Uw Xbox One-controller updaten

Overzicht

Wanneer u uw controller updatet met de recentste software, kunt u de mogelijkheden van uw Adapter voor Xbox One-stereo-headset ten volle benutten en krijgt u belangrijke verbeteringen van de controller. U kunt uw controller draadloos of via USB bijwerken. Zie Problemen met een update van uw Xbox One-controller oplossen voor hulp met bij het oplossen van updateproblemen.

Op deze pagina

Draadloos updaten

Een Xbox One draadloze controller die u vanaf juni 2015 hebt gekocht, kan draadloos updates ontvangen zonder aansluiting met een USB-kabel. Deze controller heeft een kleine, ronde poort van 3,5 mm onder aan de controller; controllers zonder deze poort moeten worden geüpdatet via een USB-kabel.

Een pijl benadrukt de poort van 3,5 mm op de Xbox One draadloze controller.

Volg deze stappen om uw controller draadloos te updaten en om de Adapter voor Xbox One-stereo-headset te ondersteunen:

1. Meld u aan bij Xbox Live op uw Xbox One-console en installeer desgevraagd de recentste systeemupdate.
  2. Als u een adapter voor stereo-headset hebt, sluit deze dan aan op de onderkant van uw controller, zodat deze updates kan ontvangen.
  3. Als u een adapter voor een stereo-headset gebruikt, sluit dan een headset aan (er moet een headset zijn aangesloten opdat de adapter wordt ingeschakeld).
  4. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  5. Selecteer Systeem > Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren, selecteer vervolgens de controller die u wilt updaten.
  6. Selecteer Apparaatgegevens, schakel het selectievakje Firmwareversie in, selecteer vervolgens Doorgaan.
  7. Wanneer de update is voltooid, kunt u extra controllers updaten. Zie Updaten via USB als ze alleen kunnen worden geüpdatet via USB. Of selecteer de knop Een andere updaten op het scherm nadat de eerste update is voltooid en volg de stappen.
Het scherm 'Controller geüpdatet' wordt weergegeven, met een vinkje wat wijst op een geslaagde update. De optie 'Een andere updaten' is gemarkeerd.

Opmerkingen

• Het is mogelijk dat de automatische detectiefunctie van deze update niet meteen werkt als u de stereoheadsetadapter op de controller hebt aangesloten terwijl een systeemupdate werd gedownload of terwijl de console was uitgeschakeld. Ga naar het Home-scherm en koppel de adapter los om dit op te lossen. Sluit de adapter daarna weer aan op de controller.
  • U hoeft uw controller slechts één keer te updaten om de adapter voor stereo-headset te gebruiken. Als u echter van plan bent de adapter voor stereo-headset met andere Xbox One-controllers te gebruiken, moet u deze werkwijze voor elke controller volgen. Controleer ook regelmatig of er nieuwe updates zijn, aangezien Xbox vaak nieuwe functies en verbeteringen voor controllers uitbrengt.
  • Als u een controller probeert te updaten die reeds is bijgewerkt, zal het systeem de controller controleren en na enkele seconden doorgaan naar het eindscherm om aan te geven dat de controller al is bijgewerkt.

Updaten via USB

Volg deze stappen om uw controller te updaten via USB om de Adapter voor Xbox One-stereo-headset te ondersteunen:

1. Meld u aan bij Xbox Live op uw Xbox One-console en installeer desgevraagd de recentste systeemupdate.
  2. Als u een adapter voor stereo-headset hebt, sluit deze dan aan op de onderkant van uw controller, zodat deze updates kan ontvangen.
  3. Als u een adapter voor een stereo-headset gebruikt, sluit dan een headset aan (er moet een headset zijn aangesloten opdat de adapter wordt ingeschakeld).
  4. Sluit het grote uiteinde van de meegeleverde USB-kabel aan op de poort links op de console, om de hoek van de disc-lade.
  5. Sluit het kleine uiteinde van de USB-kabel aan op de bovenkant van de controller.
Het scherm 'Aan de slag' wordt weergegeven. Een pijl benadrukt de aansluiting van een USB-kabel op de controller. De knop 'Doorgaan' is gemarkeerd.
  1. Er worden automatisch instructies weergegeven om de update te installeren. Volg de instructies en koppel de USB-kabel niet los terwijl de update aan de gang is. (Het proces kan tot 3 minuten in beslag nemen)
    Als er niet automatisch instructies worden weergegeven om de update te installeren, kunt u het proces handmatig starten. Druk hiervoor op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer Systeem > Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren, selecteer vervolgens de controller die u wilt updaten. Selecteer Apparaatgegevens, schakel het selectievakje Firmwareversie in, selecteer vervolgens Doorgaan.
  2. Als de update is voltooid, koppelt u de USB-kabel los. Als u nog andere controllers wilt updaten, kunt u ze nu aansluiten, één voor één. Selecteer de knop Een andere updaten op het scherm en volg de stappen.
Het scherm 'Controller geüpdatet' wordt weergegeven, met een vinkje wat wijst op een geslaagde update. De optie 'Een andere updaten' is gemarkeerd.
  1. Druk op de Xbox-knop op de draadloze controller om deze in te schakelen. Uw controller is nu up-to-date en u bent klaar om uw Xbox One-stereoheadsetadapter te gebruiken.

Opmerkingen

• Het is mogelijk dat de automatische detectiefunctie van deze update niet meteen werkt als u de stereoheadsetadapter op de controller hebt aangesloten terwijl een systeemupdate werd gedownload of terwijl de console was uitgeschakeld. Ga naar het Home-scherm en koppel de adapter los om dit op te lossen. Sluit de adapter daarna weer aan op de controller.
  • U hoeft uw controller slechts één keer te updaten om de adapter voor stereo-headset te gebruiken. Als u echter van plan bent de adapter voor stereo-headset met andere Xbox One-controllers te gebruiken, moet u deze werkwijze voor elke controller volgen. Controleer ook regelmatig of er nieuwe updates zijn, aangezien Xbox vaak nieuwe functies en verbeteringen voor controllers uitbrengt.
  • Als u een controller probeert te updaten die reeds is bijgewerkt, zal het systeem de controller controleren en na enkele seconden doorgaan naar het eindscherm om aan te geven dat de controller al is bijgewerkt.
  • Als u meer dan één controller hebt aangesloten met een USB-kabel, zal de update u vragen de andere controller los te koppelen en slechts één controller tegelijk bijwerken.

Updaten via pc

Uw controller updaten op een pc met Windows 10 via de app Xbox Accessoires:

1. Download de app via Microsoft Windows 10 door te zoeken naar 'Xbox Accessoires'.
  2. Start de app Xbox Accessoires.
  3. Sluit uw Xbox One draadloze controller aan via een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows.
    Opmerking Als u dat nog niet hebt gedaan, wordt u gevraagd een update uit te voeren naar de Windows 10 Anniversary Edition.
  4. Wanneer de controller is aangesloten, ziet u het bericht Update vereist als een update verplicht is. Installeer de update.
    Opmerking U kunt ook naar Apparaatgegevens gaan om te controleren of er een update is.