervan wijzigen en ze vastmaken

Maak een gamingindeling die helemaal van u is. Als u een overlay wilt verplaatsen, klikt u erop en sleept u deze naar de gewenste positie op het scherm. Als u het formaat van een overlay wilt wijzigen, klikt u op de onderste rand en sleept u omhoog of omlaag.

Wanneer u een overlay vastmaakt, wordt die overlay altijd op uw scherm weergegeven, over een game of app, zelfs wanneer de gamebalk wordt afgesloten. Ga als volgt te werk om een overlay vast te maken:

1. Druk op de Windows-logotoets + G om Game Bar te openen.
  2. Selecteer menu Overlay en kies vervolgens een overlay.
  3. Selecteer het pictogram Vastmaken in de rechterbovenhoek van de overlay. (Selecteer het pictogram opnieuw om de overlay los te maken.)

Toetsenbordsneltoetsen

De sneltoetsen voor de gamebalk zijn:

• Windows-logotoets + G: gamebalk openen
  • Windows-logotoets + Alt + PrintScreen: een schermopname van uw game maken
  • Windows-logotoets + Alt + G: de laatste momenten van uw gameplay opnemen (u kunt de duur van de opname wijzigen in Windows-instellingen > Gaming > Opnamen)
  • Windows-logotoets + Alt + R: opname starten of stoppen
  • Windows-logotoets + Alt + M: opname met microfoon starten of stoppen

Als je aangepaste sneltoetsen wilt maken, druk je op Windows-logotoets + G om de Game Bar te openen. Selecteer vervolgens Instellingen > Sneltoetsen, voer je sneltoetsen in en druk op Opslaan.

Voorkeuren aanpassen in instellingen

Als u de instellingen van uw gamebalk wilt openen, drukt u op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen. Selecteer vervolgens Instellingen. Enkele voorbeelden van de voorkeuren die u kunt aanpassen:

• Account - Log in met je Microsoft-account om de voordelen van Xbox Social en andere coole gamingfuncties te krijgen. Voeg accounts toe om schermopnamen te delen (Twitter) en luister naar muziek terwijl je speelt (Spotify).
  • Personalisatie - pas het uiterlijk van de gamebalk aan.
  • Meldingen - kies welke pop-upmeldingen u wilt ontvangen.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox Game Bar aanpassen in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?