Serververbinding Xbox-app in Windows 10 is geblokkeerd

Als je je vrienden online niet kunt horen of als je niet kunt deelnemen aan een Xbox Live-multiplayergame of deze niet kunt hosten, ga dan naar Instellingen > Netwerk in de Xbox-app en controleer de Serververbinding.

Als daar Geblokkeerd staat, kon je pc geen Teredo IPsec-verbinding met de QoS-server (Quality of Service) tot stand brengen. Als je ook Teredo kan niet kwalificeren ziet naast NAT-type, ga dan eerst naar de Pagina voor probleemoplossing met Teredo om dat probleem op te lossen. Controleer vervolgens of de Serververbinding niet meer Geblokkeerd is.

Wellicht kan er geen Teredo IPsec-verbinding met de QoS-server tot stand worden gebracht wanneer Windows Firewall is uitgeschakeld, wanneer beveiligingssoftware de configuratie van Windows Firewall heeft aangepast of wanneer de vereiste Windows-services zijn uitgeschakeld of stopgezet. Wanneer je pc geen Teredo IPsec-verbinding tot stand kan brengen, kun je de service voor Xbox Live-partychat niet gebruiken en kun je niet meedoen aan multiplayergames op Xbox Live.

Opmerking Teredo IPsec-verbinding is alleen nodig voor de functies Xbox Live-partychat en -multiplayer. Als je game de Xbox Live-service niet gebruikt, raadpleeg dan de site met ondersteuning voor die game voor hulp over problemen met chatten en multiplayer.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde. Ga pas naar de volgende oplossing als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossing.

Oplossing 1: controleer of je een internetverbinding hebt

1. Start de Xbox-app op je pc.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk.
  3. Controleer of Internetverbinding onder Netwerkstatus Verbonden is.

Als je geen internetverbinding hebt, moet je dat probleem oplossen met eventuele aanvullende probleemoplossing.

Oplossing 2: zorg dat Windows Firewall is ingeschakeld en dat het standaardbeleid actief is

Windows Firewall is vereist om een Teredo IPsec-verbinding tot stand te brengen. Zelfs als je aanvullende beveiligingssoftware en firewalls gebruikt, gebruiken de meeste van deze programma's Windows Firewall als basis. Als je Windows Firewall om enige reden is uitgeschakeld, moet je deze inschakelen om Xbox Live-partychat te gebruiken en multiplayergames te spelen.

Zo kun je zien of Windows Firewall is ingeschakeld:

1. Voer Windows Firewall in het zoekvak op je werkbalk in (Cortana).
  2. Selecteer Windows Firewall in de zoekresultaten.
  3. Selecteer links in het venster Windows Firewall in- of uitschakelen.
  4. Als Windows Firewall uitschakelen is geselecteerd voor je netwerktype (openbaar, privé of domein), selecteer je Windows Firewall inschakelen en vervolgens OK.

Start desgevraagd je pc opnieuw op.

Zo kun je zien of het standaardbeleid van Windows Firewall is ingeschakeld:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh advfirewall show currentprofile

Als je het volgende resultaat te zien krijgt, is het standaardbeleid actief:

Firewall Policy     BlockInbound,AllowOutbound

3. Als Inbound Policy is ingesteld op AllowInbound, zal Teredo geen IPsec-verbinding tot stand kunnen brengen met andere pc's of Xbox One-consoles. Voer de volgende opdracht in via de Admin-opdrachtregel om het firewallbeleid te resetten naar het standaardbeleid:

netsh advfirewall set currentprofile firewallpolicy blockinbound,allowoutbound

Oplossing 3: controleer of je een van de volgende beveiligingssoftwareprogramma's gebruikt

In sommige gevallen is vastgesteld dat de onderstaande softwarebeveiligingsprogramma's de mogelijkheid van een pc om Teredo IPsec-verbindingen tot stand te brengen hinderen. Als één van deze beveiligingsprogramma's op je pc staat, zorg dan dat de software is bijgewerkt tot de recentste versie of zie de ondersteunende documentatie van het programma om te bepalen hoe je Teredo IPsec-verbinding kunt inschakelen bij deze software.

Oplossing 4: controleer of de standaardwaarden voor Windows-services die vereist zijn voor Xbox Live-partychat en -multiplayergames zijn gewijzigd

Vier belangrijke services zijn vereist om Xbox Live-partychat en -multiplayergames te laten werken op Windows 10. Als een van deze services is uitgeschakeld, moet je ze weer inschakelen.

Zo kun je zien of de vereiste Windows-services zijn ingeschakeld:

1. Voer Services in het zoekvak op je werkbalk in (Cortana).
  2. Selecteer Services in de zoekresultaten.
  3. Controleer het Opstarttype van de volgende services om te controleren of de standaardwaarden zijn ingesteld:
Servicenaam Standaardopstarttype
IKE and AuthIP IPsec Keying Modules Automatisch (starten via trigger)
IP Helper Automatisch
Xbox Live Auth Manager Handmatig
Xbox Live Networking Service Handmatig

Als de standaardwaarden van één van de services zijn gewijzigd, kun je de standaardwaarden weer instellen:

1. Dubbelklik in de toepassing Services op de naam van de service die is gewijzigd.
  2. Selecteer de standaardwaarde in de vervolgkeuzelijst Opstarttype in het venster Eigenschappen.
  3. Selecteer Starten onder Servicestatus.
  4. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan.

Sommige toepassingen herconfigureren de pc-instellingen om de prestaties te optimaliseren en schakelen Windows-services uit als onderdeel van dat proces, wat soms invloed heeft op één of meer van de vier bovenstaande services. Als je één van deze toepassingen voor optimalisatie van je pc gebruikt, noteer dan eventuele configuratiewijzigingen die deze toepassing maakt. Je zult deze instellingen wellicht moeten herstellen om Xbox Live-partychat en -multiplayergames te gebruiken.

Oplossing 5: Controleren of de datum of tijd van je pc onjuist is

Je pc moet een nauwkeurige datum- en tijdwaarde hebben om een Teredo IPsec-verbinding tot stand te kunnen brengen. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je systeem een nauwkeurige datum- en tijdwaarde heeft, is de functie Tijd automatisch instellen te gebruiken.

1. Druk op je pc op de Startknop en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Tijd en taal > Datum en tijd.
  3. Zorg ervoor dat onder Tijd automatisch instellen de knop is ingesteld op Aan.

Oplossing 6: Controleren of je pc een firewallregel heeft die de Teredo-netwerkverbinding blokkeert

Bepaalde VPN-clientsoftware maakt een Windows Firewall-regel waarmee Teredo-verbindingen worden geblokkeerd totdat de regel wordt verwijderd of uitgeschakeld en deze regel wordt niet altijd verwijderd wanneer de VPN-software wordt verwijderd.

Ga als volgt te werk om te controleren of deze regel is ingesteld op je pc en om deze uit te schakelen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanaf de Admin-opdrachtregel:

netsh advfirewall firewall show rule 4jxr4b3r3du76ina39a98x8k2

Als het volgende bericht wordt weergegeven, is de firewallregel niet op je pc aanwezig:

Geen regels die overeenkomen met de opgegeven criteria.

3. Als er een ander bericht weergegeven dat de firewallregel aanwezig is, voer dan de volgende opdracht vanaf de Admin-opdrachtregel uit:

netsh advfirewall firewall set rule name="4jxr4b3r3du76ina39a98x8k2" new enable=no

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Serververbinding Xbox-app in Windows 10 is geblokkeerd" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?