Problemen met de gamebalk op Windows 10 oplossen

Als je problemen hebt met de gamebalk op Windows 10, zoals bij opnemen van gameclips of bij het aan de gang krijgen van sneltoetsen, kun je het volgende proberen.

Opmerkingen

Onderwerpen

Hoe kan ik een game opnemen als ik in volledig scherm speel?

Voor pc-games in volledig schermmodus zie je de gamebalk niet, maar kun je de Windows-logotoets + Alt + R gebruiken om opnamen te starten en te stoppen. Je ziet het scherm knipperen bij het begin en einde van de opname. Je kunt de Windows-logotoets + Alt + G ook gebruiken om de laatste 30 seconden (of welke tijd dan ook die je hebt geselecteerd) op te nemen als je achtergrondopname al hebt ingeschakeld.

Als de sneltoetsen niet werken voor een game in volledig scherm, druk dan op Win + G. Je ziet het scherm twee keer knipperen ter bevestiging dat de game wordt herkend. Daarna kun je vervolgens de game in volledig scherm opnieuw uitvoeren en de Windows-logotoets + Alt + R en Windows-logotoets + Alt + G gebruiken.

Wat moet ik doen als de gamebalk en de sneltoetsen niet werken?

• Zorg dat je de nieuwste updates op je pc met Windows 10 hebt geïnstalleerd. Druk op de Startknop en kies vervolgens Instellingen. Ga naar Bijwerken en beveiliging en selecteer vervolgens Controleren op updates.
  • Controleer de instellingen van je gamebalk. Druk op de Startknop en kies vervolgens Instellingen. Ga naar Gamen > Gamebalk en schakel vervolgens Gameclips opnemen, schermopnamen, en uitzending met de gamebalk in.
  • Wanneer je een game speelt, druk je op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen. Schakel het selectievakje Gamefuncties voor deze app toestaan om de gameplay op te nemen in als dat wordt gevraagd.
  • De game wordt mogelijk in volledig scherm afgespeeld. Zie Hoe kan ik een game opnemen als ik in volledig scherm speel? hierboven.
  • Misschien blokkeert de game aangepaste toetsenbordsneltoetsen. Zie Waarom werken mijn aangepaste toetsenbordsneltoetsen voor de gamebalk niet? hieronder.
  • Controleer of de grafische stuurprogramma’s zijn bijgewerkt. Zie Hardwarevereisten voor de gamebalk op Windows 10.
  • Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je een andere weergaveoptie kiezen voor je game (zoals randloze vensters).

Waar zijn mijn gameclips en schermopnamen?

Open de gamebalk om te zien waar je opnamen worden opgeslagen en selecteer de map Mijn opname of druk op de Startknop en kies Instellingen > Gamen > Opnamen. Druk op de knop Map openen om je opnamen in Verkenner te zien.

Instellingen voor vastleggen

Standaard worden gameclips en schermopnamen opgeslagen in je map Video’s (met de naam Opnamen). De map Opnamen kan worden verplaatst naar verschillende locaties op je pc.

Opname heeft slechts één of twee keer gewerkt. Hoe kan ik dit oplossen?

Soms eindigt een opname niet helemaal correct. Als dat gebeurt, moet je de gamebalk opnieuw starten om het probleem op te lossen:

1. Sluit de game.
  2. Typ Taakbeheer in het zoekvak op de Windows-taakbalk en selecteer deze.
  3. Selecteer in Taakbeheer Meer details.
  4. Selecteer in de lijst met actieve processen het proces DVR-server uitzenden (bcastdvr.exe) (als het nog aanwezig is) en selecteer Taak beëindigen.
  5. Start de game opnieuw en probeer opnieuw op te nemen.

Waarom werken mijn aangepaste toetsenbordsneltoetsen voor de gamebalk niet?

Sommige games blokkeren toetsen. In die games zullen je aangepaste toetsenbordsneltoetsen dus wellicht niet werken. Sneltoetsen op basis van de Windows-logotoets werken altijd met de nieuwste update. Als je de gamebalk gebruiken met een game, controleer dan op updates voor apps en games van Microsoft Store en installeer de laatste versie van de gamebalk.

Hoe gebruik ik de gamebalk op mijn tablet-pc?

Sneltoetsen op de gamebalk op basis van de Windows–toets werken niet op tablets zonder fysiek toetsenbord. Je kunt wel je eigen sneltoetsen maken die gebruikmaken van de toetsen op het virtuele toetsenbord. Druk op de Startknop en kies vervolgens Instellingen. Ga naar Gamen > Gamebalk en voer de gewenste toetsenbordsneltoetsen in.

Hoe kan ik de gamebalk mijn naam laten vergeten?

Als je de gamebalk niet wilt gebruiken met een game of app, start je de game, open je Gamebalk, selecteer je Instellingen van de gamebalk en schakel je het selectievakje Onthouden dat dit een game is in.

Instellingen van de gamebalk

Mijn gameclips zijn leeg. Wat is er gebeurd?

Sommige games staan geen opnamen toe.

Waarom kan ik geen schermopname maken?

Als er beveiligde content geopend is op je pc, kan de schermopname een leeg scherm te zien geven.

Waarom kan ik bepaalde games niet opnemen wanneer ik mijn meerdere GPU’s in een configuratie met een Linked Display Adapter (LDA) gebruik?

Sommige games gebruiken een pixelindeling die momenteel niet compatibel is met de gamebalk in een configuratie met Linked Display Adapter (LDA).

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met de gamebalk op Windows 10 oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?