De gamebalk gebruiken in Windows 10

Met de gamebalk is het eenvoudig om je game-activiteiten te controleren, zoals uitzenden, vastleggen van clips en delen van opnamen op Twitter, vanaf één dashboard.

De gamebalk bevat de audio-instellingen voor het vastleggen van de game.

Ga als volgt te werk om de gamebalk te openen:

1. Start een game.
  2. Druk op de Windows-logotoets + G. Je kunt ook, als je een Xbox One-controller hebt aangesloten, drukken op de knop Xbox.
  3. De meeste games worden automatisch gedetecteerd als een game, maar als de game niet wordt herkend, schakel je het selectievakje Gamefuncties voor deze app toestaan om de gameplay op te nemen in als dat wordt gevraagd.

Toetsenbordsneltoetsen

Dit zijn de sneltoetsen voor de gamebalk:

• Windows-logotoets+ G: gamebalk openen
  • Windows-logotoets+ Alt+Print Screen: een schermopname van je game maken
  • Windows-logotoets+ Alt+G: de laatste momenten van de game opnemen (je kunt de opnametijd wijzigen in Windows-instellingen > Gamen > Opnamen)
  • Windows-logotoets+ Alt+R: opname starten/stoppen
  • Windows-logotoets+ Alt+M: microfoonopname starten/stoppen
  • Windows-logotoets+ Alt+B: uitzending starten of pauzeren
  • Windows-logotoets+ Alt+W: camera in uitzending weergeven

Als je aangepaste sneltoetsen wilt maken, druk je op de Startknop, selecteer je Instellingen > Gamen > Gamebalk en voer je je sneltoetsen in.

Het scherm met sneltoetsen bevat Windows-sneltoetsen en -opties voor het aanpassen van je eigen sneltoetsen.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De gamebalk gebruiken in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?