Problemen met Kinect-spraakopdrachten op Xbox One oplossen

De Kinect-sensor voor Xbox One maakt gebruik van een microfoon om uw spraakopdrachten te horen. Voor een goede ervaring is het essentieel dat u ervoor zorgt dat uw Kinect-sensor u kan horen. Dit artikel beschrijft hoe u problemen met de Kinect-microfoon oplost wanneer u spraakopdrachten probeert te gebruiken.

Opmerking Spraakopdrachten voor Xbox One zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One om te zien of spraakopties beschikbaar zijn in uw land of regio. Raadpleeg de functie Premium/natuurlijke spraak (inclusief 'Xbox aan') om te zien of deze beschikbaar is voor uw landinstelling.

Wat u moet weten

Denk aan het volgende wanneer u de Kinect-microfoon bijstelt of uw speelruimte instelt:

Problemen met spraakopdrachten in games of apps oplossen

Als u problemen hebt in een specifieke game of app, bekijk dan de instructievideo van de game of app of probeer de Kinect-sensor te kalibreren in die game of app.

Als u problemen blijft ondervinden met een bepaalde game, gaat u naar de Xbox One-forums voor games voor tips en hulp van de community.

Problemen met Kinect-spraakopdrachten oplossen

Probeer het volgende als u problemen hebt om spraakopdrachten te herkennen via uw Kinect-sensor.

Controleer dat uw Kinect-sensor aan staat

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect.
  6. Controleer dat Kinect aan is geselecteerd. Als dat niet zo is, selecteer dan Kinect aan om de sensor in te schakelen.

Start uw console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  4.  Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houdt u de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Kalibreer de Kinect-microfoon

Voordat u de procedure begint:

• Zorg dat uw luidsprekers zijn ingeschakeld en dat het volume luider dan normaal staat.
  • Zorg dat het stil is in de kamer.
  • Als u een thuisbioscoopsysteem gebruikt, zorg dan dat het systeem is ingeschakeld en luider dan normaal staat.
Volg deze stappen om de Kinect-microfoon te kalibreren:
  1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Kinect en apparaten.
  5. Selecteer Kinect.
  6. Selecteer Kinect hoort me niet.
  7. Selecteer Audiotest starten op het scherm Je audio wordt gecontroleerd.

Tijdens de audiotest controleert de sensor het achtergrondgeluid in uw speelruimte. Als er niet te veel achtergrondgeluid is, gaat het systeem automatisch naar de volgende stap. Als er te veel achtergrondgeluid is, beperk dan het geluid en voer de audiotest opnieuw uit.

Tijdens de audiotest speelt de sensor een aantal tonen om de plaatsing van de luidsprekers te bepalen en geeft het systeem een scherm weer wanneer de microfoon wordt gekalibreerd. Dit kan enkele seconden duren.

8. Controleer of het bevestigingsscherm verschijnt dat aangeeft dat audio correct is ingesteld.

Vraag een reparatie aan

Als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossingen, moet uw Kinect-sensor wellicht worden gerepareerd. Zie Veelgestelde vragen over uw Xbox One-console of Kinect-sensor laten repareren.