De Xbox Game Bar gebruiken om te spelen en chatten met vrienden

Met de Xbox Game Bar blijft u verbonden met de Xbox-community wanneer u op Windows 10 speelt.

De gamebalk bevat de audio-instellingen voor het vastleggen van de game.

Opmerking Om de functies van Xbox Social te kunnen gebruiken, moet u zijn aangemeld met uw Microsoft-account. Druk op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen, kies Instellingen > Accounts, selecteer Aanmelden en volg de stappen.

In dit onderwerp

Uw vriendenlijst

In uw vriendenlijst ziet u wat al uw Xbox-vrienden aan het doen zijn en kunt u contact met ze opnemen. Start direct een tekst- of spraakchat (individueel of in een groep), doe mee met een pc-game van een vriend of nodig hem of haar uit om met uw game mee te doen, en zoek mensen om te volgen.

Ga als volgt te werk om uw vrienden te zoeken:

1. Druk op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen.
  2. Selecteer Home en kies Xbox Social.
  3. Kies het tabblad Vrienden.

Dubbelklik op een vriend om een gesprek te starten, of klik met de rechtermuisknop op een vriend voor geavanceerde opties (meedoen aan een spraakchat, uitnodigen voor een game, profiel te bekijken en meer).

Als u contact wilt leggen met iemand in de community, selecteert u het zoekvak en typt u een gamertag of andere naam. Kies een gamertag die het best overeenkomt met uw zoekopdracht, dubbelklik er vervolgens op om een chat te starten of klik met de rechtermuisknop op de ander voor geavanceerde opties (volgen, uitnodigen voor een game, profiel bekijken en meer).

Als u een groepschat wilt starten, drukt u op Een nieuwe chat starten, selecteert u de vrienden die u wilt uitnodigen en drukt u op Gereed

Uw gesprekken

Wanneer u een gesprek met iemand of een groep start, wordt het weergegeven in het tabblad Chat.

Dubbelklik op een chat in de lijst om een gesprek te hervatten of klik met de rechtermuisknop op een chat voor geavanceerde opties (meldingen uitschakelen, geschiedenis wissen en meer).

Om een spraakchat te starten, opent u een chat of begint u een nieuwe chat en selecteert u Meedoen aan spraakchat.

Wat is Zoek een groep?

Zoek een groep lijkt op een oproep voor gamers en is een manier om u te helpen spelers te vinden voor uw favoriete multiplayergames (Windows 10 of Xbox One, afhankelijk van welk platform u gebruikt om te gamen). Bekijk berichten die door de Xbox-community zijn gemaakt en beantwoord op de berichten die u aanspreken. U kunt ook zelf een bericht posten. Als er eenmaal voldoende gamers geïnteresseerd zijn, kan het gamen beginnen.

Ga als volgt te werk om Zoek een groep te openen:

1. Druk op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen.
  2. Selecteer Home en kies Zoek een groep.

Ga als volgt te werk om berichten te bekijken en beantwoorden:

1. Selecteer het tabblad Spelers zoeken en kies vervolgens een game.
  2. Kies een bericht dat u interesseert of druk op de knop Filter om uw zoekopdracht te verfijnen. Wanneer u een bericht vindt dat u bevalt, selecteert u Ik ben geïnteresseerd.

Ga als volgt te werk om een bericht te plaatsen:

1. Selecteer het tabblad Spelers zoeken en kies vervolgens een game. Selecteer daarna Een bericht plaatsen.
  2. Voeg tags en een beschrijving toe (dit maakt het makkelijker om contact te leggen met gamers die spelen zoals jij) en pas de details aan, zoals het aantal spelers. U kunt plannen wanneer het gamen gaat beginnen door Dag en Begintijd aan te passen. Als u meteen wilt gamen, selecteert u Nu.
  3. Als u gereed bent, selecteert u Bericht plaatsen.

Berichten die u maakt of beantwoordt, worden weergegeven op het tabblad Berichten beheren.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox Game Bar gebruiken om te spelen en chatten met vrienden " waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?