Een Xbox One draadloze controller aansluiten op de console

Video: Een draadloze controller aansluiten op Xbox One X, Xbox One S of Xbox One.

Bekijk de video Een draadloze controller aansluiten. Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Op deze pagina

De controller verbinden via de verbindingsknop op de console

1. Zet de Xbox One aan.
  2. Plaats AA-batterijen (of oplaadbare batterijen uit de Xbox One Play & Charge-kit) in de controller. Zie AA-batterijen gebruiken in de Xbox One draadloze controller.
  3. Houd de Xbox-knop ingedrukt om je controller in te schakelen. (De Xbox-knop  bevindt zich in het midden van de controller aan de bovenkant.) De Xbox-knop  knippert. Als de knop blijft branden, is de controller aangesloten.
    Opmerking Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Als je oplaadbare batterijen gebruikt, controleer je of ze zijn opgeladen.
  4. Druk kort op de verbindingsknop op de Xbox.
    • Op de Xbox One X en de Xbox One S zit de verbindingsknop op de voorzijde, onder de aan/uit-knop.
    • Op de originele Xbox One is de verbindingsknop een ronde knop aan de zijkant, om de hoek van de disc-lade.
  1. Houd binnen 20 seconden de verbindingsknop van de controller (een ronde knop boven op de controller wanneer je die vasthoudt) ingedrukt totdat de Xbox-knop van de controller een paar keer knippert. Dit betekent dat de controller naar de console zoekt. De Xbox-knop blijft branden zodra de controller is verbonden.

Herhaal deze stap voor elke extra controller.

Opmerkingen

• Je kunt maximaal acht draadloze controllers op een console aansluiten.
  • Controllers worden toegewezen aan gebruikers op basis van wie de controller vasthoudt. Zie Een account aan een Xbox One draadloze controller toewijzen voor informatie over hoe je een controller kunt toewijzen aan je profiel.

De controller verbinden via een USB naar micro-USB-kabel

Als je een micro-USB-kabel of de Xbox One Play & Charge-kit hebt, kun je de controller daarmee aansluiten zodat je geen batterijen hoeft te gebruiken. Zie voor meer informatie Je oplaadkabel aansluiten om je Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken.