Problemen oplossen met de Xbox Game Bar in Windows 10

Als u problemen ondervindt met het gebruik van de Xbox Game Bar (bijvoorbeeld dat toetsenbordsneltoetsen niet werken), zijn er een aantal dingen die u kunt proberen.

Opmerkingen

Onderwerpen

Waarom kan ik mijn game niet uitzenden?

Als u uw game niet kunt uitzenden met Mixer, moet u ervoor zorgen dat u aan de volgende vereisten voldoet. Als dit niet het geval is, kunt u niet uitzenden:

• Zorg ervoor dat uw privacyinstellingen zo zijn ingesteld dat het uitzenden van gameplay is toegestaan. Om uw privacyinstellingen te controleren, meldt u zich aan bij uw instellingen voor Privacy en onlineveiligheid en selecteert u Onlineveiligheid voor Xbox One/Windows 10. Scrol omlaag naar Gameplay uitzenden en zorg dat dit is ingesteld op Toestaan.

Opmerking Mixer-uitzendingen zijn niet toegestaan vanaf een Microsoft-kinderaccount.

• U moet een snelle internetverbinding hebben om te kunnen uitzenden. Controleer of u met een snel netwerk verbonden bent. Als u uw netwerksnelheid wilt testen, downloadt u de Netwerksnelheidstest uit de Microsoft Store en vergelijkt u uw resultaten met de volgende netwerksnelheden die wij aanbevelen:

Online gameplay uitzenden bij 360p Online gameplay uitzenden bij 480p Online gameplay uitzenden bij 720p

Downloadsnelheid

3 Mbps 3 Mbps 3 Mbps
Uploadsnelheid 600 kbps – 1,3 Mbps 1,3 Mbps – 1,9 Mbps 1,9 Mbps – 2,4 Mbps
Ping Minder dan 150 milliseconden Minder dan 150 milliseconden Minder dan 150 milliseconden

Voor meer informatie over uw netwerkverbinding bekijkt u De prestaties zijn traag wanneer ik Xbox One-games speel op Xbox Live.

• Als u games wilt uitzenden, moeten zowel uw Xbox Live-account en Mixer-account een goede reputatie hebben. Als u voor een van beide bent geblokkeerd, kunt u niet uitzenden. Als u bent geblokkeerd voor Xbox Live, ziet u dit in een foutbericht. Als u denkt dat uw Mixer-account is opgeschort:
    1. Ga naar mixer.com en meld u aan bij uw Mixer-account.
    2. Selecteer het profielpictogram in de rechterbovenhoek en kies Account.
  • Als u uw pc met Windows 10 recentelijk hebt bijgewerkt, kan het enkele minuten tot een paar uur duren voordat u met de gamebalk kunt uitzenden. Als u na een aantal uur niet kunt uitzenden, voldoet uw pc mogelijk niet aan de hardwarevereisten voor uitzenden. U vindt meer informatie over hardwarevereisten voor pc´s via Hardwarevereisten voor de Xbox Game Bar in Windows 10.
  • Als u zich in een regio bevindt waar uitzenden niet is toegestaan, is de uitzendknop lichter gekleurd of ziet u een foutmelding wanneer u probeert uit te zenden.

Hoe kan ik een game opnemen als ik in volledig scherm speel?

Als je pc-games in de modus Volledig scherm (of de exclusieve modus Volledig scherm) gebruikt, wordt de gamebalk niet weergegeven. U kunt echter de Windows-logotoets + Alt + R gebruiken om opnamen te starten en stoppen. Je ziet het scherm knipperen bij het begin en einde van de opname. Je kunt de Windows-logotoets + Alt + G gebruiken om de laatste 30 seconden (of een andere tijd die u hebt ingesteld) op te nemen als u opnamen op de achtergrond al hebt ingeschakeld.

Als de sneltoetsen niet werken bij een game op het volledige scherm, drukt u op de Windows-logotoets + G. Het scherm knippert twee keer om te bevestigen dat uw game is herkend. Daarna kun je vervolgens de game in volledig scherm opnieuw uitvoeren en de Windows-logotoets + Alt + R en Windows-logotoets + Alt + G.

Wat kan ik doen als de gamebalk en sneltoetsen niet werken?

• Zorg dat je de nieuwste updates op je pc met Windows 10 hebt geïnstalleerd. Druk op de Startknop en kies vervolgens Instellingen. Ga naar Update en beveiliging en selecteer Controleren op updates.
  • Controleer de instellingen van de gamebalk. Druk op de Startknop en kies vervolgens Instellingen. Ga naar Gaming > Gamebalk en schakel Gameclips, schermopnamen en uitzendingen opnemen met de gamebalk in.
  • Terwijl u een game speelt, drukt u op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen. Selecteer Gamingfuncties voor deze app inschakelen om gameplay op te nemen wanneer u gamingfuncties zoals uitzenden en opnemen wilt gebruiken.
  • De game wordt mogelijk uitgevoerd in de modus Volledig scherm. Zie Hoe neem ik een game op in de modus Volledig scherm? hierboven.
  • De game blokkeert mogelijk aangepaste toetsenbordsneltoetsen. Zie Waarom werken mijn toetsenbordsneltoetsen voor de gamebalk niet? hieronder.
  • Zorg ervoor dat u uw grafische stuurprogramma hebt bijgewerkt. Zie Hardwarevereisten voor de gamebalk in Windows 10.
  • Kies een andere weergaveoptie voor de game (zoals schermen zonder randen).
  • Een klein aantal pc's en accessoires ondersteunt de Windows-logotoets niet. Raadpleeg de website van uw apparaatfabrikant voor meer informatie.
  • Als uw toetsenbord de Windows-logotoets niet heeft, maakt u een aangepaste toetsenbordsneltoets om de gamebalk te openen. Druk op de Startknop en selecteer Instellingen > Gaming > Gamebalk en voer een nieuwe sneltoets in.

Opname heeft slechts één of twee keer gewerkt. Hoe kan ik dit oplossen?

Soms wordt een opname niet op de juiste manier beëindigd. Als dat gebeurt, start u de gamebalk opnieuw om het probleem op te lossen:

1. Sluit de game.
  2. Typ in het zoekvak op de Windows-taakbalk Apparaatbeheer en selecteer dit vervolgens.
  3. Selecteer in Taakbeheer Meer details.
  4. Selecteer in de lijst met actieve processen het proces DVR-server uitzenden (bcastdvr.exe) (als het nog aanwezig is) en selecteer Taak beëindigen.
  5. Start de game opnieuw en probeer opnieuw op te nemen.

Waarom werken mijn toetsenbordsneltoetsen voor de gamebalk niet?

Sommige games blokkeren bepaalde toetsen, dus uw aangepaste toetsenbordsneltoetsen werken mogelijk niet in deze games. Als u de gamebalk met een game wilt gebruiken, controleert u op updates voor apps en games uit de Microsoft Store en installeert u de nieuwste versie van de gamebalk.

Hoe gebruik ik de gamebalk op mijn tablet?

Sneltoetsen op de gamebalk die zijn gebaseerd op het toetsenbord in Windows werken niet op tablets zonder een gekoppeld toetsenbord. U kunt echter uw eigen sneltoetsen maken op basis van toetsen op het virtuele toetsenbord. Druk op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen, selecteer Instellingen > Sneltoetsen, voer uw sneltoetsen in en druk op Opslaan.

Mijn gameclips zijn leeg. Wat is er gebeurd?

Sommige games staan geen opnamen toe.

Waarom kan ik geen schermopname maken?

Als er beveiligde content geopend is op je pc, kan de schermopname een leeg scherm te zien geven.

Waarom werkt mijn audio-apparaat niet?

Controleer of uw audio-apparaat compatibel is met uw pc, sluit het aan en zorg ervoor dat de gamebalk het herkent. Druk op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen, selecteer Instellingen > Spraak en zoek uw apparaat in de selectievakken Invoer of Uitvoer .

Waarom kan ik de gamebalk niet gebruiken op meerdere monitors?

Momenteel ondersteunt de Xbox Game Bar één monitor per keer.

Waarom kan ik bepaalde games niet opnemen wanneer ik mijn meerdere GPU’s in een configuratie met een Linked Display Adapter (LDA) gebruik?

Sommige games gebruiken een pixelindeling die momenteel niet compatibel is met de gamebalk in een configuratie met Linked Display Adapter (LDA).

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen oplossen met de Xbox Game Bar in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?