Gameclips bewerken en delen met Game DVR in de Xbox-app op Windows 10

Video’s en schermopnamen van je gameplay maken met Game DVR, en vervolgens je beste momenten met vrienden delen.

Op deze pagina

Je gameclips bewerken

Je perfecte gamemontage maak je door je clips van de Xbox One en je pc in je favoriete video-editor te bewerken.

Als je alleen maar het begin of einde van een clip wilt bijknippen om de aandacht op het beste moment te richten, gebruik je de tool voor Knippen in de Xbox-app.

Deel vervolgens je bewerkte clips op je favoriete sociale media, bijvoorbeeld op Xbox Live via de Xbox-app.

Een gameclip bijknippen

1. Open de Xbox-app en selecteer Game DVR.
    Opmerking Het bewerken in de Xbox-app is op dit moment beperkt tot Knippen, maar dit is perfect om aan de voorkant en de achterkant iets weg te halen om op één moment te kunnen focussen.
  2. Selecteer de clip die je wilt bewerken. Je kunt kiezen uit Op deze pc en clips die je hebt Gedeeld op Xbox One.
  3. Als je een clip uit Gedeeld kiest die je nog niet hebt gedownload, selecteer je Downloaden.
  4. Selecteer Knippen om te clip in te korten.
  1. Verplaats de linkerbalk om iets van het begin van de opname af te knippen en de rechterbalk om iets van het einde af te knippen.
  2. Selecteer Kopie opslaan als je klaar bent.

Tags toevoegen en de naam van een clip wijzigen

Gameclips krijgen oorspronkelijk de naam van de gametitel, de datum en de tijd zodat je deze snel kunt vinden, maar je kunt de naam wijzigen voordat je een clip met de rest van de wereld deelt.

Selecteer de clip die je een andere naam wilt geven en selecteer Naam wijzigen. Typ de gewenste naam en druk op Enter. Denk eraan dat elke video die je deelt, onderworpen is aan de Gebruiksvoorwaarden van Xbox Live, blijf dus steeds vriendelijk.

Gameclips en schermopnamen op Xbox Live en elders delen

Gameclips (korter dan 30 minuten) en schermopnamen van populaire pc-games en andere games uit de Microsoft Store kunnen op Xbox Live worden gedeeld. Ze worden niet automatisch geüpload van Windows 10.

1. Selecteer Game DVR in de Xbox-app.
  2. Selecteer Op deze pc.
  3. Selecteer de gameclip of de schermopname die je wilt delen.
  4. Selecteer Delen.

Opmerking Xbox controleert geüploade content op schendingen van de Gedragscode van Xbox Live. Het kan even duren voordat je clip of schermopname zichtbaar is voor anderen.

Als je je schermopnamen op andere sociale netwerken of via e-mail wilt delen, vind je de bestanden in de map Opnames, dat zich standaard in uw map Video’s bevindt. Selecteer in de Xbox-app Map openen onder de clip die je wilt delen, waarna Verkenner wordt geopend op de plek waar de video is opgeslagen. Gebruik de website of app voor het sociale medianetwerk om de clip of de schermopname te delen.

Wie kan mijn clips zien?

Gameclips die zijn geüpload naar je Activiteitsfeed op Xbox Live zijn zichtbaar voor gebruikers op Xbox Live volgens je instellingen voor privacy en online veiligheid. Wijzigingen aanbrengen:

1. Open je instellingen voor Privacy en online veiligheid.
  2. Selecteer het tabblad Privacy.
  3. Naast Gameclips bekijken (alleen Xbox One), selecteer je met wie je clips wilt delen. Je kunt kiezen voor Iedereen of alleen je Vrienden of je kunt ervoor kiezen om deze functie volledig te Blokkeren, zodat niemand je gameclips kan zien.