Problemen met de Xbox One draadloze controller oplossen

Bekijk de video of de volgende onderwerpen om problemen met je controller op te lossen.

Video: Problemen met controllerverbindingen oplossen op Xbox One

Bekijk de video Problemen met controllerverbindingen oplossen op Xbox One. Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

De volgende suggesties kunnen je helpen, ongeacht of je geen verbinding kunt maken of de controller niet verbonden blijft.

Als je problemen hebt met de knoppen van de controller, raadpleeg je Problemen met knoppen op Xbox One-controllers oplossen.

Tel de verbonden controllers

Als er al acht draadloze controllers zijn verbonden, kun je pas een andere controller verbinden als je de verbinding met één controller verbreekt.

Je controller inschakelen

De Xbox One draadloze controller wordt uitgeschakeld als deze langer dan 15 minuten inactief is. Aan je de controleer weer wilt inschakelen, houd je de Xbox-knop ingedrukt totdat deze oplicht.

Controleer de batterijen

Tik op de Xbox-knop , selecteer Home en bekijk het batterijpictogram rechtsboven in het scherm. Als deze laag is, kun je de batterijen vervangen (als je controller AA-batterijen gebruikt), of je kunt ze opladen (als je de Xbox One Play & Charge-kit hebt).

Opmerking De controller kan voldoende vermogen hebben om opnieuw kort te worden ingeschakeld, maar tot de batterijen worden vervangen, zal deze niet lang ingeschakeld blijven. Controleer het batterijniveau van je controller via de batterij-indicator op het Home-scherm.

Plaats de controller dichter bij de Xbox

Het bereik van draadloze controllers is 6-9 meter, maar zaken zoals muren en interferentie van andere draadloze apparaten kunnen het bereik verkleinen. Het bereik kan ook minder zijn als de Xbox van je af is gericht of in een kast staat. Zorg ervoor dat je controller naar de voorkant van de Xbox wijst.

Verwijder voorwerpen tussen de controller en de Xbox

Zorg ervoor dat er in de ruimte tussen jou en de Xbox geen voorwerpen staan die het draadloze signaal verstoren (laptops, magnetrons, draadloze telefoons, draadloze routers, metalen afscheidingen, boekenplanken, deuren enzovoort).

Zet je Xbox One uit en weer aan

Om de Xbox uit en aan te zetten houd je de Xbox-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Zet de console daarna weer aan.

Maak opnieuw verbinding met je controller

Houd de verbindingsknop boven op de controller (tussen de bumpers aan de linkerkant) ingedrukt tot de Xbox-knop knippert.

Druk daarna op de verbindingsknop op de console:

• Op de Xbox One X en de Xbox One S zit de verbindingsknop op de voorzijde, onder de aan/uit-knop.
  • Op de originele Xbox One is de verbindingsknop een ronde knop aan de zijkant, om de hoek van de disc-lade.

Sluit een USB-kabel aan

Je kunt ook opnieuw verbinding maken via de USB-poort met een micro-USB-kabel. Sluit het micro-USB-uiteinde van de kabel aan bovenaan de controller en het USB-uiteinde op de USB-poort aan de zij- of achterkant van de Xbox.

Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten op je console voor meer informatie.

Opmerking Als je controller verbinding maakt wanneer je een USB-kabel gebruikt, maar niet verbonden blijft wanneer de kabel wordt losgekoppeld, sluit de kabel dan weer aan en kijk of er een update beschikbaar is voor de controller (zie Je controller updaten).

Als de controller up-to-date is en niet verbonden blijft, zelfs niet wanneer je de USB-kabel gebruikt, moet je de controller vervangen (zie Je controller vervangen).

Je controller updaten

Druk 2 keer op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer vervolgens Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren. Kies de '...' en controleer de firmwareversie. Als de firmwareknop aangeeft dat er geen update beschikbaar is, is de controller bijgewerkt. Als er 'Update' staat, volg je de stappen.

Als je een benodigde update niet kunt voltooien, lees je Problemen met een update van je Xbox One-controller oplossen.

Verwijder accessoires van je Xbox

Sommige USB-apparaten, waaronder onjuiste USB-kabels, kunnen draadloze signalen verstoren. Koppel alle USB-apparaten los die op je Xbox zijn aangesloten (draadloze hardware, externe harde schijven, andere bekabelde controllers, toetsenborden enzovoort). Start de Xbox opnieuw op (zie De Xbox opnieuw opstarten) en probeer de controller opnieuw.

Probeer een andere controller

Als je nog een andere controller hebt, kijk dan of deze hetzelfde probleem heeft. Zorg ervoor dat de batterijen volledig zijn opgeladen en speel een tijdje om het te testen.

Als de tweede controller wel werkt, moet je misschien je eerste controller vervangen. Ga naar Apparaatservice en -herstel, meld je aan met je Microsoft-account en selecteer Een accessoire vervangen. Als beide controllers vaak de verbinding verliezen, heeft je console misschien onderhoud nodig. Ga naar Apparaatservice en -herstel, meld je aan met je Microsoft-account, registreer je Xbox als deze nog niet wordt weergegeven en selecteer Reparatie aanvragen.

Voor meer informatie ga je naar Je Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Vervang de controller

Als de controller met de vorige oplossingen geen verbinding maakte met de console, moet de controller worden vervangen.

1. Ga naar Apparaatservice en -herstel, meld je aan met je Microsoft-account, registreer je Xbox als deze nog niet wordt weergegeven en selecteer Een accessoire vervangen.
  2. Selecteer de Xbox One-console voor je controller of de Xbox One-controller die je afzonderlijk hebt geregistreerd en volg de stappen.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Microsoft Complete voor Xbox One met dekking voor onbedoelde schade.